Festivalul de Film Istoric la Cetatea Râşnov

29 Aug 2009
Festivalul de Film Istoric la Cetatea Râşnov

Prima ediţie a Festivalului de Film Istoric de la Cetatea Râşnov se va desfăşura între 4-6 septembrie. În cele trei zile de festival vor fi prezentate filme istorice vechi şi noi, expoziţii şi lansări de carte pe teme istorice, dar şi un seminar pe tema "Cetatea ca patrimoniu în pericol" şi o petrecere într-o hală industrială.

Vor fi trei secţiuni: "Spada" (filme istorice filmate la Râşnov, cu recorduri în materie de încasări la vizionarea lor în cinematografe), "Secera" (filme cu subiecte comuniste şi strânge sub semnul său filme româneşti premiate la Cannes încă din 1965), "Ciocanul" (filme documentare care au şocat prin tematică şi abordare lumea cinematografică internaţională).

Vor fi proiectate: Dacii (Sergiu Nicolaescu), Mihai Viteazul (Sergiu Nicolaescu), Pădurea spânzuraţilor (Liviu Ciulei), Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii (Cătălin Mitulescu), A fost sau n-a fost? (Corneliu Porumboiu), 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile (Cristian Mungiu), Născuţi la comandă - Decreţeii (Florin Iepan), Marele jaf comunist şi Război pe calea undelor (Alexandru Solomon)..

Părerea ta

Spune-ţi părerea
FarkaS pe 29 august 2009 09:22
Foarte bine! Ar fi bine sa promovam imaginea Romaniei prin astfel de filme si peste hotare si sa se vada si cum au ciopartit rusii Romania Mare in anii '40...
alex pe 29 august 2009 14:39
treaca-merga filmele realizate dupa 2000, dar expiratele Mihai Viteazul, Dacii, nu au ce cauta aici. Sunt exact genul de filme facute la comanda, pentru a construi identitate si patriotism....deci prefer sa nu promovez deloc romania, decat sa o promovez cu astfel de filme execrabile. Tot respectul pentru documentarele lui Solomon, mi se par cele mai profesioniste si documentate realizari..
toretto007 pe 21 martie 2010 20:00
perfect intodeauna mi-a placut istoria da ar trebui promovata romania cu filmele istorice ce avem nu cum zice lumea de mai sus ca nu are ce cauta filmele istorice pai uh unde te-ai nascut in familia de turci nu uita ca SUNTEM ROMANI pt asta sau luptat stramosi nostri sa alunge tarile straine de pe pamantul romanesc chiar dak e o tara saraca dar fi mandru ca esti ROMAN

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells