Fantastic, acţiune, dragoste şi filme româneşti la Pro Cinema

14 Apr 2009
Fantastic, acţiune, dragoste şi filme româneşti la Pro Cinema

Miercuri, pe 15 aprilie telespectatorii sunt invitaţi să intre pe un tărâm fantastic al personajelor ciudate sau legendare, cu două filme în premieră. De la ora 20.00, filmul lui Tim Burton, „Peştele cel mare” va fi difuzat la Pro Cinema. Nominalizat la Oscar pentru „cea mai bună coloană sonoră”, nominalizat la şapte premii BAFTA şi la patru Globuri de Aur, „Peştele cel mare” îl are în rolul principal pe Ewan McGregor. Tim Burton, regizorul care spune că nu ar recunoaşte un scenariu bun nici dacă l-ar lovi în faţă, este recunoscut pentru personajele sale ciudate, desprinse parcă din basme. „Întotdeauna mi-a plăcut ideea de basm, dar totuşi parcă nu am reuşit niciodată să relaţionez cu ele. Ceea ce mă interesează este să preiau acele teme şi imagini clasice şi să le aduc în contemporan. Cred că poveştile populare şi basmele au acea fundaţie psihologică care permite acest lucru”, spune regizorul nominalizat la Oscar.

De la ora 22.45, un alt film fantastic va trezi imaginaţia telespectatorilor: „Clanul lupilor”. Filmul cu al doilea cel mai mare buget de producţie din istoria cinematografiei ruse, „Clanul lupilor” este regizat de Nikolai Lebedev şi îi are în rolurile principale pe Aleksandr Bukharov şi Igor Petrenko, cîştigători ai unui MTV Movie Award pentru „cea mai bună scenă de luptă dintr-un film”.

Joi, 16 aprilie, Catherine McCormack, Rufus Sewell şi Jacqueline Bisset vor deschide seara dragostei cu „Frumoasa veneţiană”, filmul care are la bază povestea reală a unei curtezane de secol XVI. Veronica Franco a fost cea mai faimoasă curtezană a Italiei, dar şi una dintre primele femei care şi-au câştigat locul în lumea dominată de bărbaţi a poeziei şi satirei. Actorul pe care telespectatorii îl cunosc din „Povestea unui cavaler” şi „Iluzionistul”, Rufus Sewel a fost nominalizat la un premiu BAFTA. Jacqueline Bisset, un star internaţional încă de la sfârşitul anilor ’60, nominalizată la un premiu Cesar, la premiul Emmy şi la patru Globuri de Aur spune: „Caracterul contribuie la frumuseţea unei persoane. Face o femeie mai puternică atunci când tinereţea păleşte”. Oliver Platt, nominalizat la patru premii Emmy şi un Glob de Aur, face şi el parte din distribuţia filmului „Frumoasa veneţiană”.

De la ora 22.25, va fi difuzat „Puterea dragostei”, filmul pentru care Halle Berry a câştigat Oscarul pentru „cea mai bună actriţă într-un rol principal”. Pe lângă Halle Berry, numită de revista Esquire „cea mai sexy femeie a anului 2008”, „Puterea dragostei” îi are în rolurile principale pe Billy Bob Thornton, de trei ori nominalizat la Oscar şi câştigător al statuetei în 1997 şi pe Heath Ledger, câştigător postum al Oscarului în 2009 pentru „Cavalerul negru”. În distribuţia filmului telespectatorii îi vor putea recunoaşte şi pe celebrii artişti ai muzicii Hip-Hop, Mos Def şi P. Diddy.

Vineri, 17 aprilie este Ziua Filmului Românesc. Brigada Diverse intră în acţiune de la ora 20.00, când telespectatorii îi vor putea revedea pe Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Ion Finteşteanu, Puiu Călinescu şi Jean Constantin în „B.D. la munte şi la mare”, un film în regia lui Mircea Drăgan. De la ora 22.15, telespectatorii pot urmari o nouă premieră la televiziunile comerciale, „Legături bolnăvicioase”. În regia lui Tudor Giurgiu, „Legături bolnăvicioase” a obţinut la ediţia din anul 2007 a Premiilor Gopo, Premiul Publicului pentru „cel mai mare succes la box office al anului 2006”. Din distribuţia filmului fac parte Maria Popistaşu, Ioana Barbu, Tudor Chirilă, Mircea Diaconu, Tora Vasilescu, Mihai Dinvale, Carmen Tănase, Puya şi Mihaela Rădulescu.

Pe 18 aprilie este Ziua Comediei. De la ora 20.00 Jim Carrey este „Tipu' de la cablu”. Maeştrii comediei, Matthew Broderick, Jack Black, Ben Stiller, Owen Wilson şi Eric Roberts vin şi ei la Pro Cinema să-i facă pe telespectatori să râdă în hohote. „Tipu’ de la cablu” a câştigat două MTV Movie Awards pentru „cel mai bun rol de comedie” şi „cel mai bun personaj negativ”, ambele pentru personjul interpretat de Jim Carey. Filmul a mai fost nominalizat la un premiu MTV şi pentru „cea mai bună scenă de luptă”, între Jim Carey şi Matthew Broderick. De la ora 22.00 vine rândul umorului engelzesc în cea mai pură formă, cu filmul lui Guy Ritchie, „Jocuri, poturi şi focuri de armă”. Deşi s-a lăsat de şcoală la vârsta de 15 ani, Guy Ritchie a câştigat cu „Jocuri, poturi şi focuri de armă” un premiu MTV la categoria „Best New Filmmaker”, premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internaţional de Film de la Tokyo şi a fost nominalizat la premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic. Jason Statham, actorul pe care Guy Ritchie l-a distribuit în majoritatea filmelor sale, Jason Flemyng, Nick Moran şi Vinnie Jones fac legea la Pro Cinema în „Jocuri, poturi şi focuri de armă”, sub atenta supraveghere a lui Sting. Cel care încă primeşte 2000 de dolari pe zi doar pentru drepturile de autor ale melodiei „Every Breath You Take”, Sting a fost nominalizat şi el la trei premii Oscar, a câştigat un premiu Emmy pentru spectacolul „Sting...All This Time”, şi a fost nominalizat la patru Globuri de Aur dintre care a câştigat unul pentru coloana sonoră a filmului „Kate şi Leopold”.

Pe 19 aprilie este Ziua Acţiunii. Bruce Willis, cel care în 2001 a declarat că nu va mai face filme violente şi nici nu va mai încerca să salveze lumea, este „Supravieţuitorul”, de la ora 20.00. În regia lui Walter Hill, de două ori câştigător al premiului Emmy, „Supravieţuitorul” îl are în distribuţie, pe lângă Bruce Willis, pe Christopher Walken câştigător al Oscarului pentru filmulVânătorul de cerbi” şi nominalizat la Premiul Academiei Americane de Film în anul 2003 pentru „Prinde-mă! Dacă poţi!”. Bruce Dern, nominalizat la Oscar şi la două Globuri de Aur, intră şi el în acţiune în „Supravieţuitorul”, alături de exotica frumuseţe tahitiană, Karina Lombard.

Sărbătoarea filmelor se încheie cu un super-film de acţiune: „Matrix - Revoluţii”, în regia fraţilor Andy Wachowski şi Larry Wachowski. Ultima parte a trilogiei care i-a adus lui Keanu Reeves 45 de milioane de dolari plus 15% din încasări şi pentru care acesta a trebuit să înveţe peste 200 de mişcări de arte marţiale, „Matrix - Revoluţii” a fost primul film din istoria cinematografiei care a avut parte de o lansare mondială, premiera fiind în acelaşi timp în Los Angeles, New York, Londra, Moscova, Tokyo şi Sydney, precum şi în alte 50 de ţări. „După Matrix nu am mai putut purta ochelari de soare. Cum mi-i puneam, lumea mă recunoştea”, spune  Carrie-Anne Moss, cea care a făcut furori în lumea întreagă cu rolul lui Trinity. Laurence Fishburne şi Monica Bellucci vor lua şi ei parte la războiul dintre oameni şi maşini.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 14 aprilie 2010 17:07
foarte buna treaba
alex_il_fenomeno pe 27 noiembrie 2011 10:28
sunt niste filme pe care orice post ar fi mandru sa le difuzeze .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells