Pădurea spânzuraților

(1965)

Pădurea spânzuraților

Poster Pădurea spânzuraților Postere Pădurea spânzuraților

Sinopsis Pădurea spânzuraților

Mai mult

În timpul primului război mondial, Apostol Bologa (Victor Rebengiuc), un tânăr însuflețit de aventuri romantice, se înrolează voluntar pe front, pentru a-i dovedi dragostea logodnicei sale, Marta (Mariana Mihuț), că și el este capabil să rivalizeze cu ulanii maghiari, după care aleasa inimii sale se dădea în vânt. Pe frontul din Galiția, el se acoperă de bravură, fiind decorat și avansat la gradul de locotenent. Este cooptat apoi de Curtea marțiala, unde îl condamnă, cu toată covingerea, la moarte prin…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.1
Un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Studioul Cinematografic Bucuresti

Distribuit in Romania de

Romania Film

Țara

Romania
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 31 Ianuarie 2016 16:15
”Nimic nu e mai presus de om...” sau povestea regăsirii unei conștiințe
”Pădurea spânzuraţilor” este inclus aproape în unanimitate în topul primelor 10 filme românești din toate timpurile, fiind considerat de multă o lume o capodoperă. Fără a-mi dori să fac o opinie separată, consider că filmul trebuie analizat separat de opera literară ca o creație de sine stătătoare, ce păstrează liniile de forță ale romanului pe care le îmbogățește potrivit sensibilității creatoare a cineaștilor.

Scenariul lui Titus Popovici rescrie acțiunea din romanul lui Liviu Rebreanu, modificând motivația principală a hotărârilor personajului de la convingerile religioase (în roman) la dobândirea conștiinței de neam. Scenaristul elimină aproape complet componenta religioasă a lui Apostol Bologa care-i aduce în suflet iubirea față de toți oamenii și dorința de a refuza traiul într-o lume imperfectă și lipsită de… citeşte

8 2
Vlad R pe 03 Februarie 2007 20:08
In speranta ca editorii de DVD de pe piata romaneasca se vor maturiza, un review al DVD-ului "Padurea spanzuratilor" editat recent de "Real Video"

- - -

Nu este o exagerare faptul de a spune ca absolut nici un efort nu a fost investit de catre Real Video in editarea acestui DVD.

Sursa: banda analogica
Calitatea transferului: proasta
Remastered: nu
Proportii originale: da
Materiale suplimentare (bonus): nu
Subtitluri optionale: nu
Nota: 2/5

Calitatea imaginii este mediocra. Nu e vorba de un transfer direct de pe film; a fost reciclata exact aceeasi sursa analogica (usor de recunoscut datorita particularitatilor sale tehnice), o banda veche, folosita de mai multi ani incoace si de catre TVR la difuzarea acestui film pe undele sale.

Elementele de film dupa care banda… citeşte

8 2
psihologu pe 13 August 2010 16:43
Ok
Cu siguranta un film de top 5 al cinematografiei romanesti, si numai pentru simplul motiv ca e primul (si cam singurul pana la 4-3-2-ul lui Mungiu) film romanesc ce a obtinut un premiu important la un festival important (Palm d'or pentru regie). Singura lui parte proasta e ca nu a scapat de impregnarea cu elemente specifice ideologiei comuniste. Bine, altele au suferit mult mai rau, chiar se poate spune ca "Padurea spanzuratilor" a fost privilegiata de soarta, pentru ca, pe de alta parte nici nu se putea face rabat radical de la directiile trasate de Rebreanu in roman. Dar care sunt aceste elemente comuniste? Este vorba de translatia vizibila dinspre mentalitatile expuse de Rebreanu pentru situatia transilvanenilor la 1914-1918, inspre mentalitatea de la 1964 (anul aparitiei filmului) fata de acest fenomen. Apostol Bologa apare mult mai transant in film decat in carte in ceea ce priveste… citeşte
6 1
nume pe 10 Decembrie 2004 00:58
"Ar trebui sa fie inregistrat pe DVD sau VCD pentru distribuirea la Ambasadelor Romaniei in vederea promovarii culturii romanesti in strainatate"



mdea...poate le trimitem si miorita , ceva luceafar si altele.
De 40 de ani ne tot laudam cu filmul asta... pt. ca e printre putinele valoroase. trist....

5 4
dani9305 pe 24 Septembrie 2010 18:43
...
de ce sa ma obosesc sa scriu zeci de randuri cand pot zicea doar atat ...SUPERB !!!!
3 0
evaleriu28 pe 13 Aprilie 2010 11:19
Util
Ar fi bine sa apara pe DVD .Desigur ca-l voi achizitiona ,eu fiind un adept al filmelor romanesti , de preferinta cele cu continut istoric.
3 2
AS-ANA pe 14 Mai 2010 22:54
ciudat
o drama nam citit cartea deci nu ma pot exprima... orcum sfarsitul a fost trist..si cam rapid...
3 5
mihaelatb pe 11 Octombrie 2010 10:02
cand doua talente se intalnesc din ciocnire nu poate iesi decat ...o lumina! este cazul lui Rebengiuc si Ciulei. Prezenta si recompensarea la Cannes, vin ca un firesc! Pe vremea aceea filmele nu se rusinau sa ia numele cartii (vezi Felix si Otilia, Blestemul pamantului, etc) nu vi se pare ca filmul are un aer de... "Procesul " lui Kafka ?!
2 4
cosmin742000 pe 28 Februarie 2013 02:12
Una dintre cele mai bune ecranizari romanesti........
2 6
eduard_stratan pe 6 noiembrie 2021 19:41
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
user-5c9f8c2e87074 pe 07 Noiembrie 2021 03:02
Extraordinar redat impasul moral ,filosofic și existential al personajului principal extrem de complex și formidabil jucat de Rebengiuc. Regie magnifica și coloana sonora disonanta cu paroxisme ce te înfioară care au urmărit trăirile intense ale lui Bologa. Minunat!
1 0
ciprian34 pe 03 Mai 2012 23:19
Un film care dupa parerea mea e departe de a fi cel mai bun film romanesc cum il considera unii desi a luat un premiu important,
1 2
frodo_b pe 18 Martie 2011 15:18
Padurea spinzuratilor
”Pădurea spînzuraților” este în primul rînd o dramă cu elementele unui film de război și nu invers. Chiar și acțiunea se petrece mai mult în interiorul personajelor iar războiul e folosit doar ca un fundal care însă are o acțiune psihologică asupra tuturor și a fiecărui în parte. Acțiunea se petrece în timpul primului război mondial, pe frontul român. Filmul de fapt ca și cartea a avut o mare rezonanța în sfera cinematografică și respectiv in cea literară datorită profunzimii trăirilor sufletești dar și a descrierii împrejurimilor în care se desfășoară acțiunea. Pînă a trece direct la comentarea filmului aș dori să evidențiez lucrul efectuat de către regizor și de către cameraman. În primul rînd regizorul (Liviu Ciulei) care chiar și în condițiile totalitarismului care își impunea ideologiile sale, a reușit să filmeze un… citeşte
1 2
Roberto Scime pe 31 Ianuarie 2004 11:30
Se pare ca sint mari probleme in banca de data privind distributia. Rolul principal: Victor Rebenciuc. Lista celor omisi e mult mai lunga. Gyorgy Kovacs, Marian Mihut etc.etc.
1 2
cosmin742000 pe 22 aprilie 2011 23:33
Nici Anna Széles nu e trecuta si joaca rolul principal feminin , dar asta nu e nimic . Eu cred ca am vazut peste 1000 de filme care nu sunt in baza de date a cinemagia si nu ma refer la filme underground , ma refer la filme ale unor regizori de referinta , cu actori de referinta etc. Oricum decat nimic , e bine si atat.
alina dociu pe 15 Ianuarie 2004 03:53
Ar trebui sa fie inregistrat pe DVD sau VCD pentru distribuirea la Ambasadelor Romaniei in vederea promovarii culturii romanesti in strainatate.
1 2
emanuel pe 02 Februarie 2004 13:26
Ceilalti actori din film ii gasesti dand click pe butonul distributie (dreapta).
1 3

Spune-ţi părerea despre Pădurea spânzuraților

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Pădurea spânzuraților
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells