Iată cele 14 filme selectate în Romanian Short Film Corner

de Cinemagia în 23 Apr 2018
Participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes

Asociația Secvențe anunță scurtmetrajele care vor face parte din programul Romanian Short Waves 11. Filmele selectate în programul Romanian Short Waves vor participa la Short Film Corner, un eveniment destinat profesioniștilor din industria de cinema dedicată scurtmetrajului, secțiune non-competitivă a Festivalului de Film de la Cannes (14-19 mai, 2018).

Cele 14 filme de scurtmetraj selectate pentru ediția din acest an a programului Romanian Short Film Corner sunt:

Scris/Nescris – regizor Adrian Silisteanu – 20’
500 – regizor Bogdan Albu – 24’
Sarbatoritul – regizor Sabin Dorohoi – 14’
Miss Sueno – regizor Radu Potcoava – 20’
Splendida moarte accident – regizor Sergiu Negulici - 15’
Felix caprea – regizor Valeriu Andriuta – 30’
Granite – regizoare Andra Chiriac – 24 ‘
Best Client – regizor Serghei Chivriga – 11’
Omul care tine liftul – regizor Sergiu Lupse – 6 ‘
Lapsus – regizor Ana Margineanu – 14’
Vampirismus –regizor Massimiliano Narduli – 11’
Prima lovitura – regizor Peter Kerek - 15’
Blocul 5 – regizoare Ioana Baila – 9 ‘
In the Frame – regizor Ion Gnatiuc – 16’

Din programul Romanian Short Film Corner 11 care va însuma aproximativ 200 de minute de film, o proiecție specială de 110 minute va avea loc vineri, 18 mai, începând cu orele 15.00, în Sala F a Palatului Festivalului.

Romanian Short Waves este un program produs de Asociația Secvențe. Institutul Cultural Român de la Paris susţine şi în acest an participarea programului la  Short Film Corner Cannes 2018, având în vedere modul de selecţionare a filmelor şi profesionalismul prezentării acestora, considerând acest program reprezentativ la nivel naţional, se vede
într-un comunicat remis Cinemagia.

Filmele au fost selecţionate ca urmare a unui anunţ public de înscrieri, făcut cu ajutorul CNC şi în media online, fiind primite peste 30 de filme.

Lansat în anul 2004, Short Film Corner este un eveniment adresat exclusiv industriei cinematografice. Secțiunea oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea de a-și prezenta filmele selecționerilor de festivaluri, agenților, cumpărătorilor și de a pune bazele unor viitoare colaborări.

La ediția din 2017 a Cannes Film Festival au fost înscrise 3.767 de scurtmetraje din 107 de țări, scurtmetraje care au înregistrat peste 21.000 de vizionări în cadrul proiecțiilor din săli și a bibliotecii virtuale.

Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurtmetraj. Participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

Exploreaza subiecte similare:

Adrian Silisteanu, Bogdan Albu, Radu Potcoavă, Sergiu Negulici, Andra Chiriac, Sergiu Lupse, Ana Mărgineanu, Peter Kerek, festival:cannes 2018

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 28 iulie 2018 20:41
Scurtmetrajele au locul lor in zona cinematografica si de-aceea, trebuie luate serios in seama, oferindu-le scene si festivaluri dedicate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells