Cele mai frumoase momente de Crăciun

de Gloria Sauciuc în 13 Dec 2009
Cele mai frumoase momente de Crăciun

Dacă aţi început să ascultaţi colinde, să desfaceţi portocale numai pentru că mirosul lor trezeşte la viaţă cele mai frumoase amintiri de Crăciun şi să revedeţi filme tematice, e clar pentru că spiritul Sărbătorilor îşi face deja simţită prezenţa, învăluindu-ne pe cei mai sentimentali dintre noi.

 

Acelora am pregătit un clasament al celor mai frumoase momente de Crăciun din filme.

Vă invităm, totodată, să ne scrieţi preferatele voastre, astfel încât - revăzându-le - să facem mai frumoasă aşteptarea Crăciunului. Nu uitaţi, renul nostru aduce cadouri din cetatea filmului celor mai frumoase comentarii!

 

10. Dreptate pentru Moş Crăciun

Miracle on 34th Street (1947)

Un motiv de râs minunat... Altruist şi bun la inimă, bătrânul Kris Kringle crede (şi spune) cum că ar fi el adevăratul Moş Crăciun. şi, desigur, există un avocat fără scrupule care e gata să îl condamne. Insă iată, în sala de judecată, momentul glorios în care bătrânul dovedeşte că el e adevăratul Moş.

9. Bun venit acasă

Santa Claus - The Movie (1985)

Crăciun, de data asta un om de bine al secolului XV, care s-a lăsat condus într-o peştera plină de jucării şi de lucruri bune, unde să-şi împlinească destinul de a dărui tuturor copiilor.

 

8. Telefonul din ziua de Crăciun

Catch Me If You Can (2002)

Punctul focal al acestei povestiri biografice semnată Steven Spielberg este relaţia între Frank Abagnale Jr (Leonardo DiCaprio) şi urmăritorul său, agentul FBI Carl Hanratty (Tom Hanks). în mod straniu, Frank îi dă telefon lui Hanratty tocmai în ziua de Crăciun, într-o scenă subapreciată, care subliniază simbioza celor doi - aparent - adversari, spunând ca de fapt nimeni nu vrea să fie singur de Crăciun.

 

7. Crăciunul în ceruri

The Meaning of Monty Python's Meaning of Life (1983)

Prezentarea unui Crăciun tot mai comercial dusă până la un punct culminant extravagant şi amuzant de obscen. E o ură care fierbe împotriva unui Crăciun american, comercial şi autosatisfăcut, cu Graham Chapman în rolul unui maestru de ceremonii în mijlocul unui cor de îngeri cu sânii goi, într-o versiune (cam improbabilă) a lumii de dincolo.

 

Pagina
1 2 3

Părerea ta

Spune-ţi părerea
littleangel8910 pe 13 decembrie 2009 18:24
Un film care aduce un pic de parfum din vremurile de altadata cand ningea si ne placea sa inghetam afara doar de dragul dea ne bate cu bulgari si de a ne plimba cu sania. Est "Christmas shoes". Filmul prezintă o dublă poveste în Ajunul Crăciunului. Un băiat doreşte să-i facă mamei sale cadou o pereche de pantofi, disperat că medicul nu-i acordă acesteia prea multe şanse de supravieţuire. În acelaşi timp, un avocat trebuie să facă faţă destrămării căsniciei sale. Întâlnirea dintre cei doi va fi marcată de spiritul sărbătorilor de iarnă.
Desi nu este foarte cunoscut , am avut ocazia sa il revad intr-unul din ani la tv .... subiect emotionant, care atinge si misca..... spre sfarsit exista o secventa ce sintetizeaza intocmai spiritul si magia craciunului pe un fundal cu o muzica care invitabil impletite te fac sa plangi... de fericire, tristete sau pur si simplu ca trebuie !

shadowofnight pe 13 decembrie 2009 18:28
The Nightmare Before Christmas mi-a placut foarte foarte mult:D:D
Alt film frumos de craciun, How The Grinch Stole Christmas...sau ceva de genu

Dany23 pe 13 decembrie 2009 18:43
Intr-adevar It's a wonderful life isi merita pe deplin primul loc in top.Sunt de parere ca Home Alone merita si el un loc,este un film cu o mare influenta de Craciun mai ales pentru cei de varsta micului Kevin,pentru mine a devenit un film ciclic pe care il urmaresc din an in an in perioada Sarbatorilor.Miracle on 34th street merita poate o pozitie mai buna.
Cu totii stim Povestea de Craciun a lui Dickens si de aceea trebuia sa fie si Scrooged(1988) in top,pentru a-l vedea pe chitrosul mos care este vizitat de cele 3 fantome...
Jack Frost iarasi sunt de parere ca trebuia sa-l regasim aici,in care il vedem pe Michael Keaton transformat intr-un om de zapada cu personalitate si caracter,si un tata exemplu.
Pentru adulti ar trebui si un Bad Santa,pentru a aduce si celor maturi zambetul pe buze...
Plus animatiile Polar Express,Shrek:the Halls si altele de genul...
Totusi un top bun,din care am vazut majoritatea filmelor si care sunt extraordinare mai ales in perioada aceasta.

Manu_C pe 13 decembrie 2009 19:03
Orasul e luminat feeric pentru a face din noapte cea mai frumoasa parte a zilei, colindele incep sa se auda in jur, vitrinele sunt decorate de sarbatori iar cana de vin fierbinte si aromat devine cel mai potrivit companion pentru o seara relaxata impreuna cu prietenii. Cuvintele brad, cozonac, masa festiva, familie, cadouri sunt mereu prezente pe buzele tuturor in anticiparea momentului minunat ce ne da ocazia sa fim din nou copii. Care dintre noi nu devine nostalgic gandindu-se la Craciunul copilariei si n-ar vrea sa fie din nou acolo macar pentru cateva minute?

Imbelsugat sau modest, inedit sau traditional, Craciunul are darul de a face sa fim mai buni cu ceilalti, sa iertam, sa aducem un zambet in ochii celor dragi si sa visam. La fulgi de nea, miros de brad si cozonac, imbratisari si clopotei.

Pe langa filmele propuse de voi, eu am regasit magia Craciunului si in Polar Express (stiam eu ca toti clopoteii de Craciun au si un rol mai subtil), A Christmas Carol (Scrooge) - cel clasic din 1951, Home Alone 2 - Pierdut in New York (mereu ma face sa caut perechea de porumbite de pus in brad) sau The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (Craciunul are din nou sensul eliberator si in lumea fantasticului).

Nu-mi ramane decat sa va doresc tuturor sa va petreceti sarbatorile de iarna asa cum va doriti!

monisss pe 13 decembrie 2009 19:05
Acestea sunt niste filme superbe numai bune de vizionat in aceasta perioada Sfintelor Sarbatori de Craciun.
Iata ca se apropie Sarbatorile de iarna incet incet, o perioada superba care da tuturor o stare aparte, speciala. Nu exista moment mai potrivit pentru a urmari aceste filme de Craciun superbe, decat in seara de Ajun, in timp ce il asteptam pe Mos Craciun sa puna cadourile sub bradul frumos impodobit.
Filme pe care eu as dosi sa le vad sunt Home Alone, The Polar Express, How did Grinch Stole Christmas si A Christmas Carol :X
Numai bine!!!!!!

Littlefoot pe 13 decembrie 2009 20:11
o intrebare... din ce film e poza de sus cu Orlando si Kirsten? :d
Gloria pe 13 decembrie 2009 21:06
Elizabethtown
afroditha pe 13 decembrie 2009 22:33
un alt film ce are in fundal tema Craciunului e Love Actually care e de altfel preferatul meu. De asemenea faine si si The Family Stone si This Christmas. Alte exemple Deck the Halls, Christmas with the Kranks. Sper sa le incercati.
FarkaS pe 14 decembrie 2009 11:01
Poti sa visezi. Este momentul.
LittleBee pe 14 decembrie 2009 11:03
Asa cum a spus si Dany23,cred ca Home Alone este si va fi unul dintre cele mai reusite comedii de Craciun.De cand sunt mica ma uit la el si de fiecare data rad la momentele amuzante desi le-am fazut de atatea ori.Desigur ma refer doar la Home Alone 1 si 2 deoarece restul sunt niste "incercari" de film.A Christmas Carol este de asemenea un film frumos
Dolcineea pe 14 decembrie 2009 11:05
Top 5 filme preferate de Craciun din punctul meu de vedere sunt:
1. Home Alone ( 1 si 2)
2. How the Grinch Stole Christmas (cu Jim Carrey)
3. Polar Express
4. Serendipity
5. The Santa Clause

deea1102 pe 14 decembrie 2009 12:32
si home alone (1,2) fac parte amn2 dintre cele mai bune filme de craciun:X
arina pe 14 decembrie 2009 13:27
de departe cele mai frumoase momente de craciun le intalnim in it's a wonderful life. acest film e unul din filmele care nu ar plictisi pe nimeni niciodata, chiar si dupa a 10 a vizionare. pur si simplu e sublim, prin atmosfera creata, prin personajele conturate excelent. tin minte ca am vazut prima oara acel film chiar in decembrie, in apropierea craciunului, si am ramas fascinata de poveste si de personaje. nu am sa uit cum, in ziua de craciun le-am povestit acel film alor mei si le-am multumit ca suntem cu totii impreuna de sarbatori, amintindu-mi celebra scena de craciun din film.
daca regizorul stie cum sa creeze acea atmofera perfecta de craciun intr-un film, daca actorii stiu sa exprime emotia, nostalgia si bucuria pe care o ofera sarbatorile, atunci e garantat succesul scenei. asa se intampla in it's a wonderful life, dar si in alte filme de acest gen. indiferent de situatie, craciunul ii aduna pe toti, ii schimba pe toti in bine si ii face mai generosi, mai buni si mai optimisti. macar o data pe an, sa credem cu tarie ca atunci cand suntem alaturi de cei dragi viata e intr adevar minunata.

tarko pe 14 decembrie 2009 17:52
fratilor ce poeti sunteti toti :)) ce nu face romanul pentru un premiu
Lia Busuioc pe 14 decembrie 2009 20:17
favoritul meu e LOVE ACTUALLY,unul dintre cele mai frumoase filme despre miracolele Craciunului.
jingsaw112 pe 14 decembrie 2009 22:01
Ati uitat de How grinch stole the Christmas si as mai adauga si toate "HOME ALONE"
diana95 pe 15 decembrie 2009 11:42
Seria "Singur acasa", in fiecare regasindu-se momente legate de Craciun, "A Dennis The Menace Christmas" si "Mos Craciun cauta Craciunita" (de la Disney - The Santa Claus 2 - programat vineri, 18 decembrie, ora 20:30 la PrimaTV) sunt, dupa parerea mea, unele dintre cele mai reusite filme dedicate Craciunului, care sunt intr-un numar foarte mare.
diana95 pe 15 decembrie 2009 11:43
Seria "Singur acasa", in fiecare regasindu-se momente legate de Craciun, "A Dennis The Menace Christmas" si "Mos Craciun cauta Craciunita" (de la Disney - The Santa Claus 2 - programat vineri, 18 decembrie, ora 20:30 la PrimaTV) sunt, dupa parerea mea, unele dintre cele mai reusite filme dedicate Craciunului, care sunt intr-un numar foarte mare.

btw, prima oara am uitat sa ma loghez:P

diana95 pe 15 decembrie 2009 11:48
De asemenea, Colinda de Craciun (A Christmas Carol) cu Patrick Stewart in rolul lui Scrooge este un film despre Craciun foarte frumos, la fel ca toate celelalte filme despre Scrooge.
BLACK-SPIDER pe 21 decembrie 2009 15:58
Eu am vazut ieri Sanata Claus is coming to town, e un film clasic facut cu marionete in care povestitorul e Fred Astaire. Merita vazut atat de copii cat si de parinti. De asemenea Rudolph the Red Nosed Reindeer din 1964 e foarte frumos. Sarbatori fericite tuturor!!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells