Imagini noi din filmul lui Spielberg, The Adventures of Tintin

de Cristina Grigore în 20 Sep 2011
Imagini noi din filmul lui Spielberg, The Adventures of Tintin

Noile cadre din filmul de animaţie regizat de Steven Speilberg ce au poposit online prin intermediul siteului Omelete ne introduc în atmosfera de acţiune şi suspans a peliculei şi fac ca aceasta să se desfăşoare, practic, sub ochii noştri.

Sugestivele şi antrenantele fotografii din acestui motion-capture susţinut de voci celebre (Daniel Craig, Andy Serkis şi Jamie Bell) ne dau o idee despre tonul şi explozia de culoare cu care ne va încânta pelicula. Povestea tânărului Tintin şi a vânătorii sale de comori îţi va aminti, probabil, de Comoara din insulă, a lui Robert Louis Stevenson - cu o tuşă modernă şi mult mai elaborată - însă transpunerea pe marele ecran a poveştii are amprenta perfecţiunii căutate de Spielberg.

Cineastul şi-a justificat într-un interviu acordat Los Angeles Times folosirea tehnologiei motion capture (aceeaşi tehnică de filmare folosită şi de James Cameron în Avatar) pentru a se apropia cât mai mult de stilulul lui Hergé (Georges Rémi), cel al cărui roman grafic a stat la baza filmului.

„[Hergé] a operat cu universul real, şi s-a inspirat din National Geographic pentru a-şi fundamenta aventurile. M-am gândit că filmările live ar fi fost prea stilizate, şi că publicul nu ar fi reuşit să relaţioneze cu universul creat. Aş fi avut nevoie de nişte costume mult prea exotice ca să arate bine pe actori reali. Mi s-a părut că s-ar potrivi mai bine unor personaje generate cu ajutorul programelor de calculator.”, a spus Spielberg.

The Aventures of Tintin va fi lansat în România pe 28 octombrie.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 20 septembrie 2011 13:50
super imagini,
alex_il_fenomeno pe 20 septembrie 2011 14:34
imagini foarte interesante ! de abia astept filmul propriu-zis !
xerses pe 20 septembrie 2011 15:57
Imi plac pozele unde se vede apa.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells