"Filantropica" merge la Oscar!

de MediaPro Pictures în 13 Nov 2002
"Filantropica" merge la Oscar!
Critica de film din România a decis: filmul care va reprezenta România în cursa pentru premiul Oscar din 23 martie 2003 este “Filantropica”, extraordinara peliculã regizatã de Nae Caranfil.

Decizia Asociatiei Criticilor de Film din România s-a bazat pe calitatea cinematograficã de necontestat a filmului - scenariul, jocul actorilor, conceptia regizoralã, imaginea, costumele etc. “A contat si faptul cã filmul lui Nae Caranfil va rula în America de Nord si de Sud, sansele de reusitã fiind astfel mai mari", spune critical de film Cristina Corciovescu.

Dupã ce filmul a rulat în cadrul Festivalului de Film de la Chicago, Andrew Herwitz a decis sã cumpere drepturile de distributie ale lung-metrajului pentru America de Nord si America de Sud. Perioada în care "Filantropica" va rula pe marile ecrane americane va fi stabilitã dupã ceremonia de decernare a premiilor Oscar din 23 martie.

Potrivit Cristinei Corciovescu, "Filantropica" a întrunit mai multe voturi decît "Occident", de Cristian Mungiu si "Dupã-amiaza unui tortionar", de Lucian Pintilie. Asociatia Criticilor de Film a luat în considerare doar productiile care au avut premiera în perioada noiembrie 2001-noiembrie 2002.

Dintre productiile desemnate de fiecare tarã pentru Oscar, Academia Americanã de Film va alege cinci nominalizati. Pînã atunci, "Filantropica" va continua sã fie prezentã la festivalurile internationale de film. Lung-metrajul a fost proiectat în urmã cu trei zile la Festivalul de la Salonic si va fi prezent în competitiile de la Sao Paolo si Palm Springs.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells