Ce vedem în 2014 şi 2015?

de Ştefan Dobroiu în 1 Mai 2012
Ce vedem în 2014 şi 2015?

Compania Pixar a anunţat recent cu ce o să ne ia ochii în următorii ani, ceea ce ne face să trecem în revistă principalele lansări din 2014 şi 2015. Ştim, o facem mult prea devreme, dar una dintre marile atracţii ale cinematografului este tocmai asta: să ştii că un anumit regizor pregăteşte un anumit film şi să aştepţi cu nerăbdare, trailerul, afişul şi, într-un final, premiera filmului. Iată mai jos câteva titluri care au toate şansele să surprindă plăcut, dacă nu criticii, măcar publicul, peste doi şi trei ani.

Care ţi se pare cel mai interesant titlu?

Avatar 2
Având în vedere că filmul "original" este producţia cu cele mai mari încasări din toate timpurile, nu putem ignora puterea acestei continuări care, iată, se cam lasă aşteptată. O vom vedea cel mai probabil în 2015, deci trei ani de-acum înainte, James Cameron fiind prea ocupat ba cu voiaje în străfundul mărilor sau în întunericul spaţiului (acolo unde nu poate auzi ţipetele milioanelor de oameni care îl tot îndeamnă să le arate noile aventuri ale lui Jake Sully). Nu ştim despre ce va fi vorba în Avatar 2, dar Cameron a tot spus că sequelul va explora adâncurile planetei Pandorei, deci te poţi aştepta la un nou scenariu străveziu, dar cu imagini spectaculoase.

Proiectele Pixar
Deşi în ultime vreme ne cam dezamăgeşte cu continuări (Maşini 2 este cel mai bun exemplu), Pixar pare să compenseze cu trei noi filme originale! Primul, The Good Dinosaur, va apărea în 2014 şi explorează ce s-ar fi întâmplat dacă dinozaurii nu ar fi dispărut de pe faţa Pământului şi ar convieţui în bună-pace cu oamenii. Premisa este cât se poate de ofertantă! Pixar pregăteşte şi un nou lungmetraj inspirat de Ziua Morţilor, o sărbătoare creştină în care familiile îşi omagiază membrii dispăruţi. În acest moment nu se cunosc alte detalii despre subiect şi la fel stau lucrurile şi cu un alt proiect încă fără titlu, în care personajele sunt de fapt emoţiile unei adolescente! Totul se petrece în mintea ei, zic secretoşii producători de la Pixar, refuzând să ofere alte detalii.

Maleficent
Aşteptat pe 14 martie 2014, Maleficent pare a fi echivalentul lui Snow White and the Huntsman, filmul cu Kristen Stewart în rolul unei Albe ca Zăpada foarte războinice şi Charlize Theron în cel reginei malefice hotărâte să-i mănânce inima (la propriu). În centrul atenţiei este de această dată Angelina Jolie, iar dacă numele personajului principal ţi se pare cunoscut există şi o explicaţie: este regina din Frumoasa din Pădurea Adormită, animaţia Walt Disney din 1959. Filmul va spune povestea din punctul ei de vedere şi nu ne putem gândi la o interpretă mai potrivită decât Jolie.

Supereroii
2014 şi 2015 vor avea porţia obişnuită de supereroi, căci Căpitanul America se pregăteşte de un sequel, iar al doilea film cu Spider-Man se află deja în curs de scriere a scenariului. Capitanul America 2 nu este singurul film Marvel aşteptat în 2014, în luna mai fiind programată o nouă lansare, eroul titular fiind în acest moment necunoscut. În ceea ce-l priveşte pe Batman, nu te aştepta ca The Dark Knight Rises să fie un "adio" din partea cavalerului întunecat: pentru 2015 se pregăteşte o nouă parte, chiar dacă Christopher Nolan nu va mai regiza, iar Christian Bale nu-l va mai interpreta pe erou.

Transformers 4
Şi Transformers 4 a rămas fără actori, dar nu şi fără regizor: Michael Bay a acceptat să revină la cârma popularei francize şi în acest moment pregăteşte o continuare aşteptată în iunie 2014. Nu se ştie nimic deocamdată despre subiect, şi probabil că înlocuitorul lui Shia LaBeouf nici măcar nu a fost ales încă.

Bridget Jones's Baby
Să o dăm pe glumă: sunt mari şanse ca Renée Zellweger să revină în rolul durduliei englezoaice, care se confruntă de această dată, în stilul propriu, cu problemele maternităţii. Şi Tăntălăul şi gogomanul ar putea reveni pe ecrane în 2014, intepretaţi de aceiaşi Jim Carrey şi Jeff Daniels.

2015 va reprezenta o reîntâlnire cu regina box office-ului, Katniss Everdeen, interpretată de aceeaşi Jennifer Lawrence  în The Hunger Games 3.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Arlequinade pe 1 mai 2012 15:18
"Katniss", nu "Catniss", godammit.

In rest... sper ca Avatar 2 n-o sa imite continuarea FernGully, care spre deosebire de prima parte, este execrabila. Dar na, asa se intampla si la exemene: poti copia lucruri misto si corecte, sau poti copia greselile colegului - e vorba de noroc, daca-ti alegi bine sursa de copiat.

De filmul de la Pixar despre Ziua Mortilor n-am mai auzit dar mi se pare o idee geniala pentru un lungmetraj animat. Sper sa duca la capat proiectul, ca pana acum suna bine. In schimb, cine a scris articolul asta merita sa fie tras de urechi urat de tot pentru faza asta: "Ziua Morţilor, o sărbătoare creştină". Ba tu esti nebun? All Saints' day este sarbatoare crestina si se suprapune cu Ziua Mortilor - dar aia dateaza cu muuuuuuuuuult inainte de crestini, fiind o ramasita din spiritualitatea azteca! Chiar e asa de greu sa dai un search pe Google inainte sa spui TAMPENII? Sau mai bine... sa nu incerci sa ne explici ce-i cu sarbatoarea, daca nu stii? Articolul si fraza stateau foarte bine in picioare si fara sa ne explici tu cat de "crestina" e sarbatoarea asta care nu are nici o legatura cu crestinismul ala nenorocit. Of.

In rest... Maleficent pare interesant. Si Hunger Games 3, care daca va pastra atmosfera cartii o sa fie deprimant dar un final foarte bun pentru serie. Filmele cu supereroi nu m-au interesat niciodata. Mi se par niste prostioare menite a stoarce pustii adolescentini cu cosuri pe fata de bani. Transformaers nici atat. Iar Bridget Jones ar putea fi dragut, desi mi se pare ca a trecut cam mult timp de la ultimul film si ca actorii au cam imbatranit ca sa se intoarca in rolurile de odinioara. Aia cu "Dumb and Dumber" cu Carrey reluandu-si rolul mi se pare mai degraba o gluma decat o stire. Sper sa am dreptate si sa fie o gluma

pedross pe 1 mai 2012 18:22
Uita-te la seria Batman care incepe din 2005.O sa-ti schimbi total parerea(nu despre cea a filmelor cu super-eroi ci doar a seriei Batman).Sau macar uita-te la The dark knight si o sa ramai uluit.Asta desigur daca te pricepi in a face diferenta dintre un film bun si un film "prost"
Han_Solo pe 2 mai 2012 09:59
Deprimant......
FoxHound pe 1 mai 2012 15:18
Toate suna interesant,asteptam sa apara :D.
viorellll pe 1 mai 2012 15:31
Avatar 2 clar il astept....the amazing spiderman ..2 dar sa vad cum arata primu...captain america ..nu prea ...transformers ...nu prea...
legolas05 pe 1 mai 2012 15:49
Maleficient pare cel mai interesant si pe gustul meu
JohnnyAddams pe 1 mai 2012 18:07
Astept proiectele Pixar, sper sa fie exact ca cele de dinainte de "Cars 2". Aceeasi scenaristi, nu incepatori care lucreaza pentru Disney. Nu inteleg "Bridget Jones's Baby", primul a fost bun, insa nu vad rostul unei continuari.
JohnnyAddams pe 1 mai 2012 18:08
"Mockingjay" este pe lista mea.
mym pe 1 mai 2012 19:51
deci Maleficient va fi tot ceva de genul SWATH, eu am auzit ca daca Snow White va avea succes se asteapta si alte filme, deci o posibila concurenta, Revolta sper sa fie in 2014, si proiectele pixar par interesante, dar mai avem pana atunci
MNarcis pe 1 mai 2012 20:06
Avatar 2 neinteresant (pt mn bineinteles), Transformers 4 (prostie pt copii), The Hunger Games de la primu pana la ultimul (prostie pt adolescenti) doar Proiectele Pixar si Maleficent imi provoaca o ''usoara'' curiozitate........cert este ca filmele bune sunt cam pe ''duca'' (parerea mea) anul trecut doar 5 sau 6 filme chiar mi s-au parut interesante si bune restul fiind doar aberatii sau prostii 3d.
viorellll pe 1 mai 2012 22:50
offf saracu de tine ...nu ai ce cauta aici ..esti prea inteligent ...
javrek pe 2 mai 2012 21:14
din start vreau sa spun ca daca ar fi dupa mine nu s-ar mai face nici un film 3d la nivel mondial!!! de ce?!? poi! tehnologia 3d nu permite(inca) o vizionare clara, curata, fara frame-uri cand se intensifica actiunea(ma refer aici la filmele sf cu/sau efecte speciale). singurul film 3d care mi s-a parut superb(dpdv al tehnologiei 3d) a fost avatar(k pana la urma a fost facut de taticul 3d, tras in format 3d direct)
Laura93RoB pe 1 mai 2012 20:17
Sper ca Transformers 4 sa le intreaca pe celalalte trei filme.
Cat despre Avatar 2....I can't wait for it! XD

GeorgeGeo2011 pe 1 mai 2012 20:23
Avatar 2 sper sa fie belea ca primu
catasmile17 pe 1 mai 2012 20:33
Foarte bun articolul.
CosminHorrorMaster pe 1 mai 2012 21:37
Avatar 2, Transformer 4.
xerses pe 1 mai 2012 22:24
Sa vedem cum terminam anul acesta.Sunt deja destul de multe care trebuie lansate in curand.
Skynet.Zbenga pe 1 mai 2012 22:40
Avatar 2, sper sa fie grandios
xerses pe 1 mai 2012 23:10
Insa de departe, as vrea sa vad Avatar 2.
Bayard pe 2 mai 2012 00:03
scenariu straveziu :)
NDamon pe 2 mai 2012 00:18
The hunger games:Mockingjay!!!abia astept!!!sper sa fie la fel de bun ca The hunger games primul film.
cosmin742000 pe 2 mai 2012 10:16
Din lista prezentata daca e sa astept ceva ( desi e greu sa te astepti la ceva bun in ziua de azi e Bridget Jones's Baby .As fi is si productiile pixar , dar avand in vedere involutia din ultima vreme a acestei companii , nu mai astept nimic. Restul filmelor sunt pentru adolescenti cu creeieul ( sau ce ce au ei acolo sa nu le ploua in gat) varza.
dickstone pe 3 mai 2012 13:31
toate vor fi interesante in special avatar 2 , transformers 4, maleficent si proiectele pixar
PF7 pe 3 mai 2012 17:47
Abia astept sa vad Avatar 2 :x
africanus pe 4 mai 2012 22:58
Daca nu ai un scenariu bun e tot degeaba, in ziua de azi tehnologia a avansat destul de mult si efectele speciale primeaza, nu zic ca ar fi un lucru rau dar nici bun nu este, probabil ceva intre cele doua sa zic, poate sunt eu mai de moda veche dar nu sunteti de parere ca filmele din anii '70, '80, 90' si pana in 2000 erau mult mai bune, inspiratia scenaristica geniala, acum toti sunt pe profit in industria asta, daca bagi 85% efecte speciale si poveste mai putina sau aproape inexistenta, eventual sa bulversezi publicul cat mai bine totul este ok ptr. unii, dar pentru cei care inteleg cat de cat industria aceasta si vad dincolo de ea scotand la suprafata doar ceea ce tine de arta cu adevarat isi dau seama cam cum sta treaba si de evolutia din ce in ce mai dubioasa, pacat ca totul evolueaza intr-o maniera atat de superficiala, in concluzie unii mai melomani deja duc dorul filmelor mai vechi dar mult mai bine gandite decat copilarii care sa-ti ia ochii, 3D sau mai stiu eu ce de genul curent. In final cred ca cei care produc un film ar trebui in primul rand sa se bazeze in mod special pe un scenariu inteligent, o poveste care sa-ti dea de gandit si sa-ti ridice interesul incat sa te faca sa mai vrei, ceva de care sa-ti aduci aminte cu drag peste ani, aici as da un exemplu: ALIEN din '79, care combina efectele speciale si povestea atat de bine ca nici peste 200 de ani nu va fi uitat, pe cand Transformers si multe altele de gen, as fi curios cine or sa-si mai aduca aminte de ele peste 1-2 ani?!!
Just_Anna pe 6 mai 2012 10:33
Eu aștept cu nerăbdare Avatar 2 și The hunger games . În rest nu îmi face cu ochiul nimic .
margott pe 7 mai 2012 20:09
Avatar 2, cred ca e cel mai asteptat.
alex_il_fenomeno pe 19 mai 2012 14:03
daca trecem de finele anului 2012 :))
MissLady pe 8 iunie 2012 17:00
Sincer, toate mă atrag. În special The Hunger Games & animațiile Pixar. :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells