TV: filme, seriale şi emisiuni de divertisment pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 4 Aug 2014
Iată o selecţie a câtorva filme şi emisiuni potrivite pentru seri de vacanţă în faţa micului ecran. Programul tv integral se poate consulta la rubrica dedicată a site-ului

Luni

Film psihologic

„Trance/Capcana minţii”, HBO  (4 august, ora 23.55)

Trance/Capcana minţii începe ca un film despre un jaf, dar continuă ca un film psihologic, în care manipularea este cuvântul de ordine. Protagoniştii sunt prinşi într-un puzzle al sugestiilor mentale, al căutării amintirilor şi - din acest punct de vedere - Trance seamănă cu Inception. Numai că filmul lui Danny Boyle este realist, latura ştiinţifică a filmului nu depăşeşte limitele progreselor din domeniul psihologiei.

Trance bifează şi la capitolul acţiune; montajul este nervos, twist-urile nu lipsesc, banda de infractori ce pun la cale furarea tabloului „Vrăjitoarele în aer” de Goya (în valoare de peste 25 de milioane de euro) practică tortura, iar hipnoterapeutul (Rosario Dawson) angajat să trateze amnezia protagonistului (James McAvoy) va scoate la suprafaţă cele mai întunecate aspecte ale minţii lui.

Mai mult, Boyle are propria interpretare asupra noţiunii de femme fatale, iar Rosario Dawson a reuşit să se ridice la înălţimea personajului ei.

Divertisment

„Festivalul International de Circ de la Massi”, TVR 1  (4 august, ora 23.30)

Festivalul Internaţional de Circ de la Massi este, alături de cel din Monaco, referinţa europeană în materie de circ, adunând artişti de pe trei continente. A fost creat în 1993, de către Michel Bruneau. Are loc într-un capitel de 48 metri diametru şi 17 metri înălţime.

Marţi

Dramedie

Te iubesc, Phillip Morris”, ProCinema (5 august, ora 22.00)

In urma unui accident rutier, viata lui Steven Jay Russell (Jim Carrey) ia o intorsatura de 180 de grade. Steven devine deschis in ceea ce priveste orietarea lui sexuala si decide sa isi traiasca viata din plin. Pentru a obtine mai multi bani necesari noului stil de viata, Steven apeleaza la metode frauduloase, care il duc in cele din urma la inchisoare. Aici el se indragosteste de colegul lui de celula, Phillip Morris (Ewan McGregor), un homosexual timid.

Miercuri

Serial Western

Walker, politist texan”, Prima TV (6 august, ora 17.00)

Chuck Norris este seriful federal Cordell Walker, unul dintre eroii de moda veche ai Vestului Salbatic, care imparte dreptatea cu amandoua mainile, iar atunci cand considera ca nu e suficient, cu pumnii si cu picioarele. Walker este un nepretuit prieten pentru secundul sau de culoare, Jimmy Trivette si pentru procuroarea Alex Cahill, o femeie foarte atragatoare si ambitioasa. Impreuna cei trei eroi rezolva cazuri complicate, in care nu de putine ori e nevoie de artele martiale pe care le practica Chuck Norris, maestru al centurii negre.

Joi

Film romantic

„Fata de pe pod/La fille sur le pont” (1999), CineMax (7 august, ora 19.30)

E noapte pe un pod din Paris. O fată se apleacă peste balustradă şi, cu lacrimi în ochi, crede că o dată cu ea îşi va îneca şi necazurile în râul Sena. Din senin apare cineva, este un aruncător de cuţite (Daniel Auteuil), care are nevoie de o ţintă umană pentru emisiunea sa, şi îi propune fetei să meargă impreuna. Ea, Adele - fata fără noroc - îl urmează neavând un alt scop în viaţă.

Personajul feminin interpretat admirabil de către Vanessa Paradis dă un accent modernist filmului, prin senzualitatea debordantă emanată chiar şi în cele mai nevinovate scene. Nu ne-am fi imaginat că aruncarea cu cuţitul poate fi un act pur erotic, dar diafana actriţă ne oferă o lecţie originală, captivantă şi de neuitat în această privinţă...

Vineri

Serial

„Dragoste la prima vedere”,  Kanal D (8 august, ora 20.00)

„Dragoste la prima vedere” este povestea a doi indragostiti, din clase sociale diferite, care cauta sa depaseasca prejudecatile familiilor, de dragul iubirii. Vom vedea cum iubirea dintre Umut si Ozan il vor face pe cel din urma sa renunte la viata indestulata pe care o ducea inainte. Dar, oare, cat va rezista acesta sa traiasca in saracie, de dragul iubirii? Ce se va intampla cand Umut va afla ca Ozan provine dintr-o familie instarita? Vom putea ei oare sa depaseasca, in numele iubirii, barierele sociale, prejudecatile?

Sâmbătă

Telerecital

„Mariana Mihuţ”,  TVR 2  (9 august, 19.00)

  Destine ale unor personaje celebre proiectate in paginile Arhivei de Aur. O clipă de eternitate cu maeştrii teatrului românesc in Telerecital.

Dramă

 „Jindabyne”,  TVR 2  (9 august, ora 20.10)

Stewart Kane, irlandez care locuieşte în oraşul australian Jindabyne şi mare amator de pescuit, pleacă împreună cu câţiva prieteni într-o călătorie pe malul unui râu. Aventura se transformă într-una mai puţin obişnuită când bărbaţii descoperă în apă cadavrul unei fete. Numai că, în loc să se întoarcă imediat în oraş, ei continuă să pescuiască şi raportează descoperirea abia după câteva zile. Claire, soţia lui Stewart, profund tulburată de indiferenţa soţului, îşi pierde încrederea în el şi în relaţia lor.

Duminică

SF

Men in Black II”, AXN (10 august, ora 15.30)

Agentii Jay (Will Smith) şi Kay (Tommy Lee Jones) se grupeazã din nou pentru a se lupta cu o seducătoare creatură extraterestră (Lara Flynn Boyle), care reprezintă cea mai grea provocare de până acum pentru misiunea declarată a agenţiei MIB de a proteja pământul de ameninţările din Univers.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Trance, La fille sur le pont, Jindabyne, I Still Have a Hope, Men in Black II, Walker Texas Ranger, I Love You Phillip Morris

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells