The Ghost Writer

(2010)

Marioneta

Poster The Ghost Writer Postere The Ghost Writer

Sinopsis The Ghost Writer

Mai mult
The Ghost Writer ro

Un talentat scriitor (Ewan McGregor) este angajat să scrie memoriile lui Adam Lang (Pierce Brosnan), un fost prim ministru britanic controversat. Pe parcurs, descoperă secrete explozive din trecutul acestuia, ajungând să fie vânat pentru că știe prea multe.

O distribuție excepțională se alătură lui Roman Polanski în acest thriller politic: Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Olivia Williams, Kim Catrall, Tom Wilkinson și Timothy Hutton.

“Marioneta” simte că ceva nu…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
Se difuzează la TV.
FilmBox Extra HD
Duminică, 05 Mai 16:20
Luni, 13 Mai 16:30

Caseta tehnică

AKA

  • Der Ghostwriter
  • L'homme de l'ombre
  • The Ghost

Produs de

Summit International

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

SPI

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000

Site oficial

The Ghost Writer

Box office The Ghost Writer

Weekend premieră (21.06.2010)
  • Loc 6
  • Spectatori 6.152
  • Încasări (RON) 115.908,64
Total
  • Spectatori 26.528
  • Încasări (RON) 463.445,52
  • Încasări (USD) 137.332,51

Pe forum despre The Ghost Writer

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
"The Ghost Writer"
danonino
29 sep 2010, 21:25
de marius_em
26 8342

Părerea criticului

Pitbull pe 19 Iunie 2010 11:22
Negrişorul în apă
"The Ghost Writer" - Negrişorul în apă
Dar unde e cuţitul de-altădată...?

Regia de film e o meserie tânără: abia dacă are un secol de existenţă, timp în care şi-a dezvăluit o serie de paradoxuri - inclusiv acela al perisabilităţii talentului. Statistic vorbind, în comparaţie alte domenii artistice, cum ar fi poezia, proza, muzica, artele plastice, regisorii de film par relativ mai predispuşi deteriorării profesionale mai mult sau mai puţin graduale. Unii debutează cu câte o capodoperă (Truffaut, Lelouch, Polanski, Orson Welles), pe care nu şi-o vor mai egala niciodată (un alt paradox al regiei - dat fiind că, prin natura ei complexă, bazată masiv pe maturitate şi experienţă, ar părea să predispună mai degrabă tocmai unei evoluţii inverse, în mod firesc pozitiv-progresive). Alţii, deşi se menţin ani de zile pe tărâmul… citeşte

10 33
dido pe 28 iulie 2010 13:26
Trebuie sa fie obositor si lipsit de orice placere sa ajungi la o anumita varsta,sa fii foarte destept,cultivat si cu toate lectiile facute in materie de film(teatru,carti,etc.) si sa ajungi sa nu mai poti vedea un film fara sa-ti defileze toti marii clasici prin fata ochilor,orice replica sa aiba ecou in capul tau si orice personaj sa-ti para refolosit si cu nici o sansa sa fie mai bun decat cei dinaintea lui...Te poti aseza pe scaun la cinematograf sa vezi un film fara pareri preconcepute?Sau sa-l vezi doar asa...de dragul unui actor,a muzicii, a imaginii...La filmul asta m-am uitat cu placere,am savurat muzica,l-am privit pe Pierce Brosnan,am jinduit la casa aceea moderna(n-o sa am asa ceva in vecii vecilor,amin!) si mai ales am savurat imaginile...Deci nu am pierdut timpul!Si cred ca nu este gresit sa aleg numai ce e bun din ce-mi pica in mana!Dar uit ca trebuie sa fii didactic pentru eventualii tai studenti care intra aici si-ti citesc comentariile,ca noi ,,astialaltii" cu greu ti-am putea face concurenta...ma las de scris pe site-ul asta!
rotila pe 20 ianuarie 2012 22:07
bai e cam greu sa-l citesti pe Pitbull...:)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Keira86 pe 18 Mai 2010 00:11
NU MAI DATI NOTE
Nu mai dati note daca nu ati vazut filmul.!!!! Asteptati sa apara
36 20
Krakatau pe 11 Iunie 2010 21:28
E un film de asteptat. Am presimtirea ca va iesi ceva bun, poate chiar foarte bun.
Daca ma iau si eu de cei care dau note fara sa vada filmul imi dati si mie niste plusuri?
Later Edit:
E un film mediocru, fara stralucire.
Daca e sa incep cu inceputul - traducerea romaneasca e penibila. La ei "ghost writer" este acel tip de prozator care scrie memorii sau biografii ale celebritatilor si al carui nume nu apare niciodata pe sticla. Motiv pentru care cel mai potrivit titlu, dupa opinia mea, ar fi "Scriitorul din umbra" (intr-o traducere ciudat de exacta). In al 2lea rand personajul central nici gand sa fie o marioneta, mai degraba e genul de individ care nu poate lasa lucrurile la voia intamplarii si se se implica personal pentru a afla adevarul, ascuns de privirile celorlalti. Adevarata marioneta in acest film este Adam Lang - si daca veti vedea filmul veti afla si… citeşte

19 33
Krakatau pe 1 iulie 2010 17:25
Daca nu mai iau se pare ca iau minusuri cu nemiluita...7 momentan :))
silv_xd_tweety pe 6 octombrie 2010 11:10
ai cea mai mare dreptate .. plus
Claudio.Alecu pe 25 Iunie 2010 01:42
Polanski nu se dezminte...
Este simplu, Polanski iti poate placea sau nu.....mie nu-mi place deloc !
16 22
Vladut1994 pe 26 august 2010 23:57
Superb comentariu...Serios ..Absolut corect ,imi place Polanski ,dar ai perfecta dreptate...M.a cam enervat cu filmul asta ...Rar gasesc tipi ca tine pe site-ul asta ...Daca ai o parere contrara majoritatii esti taxat dur...Apreciez comentariul tau ...Printr-un rand m-ai facut sa scriu eu 6...:))Respect
BaetuAndrei pe 21 decembrie 2010 16:28
din cauza comentariului lui Vladut1994 eu ti-am dat un vot pozitiv.
omserios pe 27 Iunie 2010 18:02
Merita sa te deplasezi la cinema pentru el
Pelicula este o adaptare a cartii “The Ghost” a autorului britanic (fost jurnalist la BBC) Robert Harris. Personajul principal, interpretat de Ewan McGregor, este un autor de biografii care devine angajat de catre echipa fostului prim-ministru britanic Adam Lang. De aici, povestea se dezvolta, intrigile se extind in mai multe directii, iar protagonistul, care ramane fara nume, incepe sa-si puna din ce in ce mai multe intrebari, pe masura ce face cateva descoperiri capitale. Povestea, prin prisma modului in care sunt zugravite unele personaje, prezinta similitudini cu anumite personalitati din realitate, cum ar fi controversele la care este supus Adam Lang care se aseamana cu cele care s-au format in jurul fostului premier Tony Blair.

Mai mult pe: http://artmovies.wordpress.com/2010/06/27/filmul-saptamanii-the-ghost-writer/

14 3
manina pe 01 Iulie 2010 10:51
un thriller reusit
Filmul e mai bun decat ma asteptam. Intra in traditia filmelor noir cu atmosfera apasatoare, cu destine tragice si final sumbru. Pe langa firul epic care urmareste crimele de razboi comise sau nu de Adam Lang, politicianul de profesie, filmul surprinde cu personaje nuantate, umor ocazional (aici cred ca e meritul cartii mai mult decat al regizorului), reactii umane suprinzatoare, un protagonist care e aproape un anti-erou si o coloana sonora care construieste tensiunea. Imaginea e deosebita si cred ca filmul poate satisface spectatorul care asteapta un film de actiune, si pe cel care are pretentii mai mari de la un film.
13 8
White.Lily pe 22 Iulie 2010 21:41
Am iesit de la acest film foarte incantata.
Krakatau are dreptate. Titlul nu are nici o legatura cu filmul.
Atmosfera apasatoare a filmului s-a completat excelent cu coloana sonora de unde a reiesit un film britanic in toata regula, plin de mister si suspans .
Atat Pierce Brosnan cat si Ewan McGregor au jucat formidabil. Iar aparitia Oliviei Williams n-a facut decat sa completeze acest film.
Cat in ceea ce priveste finalul, daca toate filmele ar aveaun asemenea sfarsit, ar fii ceva!

10 10
simmy pe 16 Iunie 2010 16:36
sigur e un film bun avand in vedere ca e regizat de Polanski.
8 10
DarkTroianu pe 24 Iulie 2010 18:51
O plictiseala in care nu se intampla practic nimic.. La final se mai anima putin lucrurile, dar nu destul pentru gusturile mele..
8 18
keira pe 01 Februarie 2011 19:14
Nu mi s-a parut nemaipomenit. Tema filmului e binecunoscuta, dar nu lipsa originalitatii ar fi problema, cat actiunea destul de monotona, momentele cam stangaci intretesute. Pe scurt, nu-ti prea lasa senzatia ca ai vazut un thriller. Ewan McGregor joaca ok si e placut ca actor, finalul filmului e imprevizibil si cam atat.
7 4
lo10 pe 15 Iulie 2010 13:25
azi am terminat citit cartea ... mie mi-a placut (cartea).... filmul inca nu l-am vazut...
7 11
trancegirl pe 24 Iunie 2010 22:42
se putea mai bine
l-am vazut aseara si nu pot spune ca am ramas f impresionata. comparand cu shutter island, nu se prea compara..actiune f putina, ma cam luase somnul, pana spre sfarsit cand a devenit mai interesant. mi-a placut coloana sonora, viziunea lui Polanski asupra personajelor, ewan a jucat destul de bine. per total nu regret ca am fost insa nu a fost un film exceptional.
7 12
calex pe 2 decembrie 2011 21:55
Shuter Island e un film tipic american facut sa socheze prin final, nu prea vad legatura.
Radu1711 pe 25 Iulie 2010 01:19
radu1711
foarte mare filmul, spre final a fost mai captivant daca ai inteles care este firul povestii
6 9
salcia pe 18 Aprilie 2010 18:47
brosnan/polanski
astept sa il vad ma duce gindul la dosarele x /este invaluit in mister
6 14
cetateanu pe 24 August 2010 20:19
Un film care te introduce in culisele politici.Acolo se fac jocuri la care noi nici nu indraznim sa ne gindim.Roman Polanski genial si de asta data a reusit foarte bine sa puna in valoare fiecare mare actor pe care l-a avut in distributie.
5 2
ciucuras pe 21 August 2010 17:48
"Britanic" si frumos
Filmul acesta mi-a placut foarte mult. Cu o simpla idee si o coloana sonora atat de potrivita, actorii se incadreaza cum nu se poate mai bine intr-o actiune tipic englezeasca, ravasita de planuri de spionaj ... americane.
5 2

Spune-ţi părerea despre The Ghost Writer

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Ghost Writer
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells