A inceput ANUL SF-ului!!!

de Emanuel Lazarescu în 7 Ian 2003
A inceput ANUL SF-ului!!!
Un an nou a inceput... care se anunta foarte bogat in filme SF si Fantasy.
De aceea mi-am perimis sa-l declar "Anul SF-ului".
Astfel acest an il vom incepe cu Solaris (14 feb.) si Lord of the Rings: The Two Towers / Stapanul Inelelor: Cele Doua Turnuri (28 feb.). Treasure Planet / Planeta comorilor este productia animata Disney care ne va bucura pe 14 februarie cu aventuri desenate si animate pe calculator.
Dupa 28 de zile / 28 Days Later (7 martie) este apocalipticul film al lui Danny Boyle, responsabil cu succesele Trainspotting si The Beach. Este si acesta un film la fel de ciudat ca si predecesoarele sale si care are o puternica tenta horror.
Daredevil (28 martie) este o alta productie inspirata de benzile desenate productie Marvel Comics. Se asteapta ca acesta sa fie un mare succes de casa, deja o continuare a sa fiind in proiect. Ben Affleck va interpreta in acest film rolul avocatului Matt Murdock, care orb fiind si-a dezvoltat in urma unei explozii radioactive super-simturi...

Vom face apoi o mica pauza si vom avea parte si de cateva comedii in lunile martie-mai: Two Weeks Notice / Dragoste cu preaviz este o comedie romatica cu Sandra Bullock si Hugh Grant. Pelicula se bucura de un succes extraordinar in SUA (a incasat pana acum peste 68 mil.$ in 3 saptamani, indreptandu-se serios spre 100...).
National Security / Siguranta Nationala este titlul comediei care ii are ca protagonisti pe Martin Lawrence si Steve Zahn, urmata de A Guy Thing / Intre doua nu te ploua (Jason Lee, Julia Stiles, Selma Blair) si Just Married / Tineri insuratei cu Ashton Kutcher si Brittany Murphy, o comedie despre peripetiile prin care trec doi tineri foarte diferiti de caracter dar care incearca sa aiba o luna de miere cat mai normala... dar ea va fi oricum, numai normala nu!

Pauza de SF se incheie aici si vom continua in forta cu X-Men 2 (2 mai) si mult asteptatul Matrix Reloaded / Matrix Reincarcat (23 mai) despre care nu trebuie sa adaug nimic...
In august vom avea Timeline, un SF regizat de Richard Donner (Arma mortala 1-4) in care un grup de arheologi raman prizonieri in trecut, unde au ajuns pentru a-l salva pe profesorul lor.
Septembrie va fi luna in care vor aparea "gentlemanii" - The League of Extraordinary Gentleman este titlul filmului inspirat si el din benzi desenate, avand in fruntea distributie un actor mult apreciat: Sean Connery.
Tot in septembrie vom vedea si un film de aventuri marca Jerry Bruckheimer - Pirates of the Carribean / Piratii din Caraibe, care va face sa renasca genul filmelor de aventuri spectaculoase.
In octombrie va reveni si Angelina Jolie in rolul Larei Croft care a facut-o mai cunoscuta si apreciata in toata lumea: Lara Croft and the Cradle of Life: Tomb Rider 2 va aparea in Romania pe 3 octombrie.
"Anul SF-ului" se va incheia de aceasta data fara cunoscutul Harry Potter (cel de-al treilea film va aparea tocmai in 2004!), dar cu o alta continuare asteptata: Terminator 3: Rise of the Machines, pe 7 noiembrie (sa insemne acest film revenirea in forta a lui Schwarzenegger?).

Alte filme importante, din toate genurile care vor aparea in acest an:

Ianuarie: Analyze That / Nasul stresat, continuarea comediei de succes din 1999, Analyze This.

Februarie: The Ring / Avertizarea, unul dintre succesele neasteptate ale anului 2002 si Insomnia, care asteapta premiera romaneasca de mai bine de 4 luni, va aparea in sfarsit pe ecrane...

Martie: Punch-Drunk Love / Ametit de Dragoste exceptionalul film al lui Paul Thomas Anderson cu Adam Sandler, un pic altfel de cum il stiti... Phone Booth / Cabina Telefonica, un film de Joel Schumacher care va fi cu siguranta un film de care se va vorbi mult timp... Catch Me If You Can / Prinde-ma! Daca Poti! este noua productie a lui Spielberg care se bucura de succes in America. Tom Hanks si Leonardo di Caprio intr-un film de Oscar! Tot in aceasta luna, Al Pacino va reveni si el pe ecranele noastre cu un film de actiune deosebit: The Recruit / Recrutul.

Aprilie: 8 Mile al lui Eminem va avea in sfarsit premiera romaneasca alaturi de alte doua continuari la fel de asteptate: Jungle Book 2 / Cartea Junglei 2, continuarea celebrului film Disney din 1967 si Shanghai Knights / Cavalerii Shaolin, continuarea la Shanghai Noon, cu Jackie Chan si Owen Wilson.

Mai: Tears of the Sun / Lacrimi din Soare este filmul lui Antoine Fuqua (Training Day) cu Bruce Willis in rolul unui comandant al trupelor speciale care trebuie sa efectueze o periculoasa misiune de salvare in Nigeria.

Iunie: Anger Management / Al naibii tratament! (Adam Sandler si Jack Nicholson intr-o comedie de milioane) si un film serios, dupa un roman de Stephen King, Dreamcatcher / Capcana pentru vise.

Iulie: Intolerable Cruelty va insemna revenirea pe ecrane a fratilor Coen intr-o comedie cu o distributie de milioane (de dolari!) George Clooney, Catherine Zeta-Jones, Geoffrey Rush si Billy Bob Thornton.

August: Luna va incepe cu Sinbad, un film de animatie produs de studiourile DreamWorks, si va continua cu Charlie's Angels Full Throttle / Ingerii lui Charlie: In goana mare, continuare primului film, care le va reuni pe cele trei gratii: Diaz, Barrymore, Liu sub regia aceluiasi McG. Tot in aceasta luna va reveni si Paul Walker, la fel de Furios si Iute, in continuarea aventurilor (2 Fast 2 Furious)...

Septembrie: Hulk, "eroul verde al Americii", vazut si la noi acum cativa ani pe micile ecrane din Romania la Tele 7 abc in Incredibilul Hulk, va reveni in primul sau film de lung metraj sub bagheta lui Ang Lee (Tigru si Dragon).

Octombrie: Va insemna revenirea pe ecrane a unui cuplu indragit de actori: Will Smith si Martin Lawrence in Bad Boys II si in acelasi timp vom asista la o "Nunta Americana", pentru ca personajele din Placinta Americana se pregatesc de un pas important: Nunta! (American Wedding va fi titlul celei de-a 3-a parti...).

Noiembrie: Doua filme deosebite vor aparea in aceasta luna: S.W.A.T. va fi un film de actiune in stilul "Negociatorului" in care vor face echipa Samuel L. Jackson si Colin Farrell si Finding Nemo / In cautarea lui Nemo, un film marca Disney/Pixar care va bucura cred eu, pe toti fanii acestor filme de animatie computerizata.

Decembrie: Vor reveni personajele din Looney Toones (Sylvester, Tweety si Daffy Duck) alaturi de Brendan Frasier intr-un film ce combina animatia cu imaginile filmate cu actori. (In genul filmului Space Jam - Meciul secolului.). Titlul lui: Looney Tunes: Back in Action.

Lista completa a premierelor anului 2003 o puteti gasi la rubrica In Curand de pe site-ul nostru.
Vizionare placuta!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ZOMBIE pe 22 noiembrie 2009 15:56
FAIN!
ARMAGADEON 2012 pe 22 noiembrie 2009 15:58
AI DREPTATE ZOMBIE,FAIN.
Radu1711 pe 16 aprilie 2010 17:00
foarte tare SF-ul imi plac
cetateanu pe 3 octombrie 2010 17:26
Nu ma prea dau in vant dupa genul asta de filme dar pe cele bune le-am vazut aproape pe toate
Vorador pe 31 mai 2011 23:09
.
Crist11 pe 30 iunie 2011 00:51
.........
WipeOut pe 11 iulie 2011 15:50
marfa :X

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells