Genius

(2016)

Genius

Poster Genius Postere Genius

Sinopsis Genius

Genius

Filmul spune povestea lui Perkins, Colin Firth, un publicist renumit al editurii Scribner, care a lucrat cu genii ale literaturii precum F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway sau Thomas Wolfe, cel pe care îl portretizează Jude Law. Genius se concentrează pe relația dintre Perkins și Wolfe și decăderea lor.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.5
Nicole Kidman Nicole Kidman Aline Bernstein Jude Law Jude Law Thomas Wolfe Guy Pearce Guy Pearce F. Scott Fitzgerald
Dominic West Dominic West Ernest Hemingway Colin Firth Colin Firth Max Perkins Laura Linney Laura Linney Louise Saunders
Vanessa Kirby Vanessa Kirby Zelda Fitzgerald Corey Johnson Corey Johnson John Wheelock Mark Arnold Mark Arnold
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Desert Wolf Productions

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Lionsgate

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Ghemot pe 14 Decembrie 2016 21:07
Este un film bun și cam atât. A pornit cu un potențial mare ținând cont de actori, poveste(inspirată dintr-un caz real), regie, etc.
Totuși a ieșit un film bun, dar putea fi cu mult mai bun.

1 0
andystarx pe 16 Ianuarie 2017 17:11
Nota 5/10
Nota 5 pentru jocul actoricesc,chiar ca nu este un film pentru oricine,multe dialoguri inutile,un film cu multa vorbaraie,este foarte plictisitor !
1 2
lili22 pe 06 Septembrie 2018 18:40
Interpretarea a fost de exceptie...dar cam atat...Regia modesta.
0 0
lavara_laiarna pe 13 Februarie 2018 07:21
O poveste în care pasiunea se întâlnește cu talentul. .
0 0
margott pe 01 Iulie 2017 22:19
Pacat ca a trebuit sa ajunga pe un pat de spital ca sa inteleaga ca toata viata lui a fost inconjurat de oameni adevarati care l-au iubit si pretuit pe el omul, nu pe el, geniul si pe care, cu infumurarea sau placiditatea caracteristica uneori omului de geniu, i-a renegat. Pacat ca n-a inteles la timpul potrivit ca fara ei n-ar fi ajuns acolo unde era, ca n-a inteles importanta relatiilor interumane, ca fiecare om si fiecare relatie pe care o construiesti cu ei e ca o piatra de temelie pe care o pui la baza constructiei si devenirii tale ca om. Thomas e un geniu al cuvintelor, al literaturii, dar, altfel, e bolovan. Nu stie nimic, nu vede nimic, nu intelege nimic din viata. Deh, a fi geniu nu te califica intotdeauna sa fii om. Uneori, dimpotriva. In final, editorul face un gest pe care nu l-a facut in nicio alta secventa in film : isi scoate palaria (cu care a stat pe tot parcursul… citeşte
0 0
borisvultur pe 03 Octombrie 2016 12:39
Thomas și Max
Rareori s-a mai văzut un editor precum Max Perkins, dedicat meseriei, un geniu al prieteniei - cum îl numea Fitzgerald - gata să-și sacrifice familia pentru munca tenace. Colin Firth demonstrează un talent uriaș în rolul lui Max : răbdare, luciditate, echilibru, pasiune, prietenie, perseverență, pentru a „sculpta” manuscrisul brut, alături de excentricul său Pygmalion.
0 0
serban_ionescu pe 14 Septembrie 2016 22:13
O buna si uneori foarte buna interpretare actoriceasca ridica acest film cu ceva peste calificativul mediu
Filmul inspirat din realitate portretizeaza relatia de tip simbioza dintre editorialistul Max Perkins bine interpretat de actorul Colin Firth si scriitorul Thomas Wolfe foarte bine interpretat de catre Jude Law, relatie inceputa in anul 1929 si in care ambii intruchipeaza tipul profesionalistilor desavarsiti atat in domeniul editorialist cat si respectiv in domeniul scriitoricesc, ambii subordonand in mod clar viata de familie in cazul editorialistului si respectiv viata alaturi de amanta sa Aline Bernstein (foarte bine interpretata si ea de celebra actrita Nicole Kidman care inca mai pastreaza ceva din frumusetea si farmecul ei deosebit din tinerete, chiar si la actuala ei varsta cinquagenara), in cazul scriitorului . Tocmai interpretarea actoriceasca de buna si chiar… citeşte
0 0
Dragos.87 pe 17 Iulie 2017 01:34
Filmul asta mi-a intrecut asteptarile;are o poveste interesanta care mentine un ritm bun pana la final.Are un acting bun cu nume mari iar atmosfera iti da o senzatie aparte a anilor in care se petrece actiunea.Colin Firth si Nicole Kidman se descurca foarte bine in frunte cu Jude Law care are o prestatie excelenta.Filmul nu cade intr-o drama obosita,mai degraba este emotionant,tocmai de aceea il face reusit iar actorii aduc un mare plus.Personal ma declar pe deplin multumit de acest film si il recomand doar celor cu un grad mai ridicat de mentalitate deoarece are un subiect pe care multi il vor considera plictisitor insa de fapt este mult mai mult de atat!
0 1
marin_nicolae pe 01 Februarie 2017 11:07
O biografie interesanta
Un film frumos despre relatia dintre un editor si un scriitor.Eu nu stiam nimic despre personaje, ceea ce a facut sa descopar un destin interesant.Filmul te duce intr-o alta lume, lumea creatorilor cartilor. O lume fascinanta....si un film curat si frumos.
0 1
Cardinal pe 23 Mai 2016 16:20
Cand va veni si la noi, pe DVD?
Un film care se adreseaza unui public cultivat si educat, de aceea nu ar avea probabil succes in sala de cinema. Performante actoricesti de exceptie - Colin Firth se identifica perfect cu Max Perkins cel discret si rezervat si este extraordinar in rol, Jude Law demonstreaza ca este un actor de mare valoare, iar Nicole Kidman este pur si simplu superba in rol. Scenariu minunat, contrastul dintre firea "puritana" dar calda a editorului, un prieten adevarat dar deloc expansiv, si caracterul excesiv (dublat de boala) al scriitorului creeaza tensiunea dramatica necesara, iar atmosfera epocii este recreata cu mare talent, ca intr-o fotografie veche de familie, prin nuante de sepia (regizorului i s-a reprosat atmosfera "intunecata" a filmului, dar este clar ca a avut un scop). Sfarsitul este extrem de emotionant, fara a cadea in melodrama. Un film subtil, elitist, discret (la fel ca editorul… citeşte
0 2
Cretzulynne pe 10 septembrie 2016 22:51
este deja online. http://filme-onlines.com/genius-geniul-2016-online-subtitrat-hd/
c0aja pe 6 iulie 2017 00:08
public educat si cultivat? serialul incepe cu o tenta pornografica.

Spune-ţi părerea despre Genius

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Genius
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells