Asociaţia Regizorilor Americani şi-a anunţat nominalizările

de Cristina Grigore în 12 Ian 2011
Asociaţia Regizorilor Americani şi-a anunţat nominalizările

Premiile care îi onorează pe cei mai buni regizori ai anului, cele ale Asociaţiei Regizorilor Americani, şi-au aflat nominalizaţii, iar cei cinci ale căror merite au fost recunoscute de asociaţie pentru anul trecut ar putea coincide cu concurenţii la premiul pentru cel mai bun regizor din cadrul Oscar-urilor, ştiut fiind că, de cele  mai multe ori, numele celor nominalizaţi şi al câştigătorului premiului categoriei au coincis cu cele ale Academiei Americane.

Darren Aronofsky (Black Swan), David Fincher (The Social Network), Tom Hooper (The King's Speech), Christopher Nolan (Inception) şi David O. Russell (The Fighter) au intrat pe lista concurenţilor finali la premiul pentru celui mai bun regizor al 2010, în timp ce fraţii Coen, cu al lor True Grit, sau regizoarea Debra Granik, cu Winter’s Bone, au fost lăsaţi pe dinafară.

Conform cineastului Taylor Hackford, preşedintele juriului, ediţia din acest an este una specială şi marchează 75 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Regizorilor Americani: „Sărbătorirea nominalizărilor din acest an are o semnificaţie specială. Filmele acestor regizori sunt inspirate şi radiază de pasiune şi o viziune unică din partea fiecăruia dintre ei, iar numele lor pe cale să devină o parte a istoriei bogate a asociaţiei noastre”, a spus Hackford.

Câştigătorul va fi anunţat pe 29 ianuarie, iar ceremonia va avea loc la Hollywood & Highland Centre, aceaşi locaţie ce găzduieşte şi Kodak Theatre, unde se vor decerna premiile Oscar.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Iulia pe 12 ianuarie 2011 11:52
Sper sa castige Christopher Nolan, deoarece a facut o treaba grozava cu Inception. In schimb David Fincher nu cred ca merita nici macar nominalizarea, TSN mi s-a parut extrem de lent, plictisitor, nimic deosebit.
darayawaus pe 12 ianuarie 2011 12:42
Ma bucur ca tustrei favoritii mei (Aronofsky, Fincher si Nolan, in ordine alfabetica, nu preferentiala) sunt nominalizati. Nu ma prea intereseaza care dintre ei va castiga, dupa cum nu-mi pasa care va lua si Oscar-ul (presupun ca vor fi nominalizati si acolo). Dar, daca ar fi sa fac o alegere, as vrea sa castige Nolan.
Krakatau pe 12 ianuarie 2011 14:26
Fincher si Nolan sunt principalii favoriti. Eu il prefer pe Nolan. A regizat atatea filme bune si n-are decat o nominalizare! :|
red pe 12 ianuarie 2011 14:38
Krakatau, presupun ca nominalizarea la care te referi este la Oscar, si nu la DGA, unde Nolan a fost nominalizat de trei ori. Iar acea nominalizare la Oscar a fost pentru scenariu...
Ceea ce se poate intampla si anul acesta. Foarte rar s-a intamplat ca DGA si AMPAS sa se nimereasca 5 din 5. De obicei e 4 din 5. Nu as fi surprins sa vad unul sau chiar doi dintre acesti regizori ramanand pe dinafara la Oscaruri. Nolan, Russell si Aranofsky sunt cei mai vulnerabili. Nolan va mai avea oricum alte doua nominalizari la Oscar anul asta, pentru Scenariu Original si Cel Mai Bun Film, el fiind si producator.

Krakatau pe 12 ianuarie 2011 15:29
Da, la Oscar m-am referit, respectiv nominalizarea pentru scenariu, dar mi-a scapat din vedere si n-am mentionat ;)
Trebuie sa vina anul asta si primul Oscar, daca nu pentru regie, macar pentru cel mai bun scenariu original...ar fi ceva sa nu-l ia nici pe-asta...desi are concurenta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells