Ce trebuie să ştii despre sezonul 2 din Game of Thrones

de Cristina Grigore în 2 Apr 2012
Ce trebuie să ştii despre sezonul 2 din Game of Thrones

Urzeala Tronurilor, serialul laureat cu Emmy şi Globul de Aur, se întoarce la HBO, la doar câteva ore după premiera din Statele Unite. Primul episod va fi disponibil gratuit pe HBO GO timp de o saptamână, începand cu data de 2 aprilie. Serialul Urzeala Tronurilor compus din 10 episoade va avea premiera pe 2 aprilie şi va fi difuzat în fiecare luni, de la ora 22:00, numai la HBO.

Cu cele şapte regate, zeii vechi, zeii noi şi numeroasele personaje implicate în încrengătura luptei pentru supremaţie, nu este uşor să reţii şi să descifrezi toate elementele implicate în complexa poveste a serialului. Fără a dezvălui amănunte despre cele ce urmează să se întâmple, iată ce trebuie ştii despre sezonul doi, bazat pe A Clash of Kings, cel de-al doilea volum al seriei lui George R. R. Martin (A Song of Fire and Ice) pentru a înţelege mai bine ce se întâmplă şi de ce.

Dacă în lumea reală au trecut aproape 10 luni de când am vizitat ultima dată continentele Westeros şi Esteros, în Cele Şapte Regate nu s-a scurs decât foarte puţin timp. Tronul din Westeros este ţinta mai multor personaje, printre care şi Daenerys, fosta Kalleesi a lui Khal Drogo din Esteros, care are acum alături o forţă de temut, dragonii… Cei din clanul Stark se războiesc cu clanul Lannister, soldaţi ai Rondului de Noapte mărşăluiesc spre nord, războinicii Dothraki se îndreaptă spre sud şi este clar că motto-ul repetat adesea în sezonul întâi este pe cale să se împlinească. „Iarna se apropie”!

O hartă a ţinuturilor este esenţială pentru plasarea în spaţiu a personajelor şi acţiunii

Pe măsură ce povestea din Urzeala Tronurilor avansează, descoperim tot mai mult din vasta lume imaginată de autorul romanelor, astfel încât o hartă a acestor ţinuturi este de mare ajutor. De unde vin personajele, care este relaţia dintre ele şi cum se intersectează ele în fantasticul univers măcinat de lupte, trădare, mândrie şi ambiţii nemăsurate va deveni tot mai important de aflat, pentru a avea mai clar în minte jocul celor implicaţi în această poveste.

Fii atent la genericul de început al fiecărui episod, care va înfăţişa de fiecare dată acea parte a teritoriului în care urmează să se petreacă acţiunea. Petru o mai bună orientare, foloseşte harta din galerie. Continetul Westeros cu cele Şapte Regate (unde se desfăşoară mare parte a acţiunii) este despărţit de Esteros, aflat la est, peste Marea Îngustă.

În universul fantastic imaginat în Game of Thrones intervin elementele supranaturale

Primul sezon al lui Game of Thrones a sugerat doar prin unele secvenţe (legate de prezenţa Celorlalţi, o rasă veche, malefică, despre care se ştie că a dispărut de mult) prezenţa elementelor magice în serial, însă relaţia dintre personaje, modul în care îşi vorbesc, sunt mai degrabă ancorate în contemporaneitate decât în acele vremuri fantastice, imemoriale.

Cu toate acestea, unele avertismente au fost date pe parcursul primului sezon legate de vechile credinţe şi obiceiuri ale locuitorilor de pe cele două continente, iar acestea au mari şanse de a ieşi acum la suprafaţă, punându-şi amprenta asupra acţiunilor pionilor importanţi din joc şi chiar facilitând unor nobili accesiunea. Dragonii şi practicile oculte din ultimele episoade ale sezonului întâi au fost doar începutul.

Pagina
1 2

Imagini

Taguri:  Game of Thrones

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 2 aprilie 2012 14:26
Mi-a placut primul sezon.Tocmai ce l-am terminat de vazut, asa ca ma bucur ca nu voi astepta deloc pentru a vedea sezonul 2.
legolas05 pe 2 aprilie 2012 14:35
primul sezon mi'a placut foarte mult,deabia astept sa il vad si pe al 2-lea
Kaiser_x pe 2 aprilie 2012 15:23
abia astept sa ajung acasa sa vad si eu prmiu ep din sezonul 2 :D
Bayard pe 2 aprilie 2012 15:32
Nu e chiar corecta harta aia....
Gabriel2 pe 2 aprilie 2012 16:04
Gresit ! Este Westeros si marele continent Eros .
Bayard pe 2 aprilie 2012 21:11
Eros??? hahahaha, poate vrei sa pui Essos.... insa harta este gresita, nu stiu de unde au scos-o, este o harta concept, o presupunere a cuiva. GRRM inca nu a facut o harta completa a Essosului, o sa apara prin iarna o carte cu harti supervizata de el.... dar pana atunci, HBO tocmai a lansat site-ul pt sezonul 2 si au pus si ei acolo o harta completa, deocamdata aia este varianta oficiala, du-te si compara, arata diferit in est
Faenor pe 2 aprilie 2012 16:49
Cateva precizari:
-continentul din Est se numeste Essos nu Esteros
-R'hlor nu este unul dintre Zeii Stravechi, este un zeu strain, a carui credinta este propovaduita de Preotii Rosii. Zeii Stravechi sunt zeii venerati in Nord, inainte de sosirea Andalilor-populatia din care descind majoritatea popoarelor din Sud care i-au adus cu ei pe Cei Sapte. Zeul inecat este zeul venerat in Insulele de Fier si nu are nici el nici o legatura cu Zeii Stravechi ai Nordului
-Orasul Regelui este de fapt Debarcaderul Regelui (King's Landing in original)

Arlequinade pe 2 aprilie 2012 17:49
Cineva a citit cartile, vad :). Foarte bine, Martin e un scriitor foarte bun.
Faenor pe 3 aprilie 2012 07:10
Ar fi surprinzator sa nu existe niste paralele intre diversele zeitati din Westeros si Essos, dar pana aflam mai multe detalii, probabil catre finalul seriei, am zis sa ma mentin in zona a ceea ce este confirmat deja:)
sarge pe 2 aprilie 2012 17:45
Foarte bun articolul....si serialul chiar este unul de exceptie
Costirik pe 2 aprilie 2012 18:14
articolul este prost imprecis si superficial...dar serialul nu are grad de comparatie e pur si simplu magnific probabil la fel sunt si cartile le as citi daca as avea ocazia...
Costirik pe 2 aprilie 2012 18:33
pentru o harta mai corecta intrati pe site ul HBO
Costirik pe 3 aprilie 2012 13:45
am inteles mersi;)
Vorador pe 2 aprilie 2012 19:04
In sezonul 2 cel mai nesuferit personaj va fi Theon Greyjoy.
Crusher2008 pe 2 aprilie 2012 23:05
Mie unul mi-a placut foarte mult Theon, e unul din personajele mele preferate.
wildman2bad pe 2 aprilie 2012 19:46
Serialul este excelent! Magnific! Cel putin asa mi s-a parut dupa primul sezon! Dar..... Dupa ce citesti cartile iti dai seama ca serialul nu este chiar atat de bun.... Desi continua sa fie peste nivelul multora.;) Ceea ce face ca serialul sa nu fie o capodopera este faptul ca nu reuseste sa surprinda detaliile care animeaza diferite rivalitati intre familii, diferite legende si povesti care dau sare si piperul naratiunii
Bayard pe 2 aprilie 2012 21:15
si mai ales, serialul e complet incapabil sa redea chestiile ascunse, doar sugerate de autor. Sunt o groaza de variante posibile, de povesti ascunse, pe care astia de la HBO le ignora complet.... dar nu-i pot critica, nu au timp de asa ceva.
xerses pe 2 aprilie 2012 21:43
Am vazut primul episod din sezonul 2.Este grozav.
Dumy11 pe 3 aprilie 2012 09:29
Nu sunt cuvinte pentru a descrie acest serial , genial .
Crist11 pe 3 aprilie 2012 15:23
Genial, magnific, superb, nemaivazut, DUMNEZEULE :O !
Asa am spus si eu cand am vazut primul meu serial adica supernatural acum 3 ani, acum am vreo 30 la activ. Insa, da, GOT este unul dintre cele mai bune seriale istorice [daca este istoric :trollface:]...

Costirik, citeste, habar ai ce pierzi ;)

Costirik pe 3 aprilie 2012 18:12
istoric:))) abia 30???:)))
alex_il_fenomeno pe 26 aprilie 2012 17:22
daca este la fel de bun ca primul , inseamna ca va fi din nou genial !
GHEPARDULDRAGOBETE pe 11 mai 2012 17:41
Fantasticul face cotidianul SUPORTABIL. serialul este facut cu profesionalismul pe care producatorii din OCTIDENTUL harnic l-au atins si pentru ca acolo functioneaza ADEVARATA competitie. imi doresc , dupa ce am vazut episoadele la zi ,sa incep sa citesc si cartile ; nu va fi in original ,din pacate. ma pote ajuta cineva cu o oferta de carti , prietenoasa ?!.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells