Christian Bale: 8 oferte de roluri după Batman

de Cristina Grigore în 27 Aug 2011
Christian Bale: 8 oferte de roluri după Batman

Este cunoscut, apreciat, adorat şi fost răsplătit anul acesta cu un premiu Oscar pentru rolul secundar din The Fighter. Christian Bale şi-a ales întotdeauna cu mare grijă partiturile şi a optat adesea pentru o paletă extinsă a interpretărilor

Distribuirea sa în franciza Batman i-a sporit însă popularitatea, atât printre fani cât şi printre regizorii de la Hollywood. Clint Eastwood, Zack Snyder, Darren Aronofsky, Terrence Malick se află printre cei care l-au asaltat cu oferte încă înainte de terminarea filmărilor la ultima parte a producţiei condusă de Christopher Nolan.

Am semnalat în unele articole anterioare trei dintre propunerile făcute lui Bale – este vorba de The Last Photograph, Noah şi Concrete Island. Iată însă că cei de la Variety au adăugat patru titluri noi ce aşteaptă verdictul actorului de 37 de ani: A Star Is Born, Oldboy, Gold, Out of Furnance, dar şi un proiect încă neintitulat al lui Malick.

Starul s-a arătat interesat de drama de război The Last Photograph şi ar fi tentat de o colaborare cu Darren Aronofsky pentru Noah, însă a declarat că va lua o decizie abia în luna noiembrie, după ce va preda costumul lui Batman. Îţi prezentăm, mai jos, tot ce se ştie în acest moment despre filmele în care actorul este solicitat. Tu spune-ne ce titlu ţi se pare cel mai potrivit pentru actor şi în care din ele ţi-ar plăcea să îl vezi.

 

A Star Is Born este proiectul iniţiat şi regizat de Clint Eastwood. Cu Beyonce în rolul principal, producţia va marca cea de-a patra relansare majoră a poveştii unei tinere dornice să-şi câştige faima în lumea artistică, care îşi găseşte mentorul în persoana unui star cu ceva ani în plus şi o carieră în declin, ce-l duce spre alcoolism.

Bale este dorit în rolul principal masculin, cel al vedetei ce-i aduce succesul frumoasei sale partenere. Alte nume vehiculate la începutul anului pentru aceeaşi partitură sunt Will Smith, Jon Hamm, Robert Downey Jr. şi Eddie Murphy.

Pelicula este considerată un magnet al Oscarurilor, versiunile anterioare nefiind străine de premiile Academiei Americane. Primul film, lansat în 1937, s-a ales cu şase nominalizări la Oscar şi o statuetă. Cel de-al doilea, din 1954, cu Judy Garland în rol principal, a primit şase nominalizări, iar în 1976, al treilea A Star is Born, ce a avut-o pe Barbara Streisand ca figură central feminină, a primit un Oscar şi alte trei nominalizări la premiile Academiei.

Noul musical este programat pentru lansare în 2013.

În Oldboy, fostul erou din Gotham City ar putea întruchipa personajul negativ al filmului, cel care îşi va atrage dorinţa crâncenă de răzbunare a protagonistului. Deşi va păstra intriga filmului original, un succes la critică şi la public al coreeanului Chan-wook Park (a câştigat Marele Premiu al Juriului la Cannes, în 2004), noua versiune a scenariului imaginată de Mark Protosevich (I Am Legend, Thor) va fi în mare parte modificată pentru a fi adaptată publicului american.

Regia noului film i-a revenit lui Spike Lee, iar un alt actor consacrat ataşat producţiei, momentan neoficial, este Josh Brolin (TRON: Legacy, TrueGrit). Personajul central din Oldboy este răpit fără explicaţii de un necunoscut şi ţinut captiv timp de 15 ani. Eliberat, este hotărât să dea de urma răpitorului său, însă descoperă curând că acesta i-a rezervat „surprize” mai elaborate decât solitara sa captivitate. Filmul va fi lansat anul viitor la o dată a ce urmează a fi anunţată.

Prin distribuirea sa în Gold, actorul va lucra din nou cu regizorul lui Public Enemies, Michael Mann. Cu trimiteri la filme clasice precum Treasure of the Sierra Madre (însă cu o abordare modernă) povestea urmăreşte un grup de prospectori şi speculanţi într-o goană nebunească după aur.

Ideea filmul a aparţinut lui Paul Haggis, care, implicat fiind în alte proiecte, a pasat scenariul lui Patrick Massett şi John Zinman, scenarişti şi regizori ai serialelor Friday Night Lights and The Chicago Code.

Momentan, niciun actor nu a fost ataşat distribuţiei filmului, însă Mann a trimis o copie a scenariului unui alt actor celebru, Leonardo DiCaprio, a cărui participare speră să o obţină.

Out of Furnace este propunerea regizorului Scott Cooper pentru Christian Bale, care ar putea primi rolul protagonistului, Slim, un fost puşcăriaş care încearcă să-şi refacă viaţa după detenţie, însă evenimentele ce decurg în urma neplăţii consistentei datorii pe care fratele său a acumulat-o la jocurile de noroc îl aruncă din nou în lumea infracţionalităţii şi a violenţei.

Proiectul, al cărui scenariu îi aparţine tot lui Cooper, este o variantă dură şi realistă a thrillerelor din anii ’70, o poveste de răzbunare datorată unei legături de sânge. Tânărul regizor al lui Out of Furnace, a debutat cu dreptul în producția de lungmetraje, filmul său din 2009, Crazy Heart, aducându-i lui Jeff Bridges un Oscar pentru rolul principal.

Pagina
1 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dragnuta pe 27 august 2011 11:39
Un actor exceptional.
zeno.marin pe 27 august 2011 17:27
E intr-adevar un actor bun. Si mie imi place Christian Bale.
xerses pe 27 august 2011 11:40
Ma bucur pentru el.
allexis pe 27 august 2011 12:26
Christian Bale este din Tara Galilor. Cel putin asta zice imdb-ul.
Bayard pe 27 august 2011 14:00
Par interesante Gold, Concrete Island si Noe
africanus pe 27 august 2011 16:49
Intradevar, este un actor de exceptie, poate face fata la unele din cele mai diverse roluri, este veridic, arata bine, este inteligent, asa ca sigur va avea o cariera de exeptie si de acum inainte, inca ceva sa nu uit: rolul meu preferat a lui Christian Bale, desi era doar un copil acolo, va ramane cel din Imperiul Soarelui regizat de Steven Spielberg.... EXCEPTIONAL....
zeno.marin pe 27 august 2011 17:44
Poate e doar o parere, dar cred ca Bale merita mai multa atentie din partea unui public cu interesul deturnat de alte filme cu succes de casa. Si garantat mai merita mai multe articole sau comentarii decat toti actorasii efemeri de prin Harry Potter, Transformers, Spiderman sau ce alte aparitii revitalizate si "francizate" mai sunt in voga si despre care se scrie/traduce intens. Sigur, fiecare are publicul si fanii sai si nu e o comparatie denigratoare (cand spun "actorasii" ma refer la varsta fizica si varsta artistica), ci doar cantitativa. Zic eu, am urmarit in decurs de un an destul de atent articolele Cinemagia si constat ca asta este printre putinele aparute despre Christian Bale...
Foarte bine, mai asteptam!

Han_Solo pe 27 august 2011 19:19
Si mie imi place actorul insa sper ca nu il va interpreta din nou pe John Connor pentru ca a fost groaznic in Terminator Salvation.
HarryCineastul5 pe 30 septembrie 2011 11:21
Of, of, mai, mai.......
unuady pe 27 august 2011 20:15
BATMAN FOREVER
legolas05 pe 28 august 2011 11:33
bun actorul asta,printre cei mai buni
Kable pe 28 august 2011 15:33
Cand vezi undeva numele lui Clint Easwood te gandesti la filme western. La asta m-am gandit eu cand am vazut numele "Eastwood" si "Bale" in acelasi articol. Si recunosc ca ar fi destul de interesant ca Bale sa mai apara intr-un western pe langa "3:10 to Yuma", dar si filmul pe care Eastwood vrea sa-l faca e destul de interesant, mai ales cand e vorba de Beyonce, Robert Downey Jr. sau Eddie Murphy.
Productia lui Snyder, "The Last Photograph" e si ea una cu un drum sigur spre Oscar la fel ca "Noah" si "The Concrete Island" -filme care te fac sa regreti ca lansarea lor e asa tarzie, ambele fiind potrivite parca doar pentru Christian Bale.
Dar "Oldboy", dupa parerea mea, suna cel mai interesant, mai ales cu Bale in distributie.

UGM pe 28 august 2011 23:25
eu zic ca "Oldboy" i se potriveste cel mai bine, este un actor foarte talentat si ar face fata oricarei provocari nota 10 pt el
Sorin87 pe 29 august 2011 09:18
actorii buni sunt foarte cautati
alex_il_fenomeno pe 29 august 2011 11:44
actor fabulos ! oricare vor fi urmatoarele sale alegeri , sunt sigur ca vor fi inspirate !
cristi23 pe 29 august 2011 12:16
e super actor.si cred ca se descurca de minune in orice rol.........orice film care va aparea cu el pe afis,va fi un hit,si cu siguranta voi merge sa le vad.........totusi filmul cu potopul,rolul lui noe pare mai interesant
Sayko pe 30 august 2011 20:49
Exceptional ..
Gebeleizis pe 31 august 2011 16:29
Este clar ca Christian Bale este pe val!
CosminHorrorMaster pe 3 septembrie 2011 14:58
Da... de cand asteptam sa ia un Oscar.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells