Ang Lee lucrează intens la "Life of Pi"

de Gloria Sauciuc în 9 Sep 2009
Ang Lee  lucrează intens la "Life of Pi"

Deţinătorul unui Oscar pentru regie, Ang Lee lucrează în acest moment la adaptarea pentru marele ecran a fantasy-ului scris de Yann Martel - "Life of Pi”, despre un băiat din Pondicherry (India) care a supravieţuit 227 de zile după un naufragiu.

“Are o poveste puternică, dar e greu de abordat”, a declarat Ang Lee despre romanul scriitorului canadian Yann Martel, care a petrecut şase luni în India, timp în care a vizitat moschei, temple, biserici şi grădini zoologice. Cartea a fost vândută în întreaga lume în peste un milion de exemplare.

Cu data de lansare programată pentru anul 2011, "Life of Pi” va fi un film de aventuri despre un băiat de 16 ani, naufragiat pe o barcă de salvare, împreună cu o hienă, un urangutan, o zebră rănită şi un tigru bengalez. Naufragiul s-a produs în Oceanul Pacific, în timp ce băiatul călătorea dinspre India spre Canada.

Ang Lee nu a fost singurul regizor tentat de adaptarea pentru marele ecran a cărţii. Înaintea lui, nominalizatul la Oscar M. Night Shyamalan (The Sixth Sense) a explorat posibilitatea adaptării poveştii, ca şi regizorii Alfonso Cuarón (Children of Men), Jean-Pierre Jeunet (Delicatessen) şi Dean Georgaris (What Happens in Vegas).

Ang Lee este singurul care a rămas tare pe poziţie în adaptarea cărţii, lui alăturându-i-se producătorul Gil Netter (Personal Effects) şi, mai ales, studiourile Fox.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Slick pe 9 septembrie 2009 16:27
Oau. Cartea este deosebita. Astept cu nerabdare sa vad cum va fi si ecranizarea.
dracusoru pe 9 septembrie 2009 18:00
dap cartea este una care a revolutionat romanele de aventuri care se petrec in ocean asa ca astep sa vad filmul sa vedem daca se ridica la nivelul cartii
Corlex pe 9 septembrie 2009 22:56
Si eu am citit cartea si chiar va fi interesant, sunt curios de efectele speciale. Atatea animale pe o barca si cu un pusti. Pacat ca va fi asa tarziu lansat.
sotha17 pe 20 decembrie 2009 14:58
Da cartea are un final f frumos, mai bine nu o cititi...:P
De ex eu la Golden Compass am fost cam dezamagit de ce a iesit...
in schimb Perfume pt ca nu am citit cartea, filmul mi-a placut f mult

Radu1711 pe 18 aprilie 2010 11:02
interesanta treaba

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells