Emma Thompson are câteva lucruri (rele) de zis despre Audrey Hepburn

de Ştefan Dobroiu în 10 Aug 2010
Emma Thompson are câteva lucruri (rele) de zis despre Audrey Hepburn

Publicaţia britanică The Telegraph a întrebat-o pe Emma Thompson, englezoaica oscarizată şi pentru rol principal (Howards End), dar şi pentru cel mai bun scenariu adaptat (Sense and Sensibility), despre lucrul la noul My Fair Lady. iar reacţia a fost cel puţin surprinzătoare, actriţa scenaristă având câteva lucruri de spus despre prestaţia lui Audrey Hepburn în originalul de opt ori oscarizat în 1965.

"M-am bucurat tare mult (că scriu remake-ul - n.r.) pentru că e mare nevoie de o nouă versiune. Nu mi-a plăcut foarte mult filmul. Iar Audrey Hepburn mi s-a părut teribil de preţioasă. Capricioasă şi lipsită de inteligenţă. Dulce, dar fără nicio urmă de sclipire. Deloc genul meu", a spus Thompson, dar nu s-a oprit deloc aici. "Nu poate să cânte şi nici să joace nu prea poate, teamă mi-e. Sunt sigur că a fost o femeie încântătoare şi poate că dacă aş fi cunoscut-o mi-ar fi plăcut mai mult cum joacă, dar n-am cunoscut-o şi nu-mi place", a completat Thompson.

Iniţial, Keira Knightley trebuia s-o interpreteze pe Eliza Doolittle, sărmana florăreasă transformată într-o adevărată lady de protectorul ei, un profesor de lingvistică, dar actriţa din seria Piraţii din Caraibe s-a retras şi rolul principal i-a revenit lui Carey Mulligan, nominalizată la Oscar anul acesta pentru An Education, film în care a jucat şi Emma Thompson.

Cel mai probabil o vom auzi pe Mulligan scandând "The rain in Spain stays mainly in the plain" cândva în cursul anului 2012.

Ai văzut originalul? Cum ţi s-a părut Audrey Hepburn în el?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rizea.alex70 pe 10 august 2010 11:51
Nu am vazut originalul,dar oricum mi se pare absurd ca dupa atatia ani Emma Thompson sa o ridiculizeze pe actrita din acel film din 1965....parerea mea
kkkkk pe 10 august 2010 23:11
fiecare are dreptul la o parere
alex_il_fenomeno pe 11 august 2010 08:14
ar trebui sa ii fie rusine ! nu o lasa pe saraca actrita sa se odihneasca in pace !
kisik pe 11 august 2010 10:10
@ alex_il_fenomeno - Nu o lasa sa se odihneasca in pace? Sigur o sa se rasuceasca in mormant (ce-o mai fi ramas din ea) din cauza Emmei :))
Eu am vazut originalul si mi-a placut felul in care a interpretat-o pe Luiza Doolittle. Imi place si Carey Mulligan dar nu cred ca o sa faca o treaba mai buna decat Audrey. Oricum, ramane de vazut :)

kisik pe 11 august 2010 10:12
Eliza Doolittle, my bad.
ralux pe 12 august 2010 21:26
audrey hepburn a fost, este si va fi o actrita geniala. este un etalon de frumusete si talent. eu am vazut filmul original si merita toti banii.
mark35 pe 13 august 2010 18:10
Am vazut filmul cu Audrey Hepburn si mi-a placut foarte mult si prestatia ei si a lui Rex Harison, si nu cred ca ar fi luat atitea Oscaruri daca era un film prost.Iar Emma Thompson chiar devine (si) mai penibila cu asemenea afirmatii . Sa vedem un film cu ea care va rezista peste peste ani ca My Fair Lady . care se apropie de jumatate de secol.
Codrutz pe 14 august 2010 03:26
Carey Mulligan! Abia astept sa o vad in film.

Si apropo, Stefane, cam sarcastic la partea cu Emma Thompson (Inca in viata). Dar o sa consider ca fiind un raspuns la declaratia Emmei asupra lui Audrey Hepburn. Esti iertat :))

Kalrak pe 17 august 2010 09:30
ma lasa rece remake-urile, pentru o perioada buna de timp ar trebui interzise prin lege.
mella pe 17 august 2010 12:29
Nu stiu cat de avizata este Emma Thompson sa isi dea cu parerea despre o actrita cum a fost Audrey Hepburn. Doar pentru ca a avut sansa de a face un remake, asta nu ii ofera dreptul de a critica atat de aspru o actrita care si-a dobandit notorietatea prin propriile eforturi, nu pe baza unor comentarii acide.
What a lame person!

s_theo2003 pe 17 august 2010 13:06
hmm.. chiar m-a facut curioasa.. n-am vazut filmul, nu ma dau in vant dupa clasice.. dar daca a fost nominalizat si la Oscar.... trebuie sa fie ceva de capul lui si a lui Audrey
Lilian pe 17 august 2010 14:54
Am vazut originalul si Audrey Hepburn e... neasemuita Audrey Hepburn! Si sa nu uitam ca dragalasa Carey Mulligan a fost nominalizata la Oscar tocmai fiindca, in An Education, realizatorii s-au dat peste cap s-o faca sa semene cu Audrey cea din Vacanta la Roma (ca vestimentatie, coafura, gesturi) desi ea nu seamana fizic mai deloc (are fata mai rotunda si nasul cam... borcanat!!!). In orice caz, masina de PR a productiei a mers pe sloganul "noua Audrey Hepburn"!
Asa ca declaratia pe care o face Emma Thompson e cam aiurea si mi se pare gratuita. E firesc ca remake-ul sa fie altfel, ca de-aia e facut , ca sa ofere o alta viziune. Dar sa contesti un mit ca Audrey Hepburn... folosind, culmea, o actrita prezentata tocmai ca epigonul ei... e cam jenant!

Ada pe 17 august 2010 23:57
Dupa cum spune chiar ea, Emma n-a cunoscut-o pe Audrey asa ca a criticat-o fara parere de rau. Eu am vazut originalul, Audrey Hepburn a jucat perfect dar, femeile sunt rele asa ca nu ma mir deloc ca Emma Thompson a calcat-o in picioare. Miine, poimiine vine alta actrita si o critica pe Emma.
Scarlett14 pe 18 august 2010 16:27
am vazut-o pe Audrey Hepburn in My Fair Lady si nu cred ca avea ce sa i se reproseze. Cred ca ar fi putut pastra acest comentariu pentru ea.
LadyStarlight pe 19 august 2010 11:23
adevarat, toti avem dreptul la o parere. dar nu stiu daca parerea asta a ei ( Emma Thompson) nu-i cumva decat o rautate...
eu-s de parere ca Audrey Hepburn e o actrita careia n-ai ce sa-i reprosezi.

dteen13 pe 21 august 2010 11:39
Emma, când o să iei tu premiile pe care le-a luat ,,capricioasa", atunci o să ai dreptul la o părere. Eleganţa care o învăluie pe Audrey Hepburn doar în degetul mic al mâinii drepte nu ţi-ar ajunge ţie nici o mie de ani ca să ai o interpretare bună pe ecran.
armada pe 24 august 2010 21:14
Dna Thompson este shocant de rautacioasa,parea o femeie lipsita de complexe si invidii, aparentele, bineinteles,insheala,probabil genul de frumusete perena al intr-adevar 'divinei' Audrey o irita.
Am vazut originalul in copilarie si m-a marcat atat,incat am tinut mortis sa-l revad la maturitate.N-am regretat nici o clipa!Gratie, naturalete, eleganta, un rol 'turnat',o evolutie memorabila, a-mi imagina pe altcineva in rolul Elizei a ca si cand mi-as imagina-o pe....sa zicem Scarlet O'Hara, interpretata de Cher...!!
Chestia cu 'lipsita de inteligenta si fara pic de sclipire' e incalificabila, pacat ca o actrita...mare(am ezitat dar e intr-adevar buna)ca Emma Thompson,e un om atat de mic!!

shogwon pe 3 septembrie 2010 10:10
nasol fetele astea se cearta cam mereu asta e cam a zecea oara cand aud ceva despre ele
Laura pe 7 ianuarie 2011 22:35
Emma Thompson este una din marile actrite si cred k nu a gresit deloc dandu-si cu parerea, si nu cred greseste prea mult. Am vazut si eu filmul My Fair Lady cu Audrey si daca la prima vizionare (eram mica), mi s-a parut foarte frumos, revazandu-l recent, chiar m-am intrebat de ce Dumnezeu nu a ramas sa joace in film prima alegere si anume Julie Andrews, care era teribil de potrivita pentru rolul Elizei Dolittle, ca sa nu mai zic ca Dame Julie Andrews avea la acea vreme un glas absolut genial. Dovada ca rolul dansei din Mary Poppins i-a suflat Oscarul lui Audrey. Si audrey Hepburn a fost o actrita frumoasa si probabil talentata, a fost un fel de muza pentru o seama de producatori, dar totusi trebuie sa recunoastem si adevarata valoare a unui om, fie el actor mic sau mare sau om obisnuit. Rolul lui Audrey din My fair Lady a fost fara indoiala unul foarte expresiv, dar fara substanta dupa parerea mea. Si cred ca pana la urma toate sunt doar niste pareri si nimic altceva, asa k nu va mai suparati pe aici. Fiecare are dreptul la opinie, de aceea si exista acest spatiu pentru comment-uri.
Turi pe 6 martie 2011 19:56
Cand noul remake va aveea acelasi succes si recunoastere ca originalul Emma Thompson ar putea avea cugetul impacat ca a aruncat cu piatra in cineva de asa valoare si care oricum nu se poate apara.
xerses pe 21 februarie 2012 17:53
Nu e prea frumos sin partea ei.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells