Trance

(2013)

Capcana minții

Poster Trance Postere Trance

Sinopsis Trance

Mai mult
Trance

Simon (James McAvoy), un conducător de licitații de artă fină, își unește forțele cu o bandă de infractori pentru a fura o lucrare de artă care valorează milioane de dolari, dar după ce primește o lovitură în cap în timpul jafului, se trezește fără să-și mai amintească unde a ascuns tabloul. Când amenințările fizice și tortura nu dau niciun rezultat, șeful benzii (Vincent Cassel) angajează un hipnoterapeut (Rosario Dawson) pentru a analiza cele mai întunecate cotloane ale…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
Rosario Dawson Rosario Dawson Elizabeth James McAvoy James McAvoy Simon Vincent Cassel Vincent Cassel Franck
Tuppence Middleton Tuppence Middleton tânăra din maşina roşie Lee Nicholas Harris Lee Nicholas Harris paramedic Spencer Wilding Spencer Wilding spărgător
Mark Poltimore Mark Poltimore Francis Lemaitre Danny Sapani Danny Sapani Nate Tony Jayawardena Tony Jayawardena agent securitate #2
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Cloud Eight Films

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Fox Searchlight Pictures

Distribuit in Romania de

Odeon Cineplex

Site oficial

Trance
Film disponibil pe DVD, Blu-ray în România

Box office Trance

Weekend premieră (06.05.2013)
  • Loc 5
  • Spectatori 5.061
  • Încasări (RON) 96.239,00
Total
  • Spectatori 14.855
  • Încasări (RON) 266.445,00
  • Încasări (USD) 79.419,96

Părerea criticului

Gloria pe 09 Mai 2013 13:26
Manipulativ
Trance/Capcana minţii începe ca un film despre un jaf, dar continuă ca un film psihologic, în care manipularea este cuvântul de ordine. Protagoniştii sunt prinşi într-un puzzle al sugestiilor mentale, al căutării amintirilor şi - din acest punct de vedere - Trance seamănă cu Inception (2010, regia Christopher Nolan).

Numai că filmul lui Danny Boyle este realist, latura ştiinţifică a filmului nu depăşeşte limitele progreselor din domeniul psihologiei. Asta face filmul într-o oarecare măsură înfricoşător: înţelegem din film că, din punct de vedere clinic, e posibil ca sugestionarea unei persoane, prin hipnoză, să ducă la transformarea radicală a ei. Folosită în sens negativ (precum în film), e forma supremă de manipulare.

În Inception, se pleaca de la premisa că este posibil să pătrunzi în visul cuiva şi astfel să ai… citeşte

17 3
existentus pe 7 ianuarie 2014 11:33
Inca de la inceput apare in film un narcisist care isi expune fata sa de clona apocaliptica sa minuneze privitorii de posibilitatea dublarii lentilelor de contact in albastru incat ai impresia ca astia au impregnat reclama pe film. Destul sa privesti 5 minute psihologia lor tampita si poti da delete (dilit) in cosul de reciclare.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
georgeta_l pe 09 Mai 2013 16:07
Grea e limba română...
Pentru cel care a scris trailerul: se spune (și se scrie) șeful bandei, nu șeful benzii.
21 6
cotzofica pe 9 iulie 2013 17:16
Poate s-a referit la şeful "benzii" de filmat!
dark_soul pe 12 iulie 2013 22:00
uite al dracu unde era profu de romana
wildinthecountry pe 15 Mai 2013 08:06
x
WOW...just wow
Ce film beton...Mindfuck puternic
Nici nu iti mai dai seama la un moment dat care e realitate si care e stare hipnotica...fantastica starea de tensiune si interpretarea lui McAavoy....
La final stai si te intrebi...era real totusi personajul Simon?????

14 6
MikkaelWolfganger pe 24 august 2013 01:12
Bun filmul, dar mie mindfuck-ul nu mi s-a parut prea puternic,ci mai degraba niste tentative subtiri de creere a unei astfel de senzatii.Debordeaza de previzibil la aproape fiecare cadru.Cu toate astea e vizionabil si destul de interesant, fara a excela la vreun capitol(poate doar scenele nud ale lui Dawson).
wildinthecountry pe 24 august 2013 08:37
da mestere dar eu am vazut filmu dupa niste pahare de vin si bere.. e alta senzatie :)
CatalinPHD pe 04 Iulie 2013 21:42
Trance...
M-am cam pierdut în timpul filmului de câteva ori...De mult nu am mai văzut un film atât de reușit, un thriller psihologic care să îți sucească mințile...
9 2
eu33 pe 16 Aprilie 2013 15:33
Rubber reality vs Ocean 13
In sfarsit un film care iti va lua neuronii si ti-i va smulge din cap si te va intreba la final:"ti-a placut gluma?".

Abia astept acest film; imi e dor de genul Rubber reality(mindfu*k pentru altii) iar Hollywoodul nu a fost prea bland cu acest gen de filme.

9 2
legolas05 pe 12 Ianuarie 2013 21:30
trailerul arata interesant,astept sa vad filmul,cred ca va fi destul de bun
8 8
Mishu25 pe 08 Mai 2013 23:12
Un thriller psihologic diabolic despre manipulare prin plantarea ideilor in timpul hipnozei cu trei actori talentati
7 3
psihologu pe 17 Mai 2013 07:28
Trance: pierdut in transa
Trance, noul film al regizoului Danny Boyle, este un thriller care se va juca cu mintea ta pe toata durata. Cu o scena de deschidere palpitanta, Trance devine dintr-un film despre un jaf, intr-un thriller hiptnotizant care te va tine in trasa pana la capat...si dupa.

Danny Boyle este unul dintre regizorii mei favoriti. Britanicul reuseste cu fiecare film sa ma uimeasca si sa imi demonstreze ca este printre cei mai originali cineasti. Marele sau atu este diversitatea productiilor sale, care reusesc intotdeauna sa se distinga de celelalte productii de la Hollywood.
In prima parte, Trance e usor confuz si oricat ai incerca sa iti dai seama ce se petrece, povestea devine si mai complicata cu fiecare scena, ca la final sa fii total dat pe spate. Scenele violente - inclusiv o scena in care Vincent Cassel apare vorbind, pe jumatare decapitat- sunt uneori greu de digerat, dar… citeşte

5 3
DragonMaster pe 13 Iulie 2013 12:31
Un film pe placul meu
Incep prin a spune ca regizorul acestui film este Danny Boyle care a mai regizat filme precum:Trainspotting,The Beach,28 Days Later,Slumdog Millionaire,127 Hours.Acest film este unul psihologic care te tine atent fara sa te plictiseasca si fiecare detaliu mic conteaza daca vrei sa intelegi ce se intampla.Cei 3 actori principali Rosario Dawson, James McAvoy, Vincent Cassel au jucat foarte bine si au reusit sa intre in pielea personajelor care nu sunt deloc usor de imitat.
Mie unul imi plac la nebunie acest gen de filme ,iar acesta a fost unul foarte bun si este un lucru bun sa vezi ca se mai fac filme noi de calitate.Ofer nota 8 acestui film ,iar daca va place acest gen sau vreti sa vedeti un film pe care sa nu-l regretati ca la-ti vazut atunci acesta este filmul pe care trebuie sa il vedeti.

3 1
lolozilla pe 07 Iulie 2013 00:32
Un plot super, un puzzle nemaipomenit, o poveste complicata, total aparte de prostiile obisnuite, o punere in scena putin neobisnuita (ne-americana) dar captivanta si cu un ritm foarte bun. Nu numai finalul e neasteptat, ci si parti dinaintea lui. Fiti atenti la toate detaliile care la inceput nu par importante, spre final o sa aveti surprize.
3 1
Raddu pe 21 August 2013 18:53
Peste medie
Bun , un film peste medie cu o profunzime deosebita si cu un accent teribil pe care il pune pe mintea umana.
3 2
nikkolle pe 08 Iulie 2013 17:03
Finally un film pe gustul meu :X:X:X . Un mindfuck :D foarte bun cu siguranta merita vazut :)!!!
3 3
mykele33 pe 23 ianuarie 2016 00:16
de ce nu 10 stele'
nikkolle pe 14 iulie 2016 16:23
nu merita atat !
Nyghty pe 24 August 2013 17:56
Trance...si-ai intrat in capcana lui Boyle!
Un film manipulativ in care te poti pierde deseori intre starea hipnotica si realitate, un film ce nu face altceva decat sa-mi intareasca placerea de a viziona tot ceea ce-l are drept regizor pe Danny Boyle.
2 0
joe_black pe 23 August 2013 18:01
PAREREA MEA NU MA IN-JURATI
Este inutil de incalcit iar efectul final nu este asa tare,este supraevaluat.NOTA 6(BUNICEL)
2 4
Mr.Halloween pe 25 August 2015 15:45
Ce note mari.
Am inceput sa vad filmul avand mari asteptari; n-am rezistat mai mult de 30 de minute. Dupa un timp am decis sa-i mai dau o sansa. De data asta am rezistat vreo ora, bravo mie. Pur si simplu, nu pot sa vad filmul asta pana la capat fara sa ma ia somnul.
1 2
mihaelatb pe 27 Iunie 2015 07:52
Este adevarat, filmul are momente in care te simti bulversat. Tot ceea ce stiai nu este adevarat, evenimentele isi schmba unghiul de vedere
si sunt "altfe|". Manipularea este totala, nu numai Simon este manipulat, ci si tu spectator, dar de ce la final, nu mi-a lasat nici un sentiment? De ce, dupa atata "manipulare" nu m-a mai interesat adevarul? Nici macar nu mi-a mai pasat daca ala era adevarul, sau era doar in mintea lui Franck.

1 2

Spune-ţi părerea despre Trance

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Trance
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells