De la cascador la regizor

30 Sep 2011
De la cascador la regizor

Creatorul uneia dintre cele mai fioroase productii ale sezonului, David R. Ellis, aduce pe marile ecrane din 30 septembrie, action-thriller-ul Shark Night 3D. Cu o distributie tanara si foarte pe val, Noaptea rechinilor 3D socheaza audientele in primul rand cu ajutorul efectelor vizuale reusite. Daca pentru multi numele regizorului David R. Ellis nu spune multe, ei bine trebuie mentionata activitatea sa cinematografica din jurul unor filme clasice ale anilor '80, precum: Days of Thunder, Fast Times at Ridgemont High si Scarface, precum si mai recent cu Final Destination si Snakes on a Plane.

Afla din interviul de mai jos cum a intrat Ellis in lumea rechinilor fiorosi!

Cum ti-ai inceput cariera cinematografica?
Eram un ajutor de salvamar, un job care imi era extrem de confortabil, pana intr-o zi cand am fost remarcat de un regizor intrigat de look-ul meu.

Dintotdeauna ai fost un tip neinfricat, care si-a provocat constant limitele?
Ador sportul si actiunea in general, insa in calitate de cascador profesionist nu iti poti permite sa fii de-a dreptul neinfricat. Este un risc calculat si trebuie sa fii intotdeauna constient de consecintele actiunilor tale, incat sa mai si poti performa in aceste conditii.

Ai o anumita preferinta pentru vreo cascadorie pe care ai executat-o pana in prezent? 
In Roadhouse am avut anumite scene de lupta si am filmat niste urmariri incredibile pe strazile din LA. In Clear and present danger  am realizat o ambuscada de proportii colosale, la care ne-am amuzat copios si nu in ultimul rand am ramas cu experienta placuta a filmului Waterworld. Am fost binecuvantat sa fac ceea ce-mi place.

Cum ai facut trecerea de la cascador la regizor?
Am inceput sa cochetez cu regia de la o varsta destul de frageda as spune eu, adica de pe la 26 de ani, asa ca sunt obisnuit cu mersul lucrurilor in aceasta industrie de vreo 30 de ani.

Sa regizezi un film intreg implica evident mult mai multa responsabilitate decat sa directionezi doar evolutia unor scene de actiune.  Esti responsabil pana si de buget, dar merita orice sacrificiu pentru ca e o forma de arta extraordinara.

M-am inchis, ca sa zic asa, in genul horror, insa mi-ar placea la nebunie sa ies la suprafata si cu altceva. As vrea sa abordez si regia de comedie, chiar de action comedy, insa primesc acelasi gen de oferte de cand ma stiu. Cu toate astea, cred ca Noaptea rechinilor 3D are mult umor de calitate. O sa fie o experienta cinematografica pe cinste, pentru ca dintre toate filmele la care am lucrat, cu Noaptea rechinilor 3D ma mandresc in mod special.  Am avut un buget limitat si cum majoritatea scenelor, respectiv 70% dintre ele au fost filmate pe sau sub apa, am avut ceea ce se va traduce pe marile ecrane intr-un plus impresionant de production value. Asa ca eu zic ca mi-am atins scopul cu acest film. Chiar daca pare scump, ne-am atins scopul cu resurse limitate. Ma bucur ca am avut noroc de actori tineri si talentati. Cred ca o sa reusim cu filmul asta.

Esti foarte convingator. Pare o combinatie reusita de actiune, horror si comedie.
Chiar despre asta e vorba in film. Intentionat l-am facut de asa natura. O un film inspaimantator dar nu excesiv de agresiv. Nu e musai sa ai sani si sange in program ca sa faci un film amuzant, inspaimantator si sexy.

In ce alte proiecte planifici sa te implici?
Ei bine, momentan sunt in negocieri pentru vreo doua filme de genuri diferite. Unul e un lungmetraj foarte tare de actiune, Kite ii spune si e inspirat dupa un anime japonez, iar celalalt se numeste Clocktower, un excelent thriller filozofic. Asa ca se pare ca in sfarsit voi avea ocazia sa fac nu unul ci chiar doua filme de genuri diferite de ceea ce am facut pana acum.

In momentul de fata ma aflu in Detroit, unde voi coordona activitatea unui set unit pentru filmul RIPD, cu Jeff Bridges si Ryan Reynolds. Are un buget imens. Dupa acest proiect ma voi ocupa de Kite, iar apoi de Clocktower.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 30 septembrie 2011 15:14
a facut un pas enorm , si sper sa nu se opreasca aici , deoarece ar putea sa mai vina cu alte filme , mai bune decat ce a realizat pana acum .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells