Burlesque: Cher sau Aguilera?

de Ştefan Dobroiu în 15 Ian 2011
Burlesque: Cher sau Aguilera?

Muzical fără pretenţii, dar ridicat de extraordinara voce a Christinei Aguilera, Burlesque are suficient umor şi emoţie ca să fie o alternativă mai plăcută la celelalte premiere ale săptămânii.

Ultima cântăreaţă care îşi încearcă puterile cu marele ecran, Christina Aguilera nu te face să-i uiţi cariera muzicală în Burlesque, unde simţi că îşi joacă propriul rol, dar povestea lui Ali, o fată "de la ţară" care dă lovitura la Los Angeles, s-ar putea să nu te facă să regreţi cele două ore petrecute la cinema.

Fără pretenţii, dar ridicat de vocea extraordinară a cântăreţei, Burlesque se recomandă totuşi ca cea mai interesantă premieră a săptămânii (nu că asta ar însemna mult când competitorii sunt Cum s-o dai să fie bine? şi copilărosul Ursul Yogi). Melodii inspirate, ceva coregrafie, un pic de romantism şi umor şi gata, avem un "feel good movie" numai bun de văzut în weekend şi de uitat luni.

Burlesque: Vis împlinit poate fi rezumat cam aşa: "Ali pleacă din Iowa la Los Angeles. Ali priveşte cu jind la scenă. Ali urcă pe scenă şi cântă. Ali are o idee". Nimic mai previzibil decât succesiunea de momente din acest muzical, dar ceva din interpretările lui Cher şi Aguilera, entuziasmul personajelor, umorul presărat pe ici pe colo şi fascinaţia "visului împlinit" fac cumva succesiunea de numere muzicale şi scene dramatice să coalizeze.

Poate că Cher arată şi-şi interpretează rolul ca o statuie, poate că nici Aguilera nu excelează la capitolul actorie (deşi uiţi asta când urcă pe scenă şi cântă), poate că jumătate din film arată ca un lung videoclip, poate că povestea de dragoste este un clişeu de la un capăt la celălalt, dar asta nu înseamnă deloc că Burlesque nu poate fi (şi este!) amuzant şi emoţionant.

Povestea lui Ali va funcţiona mai ales pentru cei care, printre zilele aglomerate de la serviciu, îşi rezervă câteva ore pe săptămână pentru a-şi realiza un vis cu totul diferit de carieră. Că este vorba de o mică grădină, tâmplărie sau o ocupaţie mai importantă decât un simplu hobby, Burlesque îi va ambiţiona să facă planuri şi eforturi pentru a se apropia de împlinirea acelui vis. Oricât de simplu, este unul dintre cele mai motivaţionale filme pe care le-ai văzut în ultima vreme la cinema.

Dintre cele două dive, este categoric că filmul o promovează pe Aguilera. Cher se mulţumeşte cu un rol mai mic şi doar două melodii, în timp ce Aguilera ţine în spate cam toate numerele de coregrafie şi cântă opt cântece.

Ce nu ştiai despre Burlesque

Melodia "You Haven't Seen the Last of Me" este primul material discografic al lui Cher din ultimii şapte ani. Piesa este compusă de Diane Warren, o celebritate în lumea compozitorilor: este prima cantautoare din istorie cu şapte melodii în topul Billboard, toate interpretate de cântăreţi diferiţi. "You Haven't Seen the Last of Me" a primit o nominalizare la Globurile de Aur şi un remix a ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot Dance Club Songs.

Dacă nu ştii de unde să-l iei pe Cam Gigandet, îţi zicem noi: l-ai văzut în Twilight, primul film din Saga Amurg, unde-l interpretează pe James, vampirul care o răpeşte pe Bella. Înainte de a-l alege pe el, producătorii au vorbit cu Robert Pattinson, Kellan Lutz şi Taylor Lautner, şi ei pe genericul aceluiaşi film.

După ce a fost atât de convingător în rolul lui Nigel din Diavolul se îmbracă de la Prada, Stanley Tucci împrumută de la personajul său de acum cinci ani pentru a intra în pielea lui Sean, ajutorul de nădejde şi confidentul lui Tess. Sarcasmele şi glumele sale fine sunt răspunzătoare pentru o parte consistentă din râsetele pe care le va stârni Burlesque.

Mai jos poţi vedea trailerul filmului, dar şi o galerie de imagini care să-ţi spună la ce să te aştepţi:

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
123 pe 15 ianuarie 2011 10:55
amnadoua
andiebel pe 15 ianuarie 2011 12:34
cam.... aiurea acest articol... imi exprima ceva de genul: "e un film bun, e dragut sa te uiti la el... dar in niciun caz nu merita " eu cred ca filmul este foarte bun (desi nu l-am vazut inca), distributia este la fel de buna si christina anguilera canta foarte bine.
mirko pe 15 ianuarie 2011 14:49
Nu am vazut inca filmul insa din ce am vazut din trailer pot sa spun ca pe langa amalgamul de clisee, mi-a starnit un pic interesul, in special pentru interpretarea lui cher si a christinei. Sper sa nu ma dezamageasca... filmul. :)
Krakatau pe 15 ianuarie 2011 16:02
Niciuna, sunt praf amandoua la actorie. Noroc cu Stanley Tucci, ca mai adie cate-un vant de calitate actoriceasca, ca sa zic asa.
adriannoian pe 15 ianuarie 2011 17:04
ce sa faca si romanii.critica.altceva nu stiu sa faca.
victor_neo75 pe 15 ianuarie 2011 17:45
Cred ca ar fi trebuit sa se faca un articol si pt Critics Choice Awards acordate ieri pe 14 ianuarie, unde Inception a castigat 6 premii, iar the Social Network 4 premii (desigur cele mai importante: cel mai bun film, cel mai bun regizor (David Fincher), cel mai bun scenariu adaptat, dar si coloana sonora). Sunt nominalizari mai bune decat la Globurile de Aur care se acorda luni dimineata ! Cel mai bun film actiune: Inception, cea mai buna comedie: Easy A si cel mai bun film strain: The Girl with the Dragon Tattoo ! Destul de neasteptat este ca la scenariu original Inception a pierdut in fata lui The King's Speech!

Burlesque nu e Chicago sau Moulin Rouge !

sc_iulian pe 15 ianuarie 2011 18:19
Da... Cred ca este un film care merita intradevar vazut. Eu sincer, abia astapt sa apara si in Romania.
Radu1711 pe 15 ianuarie 2011 18:25
eu o aleg pe Auilera, are o voce extraordinara si arata foarte bine, si Cher are o voce foarte buna, ambele sunt foarte bune cantarete
legolas05 pe 15 ianuarie 2011 18:40
nu ma duc sa vad filmul....din trailer nu prea imi place
Dj_Livio pe 15 ianuarie 2011 21:02
amandoua sunt bagaboante! nici nu am sa ma du la filmu asta
ionut pe 16 ianuarie 2011 02:50
am vazut filmul acum mai bine de o luna la insistenta prietenei mele..ce pot sa spundecat ca .. A FOST SUPER...unul din cele mai bune filme pe care le-am vazut in ultimul timp...chiar daca am avut niste resentimente in a merge sa il vad a meritat dinplin...MERGETI SA IL VEDETI SI NU O SA REGRETATI..
misteriosul pe 16 ianuarie 2011 15:20
aguilera
sorina25 pe 27 ianuarie 2011 12:28
un film bun!!!! Cam Gigandet este extraordinar !!!
Ch.Aguilera s-a descurcat , de altfel si Cher a avut o prestatie buna :)

k-rissa pe 23 octombrie 2011 13:09
pacat de gigandet ca si-a irosit talentul langa alde aguilera si porcaria asta de film!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells