Carol I, cel mai nou film istoric al lui Sergiu Nicolaescu, se lansează în cinema pe 8 mai

15 Apr 2009
Carol I, cel mai nou film istoric al lui Sergiu Nicolaescu, se lansează în cinema pe 8 mai

Sergiu Nicolaescu se pregăteşte totodată de lansarea cinematografică a celui mai recent film al său, Carol I, care din 8 mai va putea fi vizionat la cinematograful The Light, din cadrul Liberty Centre.
Filmul este o producţie MediaPro Pictures care marchează o premieră în cinematografia românească - acelaşi actor joacă la vârste diferite acelaşi personaj în două filme distincte - Sergiu Nicolaescu în rolul regelui Carol I atât în “Pentru patrie” (1977), cât şi în “Carol I” (2009).

Prin felul în care este construit filmul, istoria îmbinându-se cu arta, documentul cu ficţiunea, unghiul obiectiv cu cel subiectiv, Carol I devine o lecţie de istorie, spusă într-un limbaj atractiv şi accesibil. Carol I marcheaza cea de-a doua peliculă semnată de maestrul Sergiu Nicolaescu despre regele Carol, prima fiind "Pentru patrie", un film realizat în 1977.

Regizorul a declarat că a ales acest subiect pentru realizarea celui mai nou film istoric al său, deoarece: "Carol e unul dintre cele mai importante personaje ale Romaniei moderne, chiar cel mai important al istoriei generale a românilor. El a fost creatorul României moderne." Distribuţia filmului reuneşte actori consacraţi ai cinematografiei româneşti: Sergiu Nicolaescu, Răzvan Vasilescu, Geo Dobre, Cristian Moţiu, care joacă în docudrama Carol I alături de tânăra actriţă Andreea Măcelaru Şofron, interpreta rolului Principesei Maria. Premiera de gală a filmului Carol I va avea loc sâmbătă, 9 mai, cu începere de la ora 19.00, la CinemaPRO.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
adi pe 15 aprilie 2009 23:27
Mi-ar fi rusine in locul lui Sergiu Nicolaescu sa mai incerc sa fac vreun film...inca nu si-a dat seama ca e un regizor si un actor extraordinar de prost?Cand o sa vedem ceva mai mult decat teatru pe ecran si la noi(ma refer la felul in care joaca si vorbesc... prea falsi sunt romanii,sunt buni numai de telenovele hahaha macar la alea se uita babele si fetele astea fara viatza sociala prea activa)...atunci putem spune ca avem si noi filme...nu neaparat de calitatea 1...da' filme :))
Ioana pe 16 aprilie 2009 10:39
Mai baietica, cine esti tu si ce ai facut la viata ta de te exprimi in felul acesta despre Sergiu Nicolaescu? El a facut ceva in viata, dar de tine cine stie? Poate ca cei din anturajul pe care probabil il practici, ca se vede ce fel de om esti ce ce calitate ai. Mai bine pune mana la munca si nu mai sta pe net, ca de-aia tara asta este asa cum este, ca are in gardina ei personaje negative precum esti tu.
adi pe 16 aprilie 2009 13:23
Sa inteleg ca faci parte din "iubitoarele de telenovele"...n-am ce spune decat un lucru: filmele sunt destinate publicului...este tot dreptul nostru sa criticam un actor,regizor,un film...faptul ca ma caracterizezi dupa un comentariu care am tot dreptul sa-l postez,ma face sa cred ca nu esti nimic mai mult decat o persoana care are impresia ca daca "esti cunoscut" inseamna neaparat ca esti si bun in ceea ce faci...apropo invata sa scrii si sa te exprimi...distractie placuta la "regina" ;) nu mai raspund daca mai ai ceva de spus...n-are rost.
Victor pe 18 aprilie 2009 01:22
Prietene, puteai sa te exprimi mai elegant la adresa marelui regizor, care are zeci de filme de succes in palmares si care a tinut salile cinematografelor pline mult timp. Eu il admir la nebunie sa stii, pe unele dintre filmele lui le-am vazut de mai multe ori si nu m-am saturat sa le revad. Poate nu ai vazut capodopera "Mihai Viteazul" din 1970, film care a fost nominalizat la OSCAR, pentru cel mai bun film strain, este fantastic, iti produce stari incredibile cand il vezi. Sau poate nivelul tau de inteligenta nu reuseste sa ajunga atat de departe incat sa apreciezi un om care a fost permiat in intreaga lume, atunci tu ai o problema, dar sunt ok pentru tine si filmele noi care nu necesita un intelect mai evoluat decat al unui pusti de 10 ani.:)
Pashpix pe 21 aprilie 2009 12:27
Majoritatea filmelor vechi semnate Sergiu Nicolaescu sunt adevarate repere in cinematografia romaneasca. Cred ca in privinta lui "Carol I" e mai bine sa ne pronuntam dupa ce vedem pelicula
stefan pe 6 mai 2009 16:15
Puteti face preorder sau cumpara cartea cu 5% reducere de pe libros.ro
marcelino pe 6 mai 2009 20:53
bai adi guritza mai mica despre sergiu nicolaiescu ......e cel mai tare regizor din toate timpurile ...a facut niste filme de aur...vezi ca a vorbit gura fara tine bafta
miki pe 8 mai 2009 22:25
Pacat ca nu stim sa pretuim oamenii cu adevarat valorosi,precum Sergiu Nicolaescu.Prin filmele sale ,care sunt nu doar filme artistice ci adevarate documentare despre istoria tarii noastre atat de zbuciumate.Cine cunoaste poate aprecia arta ,cine nu ,nici macar nu stie s-o critice.
Mascarici pe 11 mai 2009 16:54
Heeeei heeeei!!! Nu pot sa ma abtin sa nu ii iau apararea lui Adi. Doamne fereste ce reactii pot sa aibe niste oameni la o parere. Si daca n-as crede in Dumnezeu mi-ar zice Ioana "dar ce ai creat tu mascariciule de indraznesti sa nu crezi. Ai facut tu vreo gaina, vreo vaca ceva"? Nu ! "Pai taci din gura" WYF??? Sergiu Nicolaescu este din punctul meu de vedere un regizor extraordinar de slab si un actor pe masura regiei lui! La viata lui, inainte de '90 da! A facut! (sa trecem peste oscar!!!! lasa-o-n-colo frate)Da din 2000 asa...NIMIC! Ba da nimic. E tipul sa dam banii altcuiva la CNC! sa fim seriosi...Orient Expres??? Supravietuitorul???15??? Astea sunt filme bune???
anonim pe 24 iunie 2009 14:13
abia astept sa vad filmul ,cred ca o sa fie bestial mai ales ca am vazut toata seria "ISTORICE" si nu m-am satrurat de ele asa ca nu mai deschideti gura aiurea ca nu are rost ma refer la "desteptu" ala care a trimis primu comentariu e vai de viata lui ...... pute prostia in el. Bai Mascarici sau cum iti zice tie mai taci naibii din gura ca si tu si altii sunteti niste prapaditi daca tot va credeti asa bun faceti voi un film ma si dupa aceea stam de vorba .
eugen pe 11 februarie 2011 19:29
eu zic ca avem dreptu toti la opinie ,dar nu trebuie sa ne luam de regizor eu cred ca va uitati la film dar nu intelegeti nimic pentru ca atit aveti memorie de intelegere va stresat criza

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells