Beowulf - mai repede in Romania decat ne-am asteptat!

de Gloria-Mona Sauciuc în 14 Nov 2007
Beowulf - mai repede in Romania decat ne-am asteptat!

20 noiembrie. Ora 19. Gala de Deschidere a Festivalului International de Film  DaKINO.

Acestea sunt cele trei coordonate  suficient de stiut pentru a fi spectatorii, in avanpremiera speciala, ai mult-asteptatului “Beowulf” (2007), in regia lui Robert Zemeckis. Intr-adevar, aceasta proiectie este una dintre surprizele pregatite de catre organizatorii celei de-a XVII-a editii a Festivalului International de Film DaKINO.

Evenimentul va avea loc in perioada 20-24 Noiembrie 2007, la Bucuresti, in programele paralele putand fi urmarite si: "Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford" (2007), in regia lui Andrew Dominik, cu Brad Pitt (Coppa Volpi la Venetia pentru interpretare), “Le scaphandre et le papillon” (2007), premiat anul acesta la Cannes pentru regie (Julian Schnabel), “Glory to the Filmmaker” (2007) de Takeshi Kitano.

Gala de Inchidere a Festivalului aduce, de la ora 21.30, sambata, 24 noiembrie - “Atonement” (2007) cu Kiera Knightley si James McAvoy in rolurile principale.

Considerat poemul national britanic ( desi actiunea se desfasoara mai degraba in Scandinavia), ca singurul text literar important pastrat din perioada saxona, Beowulf e povestea unui erou care infrange monstri, dragoni, adversari, pentru a deveni rege in Gaetland – regiune localizata in sudul Suediei de astazi. Plecat in regatul vecin , eroul il va ucide pe monstruosul Grendel, care teroriza orasele Gaetlandului – pentru ca sa infrunte mai apoi furia mamei monstrului. Regizorul Robert Zemeckis si scenaristii Roger Avary si Neil Gaiman pun pe ecran o poveste mitologica utilizand toate mijloacele grafice generate pe computer.

Vocile sunt date de Ray Winstone, Anthony Hopkins, John Malkovich, Robin Wright Penn, Brendan Gleeson si de Angelina Jolie - pentru rolul mamei pe cat de amenintatoare pe atat de seducatoare a lui Grendel.

Festivalul International de Film DaKino, editia a XVII-a se va desfasura in Complexul Auditorium, Muzeul National de Arta al Romaniei.

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 5 decembrie 2011 18:04
a fost un lucru foarte bun la vremea respectiva .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells