Fulgi de nea, doar pe ecran

de Ştefan Dobroiu în 6 Ian 2012
Fulgi de nea, doar pe ecran

Ne uităm pe fereastră şi, cel puţin în Bucureşti, niciun fulguşor de nea. Dacă stai într-o localitate în care o privire aruncată pe fereastră îţi dezvăluie o imensă întindere de zăpadă, îţi spunem de pe-acum că te invidiem şi că... luăm măsuri cinematografice!

Dacă ai timp de mers la cinema, dă o fugă să vezi zăpadă în Happy Feet 2: Mumble dansează din nou. Povestea este foarte simplă, s-o înţeleagă până şi cei mai mici copii, dar animaţia pur şi simplu îţi ia suflarea. În câteva secvenţe, cele cu Bill şi Will (vocile le aparţin lui Brad Pitt şi Matt Damon), poţi vedea cristalele de gheaţă de întinderile imaculate ale Antarcticii...

Recent ai putut vedea (şi încă mai poţi vedea) pe marile ecrane Creatura/The Thing, prequelul la celebrul horror al lui John Carpenter din 1982. De această dată nu vei mai descoperi pinguini pufoşi în zăpadă, ci o periculoasă creatură extraterestră. Recunoaştem că am prefera s-o vedem pe Mary Elizabeth Winstead într-o costumaţie mai sumară, precum cea din Death Proof.

Dacă tot ne-am gândit la Tarantino, nu putea să nu ne treacă prin minte scena finală din Kill Bill 1, în care Mireasa (Uma Thurman) se luptă cu O-Ren (Lucy Liu), regina lumii interlope din Tokyo, lidera grupului Crazy 88 şi prezenţă de onoare pe lista de răzbunări a miresei.

Una dintre cele mai importante secvenţe din Inception, cel mai nou film al lui Christopher Nolan, implică prezenţa unei avalanşe, dar şi a unei elaborate construcţii imaginate de "arhitecta" Ariadne. Ai putea revedea filmul doar pentru această secvenţă...

Îţi mai recomandăm o întoarcere în trecut şi un titlu ce te va ajuta să retrăieşti energia şi relaxarea din preajma Crăciunului, dacă nu ţi-au ajuns cele câteva zile libere de la sfârşitul lui noiembrie. Şi în It's a Wonderful Life (ca şi în alte titluri numai bune de vizionat în preajma Crăciunului) ninge mult, iar anumiţi îngeri capătă şi aripi...

De o porţie bună de zăpadă ai parte şi în The Shining, ecranizarea lui Stanley Kubrick după unul dintre cele mai populare romane ale lui Stephen King. Chiar dacă nu a fost foarte bine primit la premieră, The Shining a înregistrat o creştere treptată în aprecierea criticilor, devenind unul dintre cele mai citate filme ale secolului trecut. Una dintre cele mai lăudate interpretări ale Jack Nicholson este din această ecranizare!

Dacă eşti dispus să vezi un film clasic, îţi sugerăm Goana după aur al lui Charlie Chaplin. Dansul pâinişoarelor a fost votat drept unul dintre cele mai memorabile momente din istoria cinematografului, dar lungmetrajul de 94 de minute apărut în 1925 dispune de o mulţime de alte secvenţe interesante şi, văzându-l, ai să-ţi dai seama cât de mult a influenţat următoarele decenii de cinema.

Care este filmul tău favorit în care zăpada/frigul joacă un rol important?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Fortzax pe 6 ianuarie 2012 13:50
The Day After Tomorrow este unu dintre preferatele mele !
AntoniaNicola pe 6 ianuarie 2012 20:56
Ce pacat ca doar pe ecran ....
ChristianCage00 pe 6 ianuarie 2012 22:38
"It's a Wonderful Life" e o capodopera. Iti vine sa plangi daca vezi acest film si te uiti afara unde nu e nici pic de zapada.
ChristianCage00 pe 6 ianuarie 2012 22:39
"The Shining" este de altfel o capodopera, geniala poveste a lui King, ecranizata de Kubrick. Superb. Mai sunt cateva, insa nu stau acum sa mi le amintesc, de fapt sunt mii de filme foarte bune a caror actiune se petrece iarna.
johnnyg pe 7 ianuarie 2012 13:16
"The Shining" e un film foarte bun. Dar asta doar daca il privesti ca un film de sine statator si ignori faptul ca a fost facut dupa unul din cele mai bune romane ale lui Stephen King. Si spun asta deoarece in carte sunt cateva momente de-a dreptul antologice, prin constructia lor si spaima pe care o insufla cititorului, care nu se regasesc in film, motiv pentru care eu am fost dezamagit de acesta dupa ce l-am vazut (la fel a fost si Stephen King, de altfel). Dar daca te uiti la film fara sa fi citit cartea, atunci da, este un film foarte bun.
alex_il_fenomeno pe 13 ianuarie 2012 10:03
bine punctat prin titlul articolului ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells