Totul despre „Annabelle 2”, horror-ul cu cele mai mari încasări din România în weekendul lansării

de Cinemagia în 22 Aug 2017
Filmul a intrat în cinematografele noastre pe 18 august

Noul capitol al universului  „Conjuring”, produs de New Line Cinema, a speriat în acest weekend un total de 33.552 spectatori şi a generat încasări în valoare de 639.481 lei, „Annabelle 2” devenind astfel  cea mai bună lansare înregistrată vreodată de un horror 100% în România, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.  În 2014, Annabelle aducea în cinematografele româneşti, în weekend-ul lansării, 21.000 spectatori. The Conjuring 2 aducea, în 2016, 27.176 de spectatori în weekend-ul lansării,  Insidious: Chapter 3 aducea, în 2015, 13.700 de spectator la cinema. Dintre filmele cu elemente horror, dar nu perfect încadrat genului,  lansate pe marile ecrane , Underworld: Blood Wars, un fantasy de acţiune cu elemente horror, făcea 45.000 de spectator anul trecut, în weekend-ul lansării.

„Annabelle 2”, cu Davis S. Sandberg („ Nu stinge lumina”), a fost produs după succesul din anul 2014, „Annabelle”. Filmul este produs din nou de Peter Safran și James Wan, lucrând  împreună și la filmele „Trăind printre demoni.”

În filmul „Annabelle 2”, la câțiva ani după moartea tragică a fetiței lor, un creator de păpuși și soția acestuia găzduiesc o măicuță și șase fete de la orfelinat în casa lor. La scurt timp, devin țintele lui Annabelle, păpușa posedată a creatorului de păpuși.

Sandberg a regizat filmul după scenariul lui Gary Dauberman, care a scris și „Annabelle”.

A fost liniște atât de mulți ani. Contactul a fost firav la început, dar apoi… A cerut permisiunea să intre în păpușă

Annabelle vine pe marile ecrane din nou, iar de data aceasta e prezent publicului chiar începutul păpușii, de la prima ei casă din camera unei fetițe la prima ei posedare a sufletului unei fetițe.

După o scurtă apariție în „Trăind printre demoni,” urmată de un rol în propriul film, a devenit clar pentru realizatorii de film că cinefilii sunt pregătiți să descopere originea păpușii care i-a îngrozit, dar și captivat. Așa că, fiind pe culmea succesului cu filmul său din vară, „Nu stinge lumina,” regizorul David F. Sandberg a fost ales pentru regizarea filmului „Annabelle 2”, următorul capitol din universul „Trăind printre demoni” al lui James Wan, produs de Peter Safran și Wan.

Pentru a crea povestea, producătorii de film l-au ales pe scenaristul Gary Dauberman, care a scris „Annabelle” și care a fost nerăbdător să reînceapă lucrul. „Primul film pe care l-am scris a evidențiat mitologia din jurul acestei păpuși,” spune el. „În acest film am căutat să aflăm istoria ei și cum a început tot acest rău”.

„Păpușile sunt lucruri care aduc fericire oamenilor, nu?” continuă acesta. „Sunt dăruite, transmise generațiilor următoare. Așa că am vrut ca Annabelle să aibă un loc de pornire plin de iubire, o familie fericită, pentru a avea un contrast pregnant cu toate lucrurile rele care se vor desfășura în continuare.”

Cu o păpușă în lumina reflectoarelor, copiii par a fi o completare adecvată a acestei povești. În timp ce dezbăteau alte idei, Dauberman relatează, „James a venit cu ideea de a-i face pe copii orfani și am dezvoltat această idee mai departe. Apoi a trebuit doar să îmi dau seama ce face această păpușă atât de diabolică și de ce ne bântuie”.

Sandberg spune că sentimentul de groază i-a urmărit și pe platoul filmului „Annabelle 2,” dezvăluind “ chiar și actorii erau destul de înspăimântați de prezența ei, și m-au întrebat: ‘Trebuie să ating păpușa? Chiar nu vreau să o ating”, zâmbește acesta.

De fapt, la cererea unor persoane din distribuție, producția a adus un preot catolic pentru a binecuvânta platoul și păpușile Annabelle, așa cum au făcut și înainte de filmarările de la „Trăind printre demoni 2” și recenta producție, „The Nun.”... Pentru orice eventualitate.

Povestea începe la mijlocul anilor 1940, iar acțiunea se petrece zece ani mai târziu, de la mijlocul anilor ’50 până la sfârșitul acestora, explicând și cronologia deja stabilită în „Trăind printre demoni” și „Annabelle”. Iar din moment ce Annabelle a fost creată din dragoste, dragostea unui tată pentru fiica lui, scenaristul Dauberman a centrat fundația caracterului sinistru al acesteia pe tragedia supremă, pierderea unui copil și cât de mult sunt dispuși părinții să își aline durerea.

Sandberg explică - „Familia Mullins a trecut printr-o experiență îngrozitoare și nu au reușit să acționeze într-un mod bun. În schimb, au lăsat răul în viețile lor, iar acum, pentru a se căi pentru lucrurile care s-au întâmplat, fac o altă decizie rea”.

Acea alegere este de a-și alina singurătatea din ultimii 12 ani invitând șase fetițe orfane care și-au pierdut de curând singurul adăpost, și pe tutorele lor, o călugăriță, să vină și să locuiască cu ei. „Este o idee rea,” adaugă Sandberg, „fiindcă, desigur, și Annabelle este acolo”.

„Este ceva ce te înduioșează imediat atunci când te gândești la orfani”, spune Safran. „Și să le dai atât de multă speranță, apoi să le supui la atât de multe circumstanțe înfiorătoare, a părut și mai înfiorător”.

 

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Annabelle: Creation, Peter Safran, James Wan, Gary Dauberman, David F. Sandberg

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 22 august 2017 12:17
Pentru administratorii acestui site: faceti ceva cu reclama KFC de pe prima pagina ca nu se pot vizualiza stirile, ocupă tot ecranul, pe bune!?!?!
mihnea_aspru95 pe 22 august 2017 17:34
True story :)
marius7x pe 22 august 2017 20:57
Nici n-a avut concurenta serioasa...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells