Păreri Europolis

(2010)

Europolis

Ordonează după
MavrodinIrina pe 11 Decembrie 2010 19:09
Cronica Europolis
Filmul Europolis, de Cornel Gheorghiţă, posedă o structură circulară, solid construită, care permite o lectură multiplă, invită chiar la o asemenea lectură, ca orice operă de artă autentică.
De la început eşti cucerit şi emoţionat de frumuseţea absolută a imaginilor sale, care ne implică pe dată, fără niciun motiv raţional, ci doar prin excepţionalul mod de a fi al liniilor şi al culorilor sale, al contrastelor sale.
Îţi dai totuşi curând seama că ceva te îndeamnă să aprofundezi această primă impresie, care nu face decât să ne pregătească în vederea unor noi descoperiri,
cel puţin tot atât de importante, dar care – din fericire! – continuă să fie suscitate prin mijloace la fel de cinematografice, altfel spus, prin «imagini», ceea ce vrea să spună şi personajele, care ne vorbesc şi care, de asemenea, ne implică… citeşte

4 0
paula33 pe 24 Noiembrie 2010 20:18
Nu inteleg cum pot sa vizionez filmul?Cine ma poate ajuta?
1 8
Fygo pe 8 decembrie 2010 10:44
E foarte simplu, mergi la cinema.
marius7x pe 26 octombrie 2018 11:43
https://www.youtube.com/watch?v=ku7G6Aar0-A
cosmin742000 pe 14 Decembrie 2012 10:06
Un film nici prea prea , nici foarte foarte, o tragi-comedie in care tragismul consta in intrebarea : Ce dracu mai cautam noi aici ? iar comicul da raspunsul: Ca sa facem haz de necaz.
0 0
psihologu pe 26 Ianuarie 2012 11:53
„Europolis” şi vămile văzduhului
Dacă ne-am imagina un story-board al filmului, fiecare personaj ar avea în dreptul lui nu un nume, ci o săgeată spre un simbol, o metaforă ori un citat din Eliade, Pleşu ori Cioran. Cornel Gheorghiţă a vrut un film despre conceptul de moarte, dar i-a ieşit unul despre doi oameni care mor.

Premisele sunt, de altfel, foarte bine setate de regizorul român stabilit în Franţa: „Europolis nu-şi propune o imitare a realităţii, în nici un caz. Realitatea constituie doar un punct de plecare către o incursiune imaginativă a sufletului omenesc care, după sfârşitul vieţii sale pe pământ, se-ndreaptă către Judecata de Apoi – aşa cum o regăsim în tradiţia noastră. În această tranziţie instabilă, sufletul întâlneşte îngerii, vămile văzduhului, diavolii, îngerii păzitori”. Aşadar, realism magic să fie. Doar că, în drumul lui de-andoaselea… citeşte

0 0
factissima pe 13 Decembrie 2010 11:48
pittbul fara bale
Porecla canina pe care si-a dat-o Mihnea Columbeanu este singurul lucru inspirat din ce am citit scri de el. Ati vazut un pitbull fara bale? poate mort… dar si atunci ramân urme.
La oameni scuipaturile fara întrerupere devin bale, mai ales când stai pe tusa si latrii la jucatorii care nici macar nu te aud. El, saracu complexat, nu are decât un singur sfârsit : sa se-nvârta în jurul lui pana îsi apuca coada. Se stie ca animalele canine nu vad bine, cât despre inteligenta lor este comparabila cu multe din mamiferele necuvântatoare.

Dau doar doua exemple simle, la subiect, caci devine prea obositor apoi – ca sa vedeti culoarea ochilor acestui animal si ce sta în spatele lor :
1.Exemplu
Iata de ce nu vede pitbull :
- el nu a vazut Sulina Veche în film !!
- toate elementele vechi ale Sulinei, din perioada Comisiei Europene a Dunarii… citeşte

0 0
Crynick pe 01 Februarie 2011 12:04
alo gara
bai..de ce mintiti ca e filmul la cinema timis?am fost acolo si nici vorba sa fie pus
0 1

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells