Săptămâna 26 noiembrie - 2 decembrie

de Ştefan Dobroiu în 25 Nov 2010
Săptămâna 26 noiembrie - 2 decembrie

Doar două premiere ne aşteaptă vineri la cinema, Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I şi filmul românesc Europolis, regizat de Cornel Gheorghiţă, singurul care s-a încumetat să-i ţină piept vrăjitorului Harry şi bunilor lui prieteni Hermione şi Ron.

Dacă eşti un fan al cărţilor cu Harry Potter, e de precizat că J.K. Rowling a declarat recent că cel mai nou film din cea mai profitabilă franciză a tuturor timpurilor este şi preferatul ei din serie. Dacă îţi plac efectele speciale, luptele şi exploziile, trebuie să afli că Harry Potter 7 nu îşi depăşeşte predecesorii la acest capitol, dar compensează cu scene extrem de puternice şi interpretări excelente din partea tuturor actorilor. De fapt premiera de vineri ne convinge o dată pentru totdeauna că Daniel Radcliffe, Emma Watson şi Rupert Grint sunt actori foarte buni şi că nu au deloc nevoie de aportul unei întregi echipe de specialişti în efecte speciale pentru ca interpretarea lor să impresioneze spectatorul. În noul film, Harry, Ron şi Hermione pleacă de la Hogwarts şi încep o călătorie pe cont propriu pentru a descoperi horcruxurile lui Voldemort, singura lor şansă pentru a-i lua acestuia nemurirea.

Poţi citi o cronică a filmului aici.

Europolis, dramă cu accente fantastice, retrasează călătoria Magdalenei (Adriana Trandafir) şi-a fiului ei, Nae (Áron Dimény) la Paris, unde trebuie să recupereze moştenirea lăsată de fratele Magdalenei, pe care toată lumea îl credea mort de o jumătate de secol. Deloc lipsită de peripeţii, călătoria îi dă şansa regizorului debutant Corneliu Gheorghiţă să calce apăsat pe tărâmul fantasticului, o direcţie puţin explorată în filmul românesc recent.

Europolis a primit premiul HBO/TIFF 2005 pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj, fiind şi printre scenariile premiate în 2008, la Paris, la Festivalul European de Film Independent (ECU). Din distribuţie mai fac parte Elena Popa, Dorin Andone, Joseph Otteno, Petrică Nicolae, Adina Cartianu, Ionela Nedelea. Această coproducţie România-Franţa a obţinut şi Menţiunea specială a Juriului la "Festival des Films du Monde" - Montréal, 2010.

Tu la ce film mergi în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
MissBlossom01 pe 26 noiembrie 2010 22:31
Am fost azi la Harry.Ce sa spun inafara de 'superb'...
alexandra pe 28 noiembrie 2010 22:59
LOL , tare , perfect pt firea mea
Ionutz pe 1 decembrie 2010 10:48
azi ma duk la el pun pariu ca va fi super cool :X

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells