Claude Lelouch spune povestea unor Iubiri din trecut

14 Sep 2010
Claude Lelouch spune povestea unor Iubiri din trecut

O personalitate de necontestat a cinematografiei franceze şi internaţionale, Claude Lelouch aduce în premieră pe marile ecrane din România cea mai recentă producţie a sa, filmul Iubiri din trecut, din 24 septembrie în cinematografele: Hollywood Multiplex, Movieplex, CinemaPRO şi în reţeaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Bacău).

Pe generic se regăsesc şi actori români - Zoltan Butuc, Ştefan Velniciuc, Ingrid Bisu, Nicolle Gheorghiu şi Marie Beldiman; ei au avut onoarea de a lucra alături de nume sonore ale cinematografiei franceze, ca Anouk Aimée şi Dominique Pinon. Filmat în 5 săptămâni, Iubiri din trecut reuşeşte să cuprindă într-un mod ingenios şase decenii de istorie europeană văzute prin ochii personajului principal feminin, Ilva, interpretată de actriţa Audrey Dana. Inspirat din cartea lui Lelouch - Ces Années la, Iubiri din trecut prezintă cu multă emoţie povestea unei femei al cărei curaj şi atitudine conturează perfect silueta eroinei moderne.

Iubiri din trecut a prins viaţă pe 8 iunie 2009 în România, filmările fiind continuate apoi în oraşul francez Beaune, localitate în care Claude Lelouch a înfiinţat o şcoală de cinematografie. Primul ,,Motor!” s-a spus în Studiourile MediaPro din Buftea, regizorul scriindu-şi mai departe povestea în locaţii celebre din centrul şi împrejurimile capitalei: ArCuB, Tribunalul Bucureşti, Teatrul Naţional, Casa Scriitorilor, Palatul Mogoşoaia şi pe străzile romantice din centrul istoric al Bucureştiului.  

,,Întotdeauna am fost un regizor care preferă să-şi urmeze vocea inimii”, a declarat maestrul. ,,În acest film am condensat toate sentimentele, pasiunile şi obsesiile mele. Într-un fel, este rezultatul celor 50 de ani de visuri şi emotii”.
 
Ilva (Audrey Dana) este surprinsă în film începând din copilărie şi până la maturitate: o tânără a cărei viaţă amoroasă este la fel de întortocheată precum un labirint. Ea cunoaşte pe rând iubirea unui francez, a unui ofiţer german, apoi se îndrăgosteşte de doi soldaţi americani. Deşi fiecare dintre relaţiile sale a fost reală şi sinceră, în final aceşti bărbaţi nu au reprezentat decât episoade din viaţa Ilvei, destinul purtând-o în cu totul altă direcţie. Din distribuţie fac parte  şi actori la început de carieră, precum Audrey Dana, Samuel Labarthe, Laurent Couson, Giles Lemaire şi Jacky Ido., iar muzica a fost asigurată de celebrii: Massimo Ranieri, Liane Foly şi Raphael.  

Iubiri din trecut poate fi vizionat în premieră în România, din 24 septembrie, în cinematografele: Hollywood Multiplex, Movieplex, CinemaPRO şi în reţeaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Bacău). Filmul este distribuit de MediaPro Distribution.
 
 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cetateanu pe 24 septembrie 2010 19:15
Imi place regizoru am vazut si secvente din film si pare interesant.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells