Amor la cinema

de Ştefan Dobroiu în 11 Aug 2009
Amor la cinema

După ce ne-am chinuit să găsim o imagine sugestivă pentru homepage (da, doar "asta" am găsit, desenele cu inimi "săgetate" erau prea mici) tragem aer în piept şi ne aruncăm într-o sondare a inexplicabilei resuscitări a genului comico-romantic în cinematografele noastre. E vară, afară e cald, în sala de cinema răcoare, niscaiva fiori prin zona inimii (sau poate şi alte zone) nu strică nimănui, prin urmare iată cele şase comedii romantice pe care le poţi vedea (în doi!) în următoarele două luni.

Campioana la prezenţă pe marile ecrane este Sandra Bullock. Ei bine, frumoasa din Miss Agent Secret sau Dragoste cu preaviz dă din nou lovitura în comedia romantică şi deschide seria de pupăceli cu The Proposal/Vrei să te însori cu mine?, alături de Ryan Reynolds. Ajunsă la 45 de ani (şi pe bune dacă vezi vreo zi mai mult de 35!), Bullock nu şi-a pierdut deloc entuziasmul şi celebra-i gestică incontrolabilă, ca să nu mai spunem că a câştigat inimaginabil de mult la capitolul curaj: o scenă în care actriţa îşi acoperă "modestia" doar cu propriile mâini i-a plăcut atât de mult, încât a promis într-un interviu să se "descopere" de acum înainte în fiecare film.

La capitolul chimie The Proposal primeşte nota zece: Reynolds şi Bullock sunt un tandem reuşit, iar rolurile lor, autoritara editoare Margaret şi îndatoritorul (şi asupritul) ei asistent Andrew au un bagaj suficient de ranchiună pentru ca atunci când ea trebuie să se mărite cu el pentru a nu fi deportată în Canada situaţia să evolueze previzibil, dar cât se poate de amuzant. Din acest weekend.



Săptămâna viitoare se lansează Spread/Playboy de L.A., cu Ashton Kutcher în rolul unui gigolo, Nikki, venit la Los Angeles pentru... "a trăi ca într-un videoclip Van Halen". Un lung şir de cuceriri se aşterne la picioarele frumosului Nikki (printre care şi Anne Heche), aşa că aştepţi cu nerăbdare să apară o tipă care să-i vină de hac specialistului într-ale amorului. Apare, fii fără grijă, şi se descurcă atât de bine, încât poate ar fi fost mai potrivit să vorbim despre acest film DUPĂ Adevărul gol-goluţ/The Ugly Truth (o comedie romantică în care Gerard Butler o transformă pe Katherine Heigl dintr-o fată foarte bună într-una rea), pentru că sărmanului Nikki i se întinde o capcană foarte adevărată şi foarte goală-goluţă în Spread. Poate că doamnele ar trebui să-şi lase partenerii acasă: o bună parte din film este dedicată atributelor fizice ale lui Kutcher, soţul lui Demi Moore apărând la bustul gol minute în şir. Bine, ar trebui să precizăm că la Los Angeles e cald tot timpul anului, nu ca la noi...



Chiar dacă la capitolul chimie sunt cu nişte puncte în urma lui Bullock-Reynolds, Gerard Butler şi Katherine Heigl compensează în The Ugly Truth cu un umor cât se poate de sănătos. Domnii iarăşi ar trebui să stea acasă: filmul este un adevărat îndrumar (pentru ele) despre cum să cucerească şi să învârtă pe după deget un bărbat. Katherine Heigl este excelentă în rolul lui Abby, producătoarea matinalului unei televiziuni din provincie oripilată să vadă că telespectatorii îl apreciază suspect de mult pe noul consilier în ceea ce priveşte relaţiile (a se citi sexul), entuziastul dar foarte directul Mike (Butler). 11 luni de abstinenţă sexuală şi apariţia în cadru a unui vecin hiper-sexy, Colin, o fac pe Abby să aplece urechea la sfaturile lui Mike, dar ştiţi cum e în comediile romantice: vârful de pluton nu câştigă niciodată cursa! Dacă "el" nu vrea să stea acasă şi nici n-a găsit vreun action plin de andrenalină în programul cinematografului, nu-i totul pierdut, căci Katherine Heigl mimează un super-orgasm într-una dintre scene. Se va întâmpla de pe 11 septembrie.



Supranumit "comedia romantică ORIGINALĂ a anului" (500) Days of Summer vine în cinematografe din 18 septembrie. Uitaţi de liniaritatea din comediile convenţionale, căci regizorul Marc Webb începe cu ziua 498 din relaţia lui Tom cu Summer şi sare încoace şi încolo prin tumultuoasa lor istorie. Actorii sunt proaspeţii Zooey Deschanel şi Joseph Gordon-Levitt, iar stilul cât se poate de ireverenţios, ceea ce a făcut batalioane de critici să găsească tot felul de epitete elogioase o dată cu lansarea americană de la sfârşitul lui iulie. Se pare că Marc Webb a reuşit să ia, cu acest debut al său în lungmetraj, povestea clasică de "boy meets girl" şi s-o întoarcă în aşa fel încât să uimească pe toată lumea. Noi, la Cinemagia, de-abia aşteptăm să vedem filmul...



Cele două veterane ale genului, Sandra Bullock şi Catherine Zeta-Jones, se vor întoarce în octombrie fiecare cu propria ei comedie romantică. Bullock apare în All About Steve, despre Mary, o femeie deloc mulţumită de viaţa ei amoroasă. Încântată de un blind date care e ieşit suprinzător de bine (deşi el, Bradley Cooper, a trebuit s-o lase în ploaie pentru a filma un reportaj pentru CNN), Mary îşi urmăreşte "sortitul" până în pânzele albe chinuindu-se să-l convingă că ea este "the one". Catherine Zeta-Jones are parte de o poveste foarte diferită în The Rebound, unde Justin Bartha (îl ştiţi din Marea mahmureală) se îndrăgosteşte de Sandy, o mamă singură cu vreo două decenii mai mare ca el.

Tu pe care dintre aceste comedii vrei s-o vezi prima la cinema?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Anushka24 pe 11 august 2009 19:14
as vrea sa vad the ulgy truth si the proposal:)
marya pe 11 august 2009 19:21
the ugly truth e lame
smaranduta pe 11 august 2009 20:32
am vazut the proposal...pur si simplu...romantic ;;)..niceee
anne18blue pe 11 august 2009 20:39
Pe scurt as vrea sa vad All about Steve who is a Playboy from LA and tells The Ugly Truth of The Redbound Days of Summer. Long live romance!!!
StevieGG08 pe 11 august 2009 21:48
500 days of summer va fi super...Zooey Deschanel e o actrita talentata
deedha pe 11 august 2009 22:47
abia astept sa vad the proposal pt k un cuplu format din persoane ca Ryan si Sandra merita aprecierea iubitorilor de romantism.
mariana_ustea pe 12 august 2009 09:00
the proposal...mi-e draga Sandra Bullock, stie sa iasa elegant din orice situatie jenanta...chiar daca o apuca durerile de burta, ca in "Dragoste cu preaviz" :)
lulutza13 pe 12 august 2009 10:09
e foarte misto the proposal!!!:D:D:D
alezz pe 12 august 2009 10:38
am vazut si ugly truth si the proposal: parca mai tare mi'a placut ugly truth! merita! mergeti
Bodo pe 12 august 2009 11:25
The proposal e slabutz...are niste faze funny rau la inceput,dar dupa aceea e "just another romantic movie"...
bungEE pe 12 august 2009 14:01
abia astept sa le vad :x
CristinA pe 12 august 2009 16:00
SA VEDETI THE PROPOSAL! E GENIAL! EU L-AM VAZUT DEJA INSA O SA MERG CU SIGURANTA SA IL VAD SI LA CINEMA!
lylya pe 12 august 2009 20:47
salut!filmu ADEVARUL GOL GOLUT e super merita vazut,
george pe 12 august 2009 23:15
pana sa apara aceste filme v-as mai recomanda, chiar daca nu sunt de ultima ora, Love in the time of cholera, The painted veil, Keith si My sassy girl filme bune si care din pacate nu au fost foarte promovate prin cinema sau la tv ori pe site-uri de specialitate.
robert1990 pe 14 august 2009 03:33
the proposal e chiar ok are destule faze "funny"
robert1990 pe 14 august 2009 03:36
the hangover e o comedie foarte buna si merita vazut
Monica pe 18 august 2009 22:15
salut ! Am vazut filmul The proposal de curand la cinema. Vreau sa spun ca filmul merita vazut! Mi s-a parut super.
cora_zon pe 1 septembrie 2009 20:15
pai si de Hangover nu ziceti nimik? pacat, e cel mai funny pana acuma chiar si dekat Proposal :D
konohamara pe 12 septembrie 2009 14:52
am fost la proposal shi e super filmu' iar the ugly truth ...lam vazut pe net dar o sa merg shi la cinema e prea tare ambele merita vazute ....:X
ally pe 29 septembrie 2009 13:48
INSTALATI-VA StrongDC-ul si le veti avea p toate!!!!!!!!!!!!
alllee pe 2 ianuarie 2010 01:38
am vz proposal:x e super !!!
CHISALITA VICTOR pe 28 martie 2010 15:37
ESTE UN ACTOR FOARTE BUN
Radu1711 pe 26 aprilie 2010 00:02
foarte bune filmele

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells