25 iunie - 1 iulie la cinema.

de Gloria Sauciuc în 25 Iun 2010
25 iunie - 1 iulie  la cinema.

În săptămâna 25 iunie - 1 iulie ai mult suspans şi multă acţiune la cinema.

Roman Polanski vine cu cea mai recentă producţie, The Ghost Writer, pe care o vei urmări cu sufletul la gură, iar The A-Team îşi foloseşte aptitudinile pentru acţiune la maximum. Alain Resnais se ţine tare, aducând pe ecrane o poveste de dragoste insolită, plină de vibraţii, pulsiuni, năstruşnică, nechibzuită - Les Herbes folles.

Pentru a finaliza The Ghost Writer, Roman Polanski a dat ultimele indicaţii din închisoare, dar asta nu a împiedicat ca filmul, tradus la noi prin Marioneta, să fie un thriller captivant, cu doze bine chibzuite de mister şi dramă.
Ewan McGregor este Marioneta, scriitorul din umbră, care acceptă să scrie "Autobiografia lui Adam Lang"(Pierce Brosnan), un fost prim ministru britanic controversat. Scriitorul fantomă care începuse autobiografia este găsit mort, iar cartea trebuie publicată în maximum o lună. Personajul lui McGregor este dus în miez de iarnă pe o insulă, pe Coasta de Est, unde urmează să lucreze închis într-o superbă casă izolată împreună cu Lang, cu frumoasa lui soţie şi muză politică (Olivia Williams), cu şefa lui de personal şi amanta (Kim Catrall), plus o echipă restrânsă de membri ai staff-ului său şi bodyguarzi. La numai o zi după ce “marioneta” soseşte pe insulă, un fost şef de cabinet îl acuză pe Lang că a autorizat arestarea unor suspecţi de terorism şi i-a predat către serviciile C.I.A., pentru a fi torturaţi, ceea ce constituie o crimă de război.

Pe parcurs, personajul lui Ewan McGregor (care nu are un nume în film) descoperă secrete explozive din trecutul acestuia, ajungând să fie vânat pentru că ştie prea multe. O cronică a filmului, aici.

Membrii The A-Team, adică Liam Neeson, Bradley Cooper, artistul de arte marţiale mixte Quinton "Rampage" Jackson şi senzaţia din District 9, Sharlto Copley, sunt hotărâţi să-şi facă singuri dreptate. Ei sunt foşti soldaţi din Forţele Speciale, cărora li s-a întins o cursă pentru o crimă nesăvârşită de ei. Pe urmele lor este căpitanului Charissa Sosa (Jessica Biel). Filmul este exploziv (ad literam) şi va fi alegerea perfectă pentru o ieşire între băieţi, la cinema.

Les Herbes folles spune povestea unei îndrăgostiri la vârsta a treia, dar cu reacţii, năstruşnicii şi pulsiuni adolescentine. Filmul a luat Premiul Juriului la Cannes, în 2009. Dacă vă plac poveştile insolite, mergeţi cu inima deschisă la Ierburi sălbatice! O cronică a filmului aici.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ioana pe 28 iunie 2010 19:46
ssuuper super merita vazut....
justandy pe 1 iulie 2010 13:27
@Ioana

In articoulul acesta au fost prezentate trei filme iar tu spui doar: "super, super, merita vazut..."
Te referi la un film anume ori iti place sa postezi comentarii stupide si fara rost?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells