Energicul Jake Gyllenhall

de Ştefan Dobroiu în 20 Dec 2011
Energicul Jake Gyllenhall

Dintre actorii din generaţia lui, Jake Gyllenhaal este probabil cel mai cunoscut. În ultimii ani l-ai văzut în fantasy-ul Prinţul Persiei: Nisipurile timpului, drama romantică Love and Other Drugs şi SF Source Code, ceea ce îl face pe chipeşul Jake unul dintre cei mai versatili actori de la Hollywood. Ultima ştire despre cel care devenea cunoscut acum 10 ani în Donnie Darko? Va fi membru al juriului la următoarea ediţie a festivalului de la Berlin!

A început să cocheteze cu actoria în copilărie, primul rol pentru marele ecran revenind-i în 1991, în filmul cu Billy Crystal City Slickers. De-a lungul adolescenţei a mai avut apariţii în filme mai mult sau mai puţin importante, dar recunoaşterea o va obţine în 2001, în producţia-cult Donnie Darko. Pus pe harta tinerilor actori de avut în vedere pentru viitor, Jake dă lovitura o dată pentru totdeauna cu apreciatul Brokeback Mountain, ecranizarea lui Ang Lee laureată cu trei Oscaruri în 2006.

De atunci traseul lui Gyllenhaal a fost doar în sus, actorul făcând slalom între două extreme: blockbuster gen The Day After Tomorrow şi drame inteligente precum Jarhead/Puşcaşi marini şi excelentul Zodiac al lui David Fincher. Din păcate, Jake pare a vrea să se îndepărteze puţin de cinema în acest moment: deşi mulţi actori de nivelul lui ştiu exact ce vor face în următorii doi-trei ani de carieră, iată că în programul său nu există decât două titluri de realizat în 2012, ambele filme independente, cu buget mic.

În primul rând Nailed, o comedie romantică în care Gyllenhaal va juca alături de Jessica Biel. Partitura cea mai importantă îi revine lui Biel, aici în rolul unei chelneriţe care, după ce în urma unui accident se trezeşte cu un cui în cap, dezvoltă un comportament cu totul imprevizibil. Femeia ajunge la Washington, unde dă peste un tânăr senator ce se va trezi luat pe nepregătite atât de reacţiile ei, cât şi de inexplicabila atracţie resimţită faţă de acest "caz" pe care alege să-l reprezinte. Filmul este semnat de David O. Russell, regizorul din spatele succesului de anul trecut, The Fighter.

Jake Gyllenhaal schimbă tonul în End of Watch, o dramă cu accente poliţiste despre relaţia dintre doi poliţişti din Los Angeles, al căror parteneriat va fi ameninţat de problemele întâmpinate în rezolvarea unui caz. Alături de Gyllenhaal şi Michael Peña, în film mai apar Anna Kendrick şi America Ferrera. Sunt toate şansele să vedem End of Watch la anul, deşi niciun distribuitor din România nu a anunţat achiziţia acestui titlu în vederea lansăriile lui pe marile noastre ecrane?

Care este filmul tău preferat cu Jake Gyllenhaal?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 20 decembrie 2011 12:03
Donnie Darko si Brokeback Mountain
Lalolica pe 20 decembrie 2011 13:00
"Dintre actorii din generaţia lui, Jake Gyllenhaal este probabil cel mai cunoscut"...asta mi a placut mult de tot!!.....dar de actori precum Ryan Gosling,Ashton Kutcher,Ryan Reynolds,Channing Tatum,Joseph Gordon-Levitt.... presupun ca nu a auzit nimeni de la cinemagia de ei!!!......chair dak prin multe reviste de specialitate de tiraj international sunt cotati mult mai bn si mult ,mult mai celebri voi totusi spuneti ca "Jake Gyllenhaal este probabil cel mai cunoscut"!!!
Lalolica pe 20 decembrie 2011 13:02
"si sunt mult mai celebri"*
doinarac pe 20 decembrie 2011 14:36
da asa e , mai ales Ashton Kutcher , este mult mult mai celebru si mediatizat , si vorba "Mioritei" romanesti mult mai "barbat" :-)) :-)) :-)) .... de ce oare? :-(( No comment!
angesa pe 20 decembrie 2011 14:33
Chiar energic Jake Gyllenhaal!
Parerea mea buna despre el, a crescut , dupa ce l-am vazut la Discovery in documentarul "Tehnici de supravietuire" , impreuna cu Bear Grylls, in ISLANDA ! Wow! Numai mai era vorba de actorie , sau cascadorii facute de altii pt tine, era realitate! :-))
Conditie fizica, curaj, indrazneala, si ....multe altele!

angesa pe 20 decembrie 2011 14:33
spirit de echipa....
OwYBeS pe 20 decembrie 2011 18:10
"Source Code" ii cel mai tare...
Qube86 pe 20 decembrie 2011 20:59
A avut roluri foarte bune...Sper sa mai apara in filme de succes...
Bayard pe 20 decembrie 2011 23:22
Nu prea am inteles cum de a ajuns asta asa mare vedeta
Beatryce pe 21 decembrie 2011 00:14
ador cum joaca in Nisipurile Timpului :x
joaca bine si e si frumos ..

alex_il_fenomeno pe 22 decembrie 2011 16:25
un actor care creste de la rol la rol ! sa o tina tot asa !
margott pe 6 mai 2012 20:55
Anul asta in septembrie Gyllenhaal va aparea in "End of Watch".
Theodoric pe 6 iulie 2012 11:28
Prince of Persia si Source Code

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells