Tot ce știm despre Venom

de Cinemagia în 24 Sep 2018
„Niciunul din ei nu se descurcă fără celălalt, iar filmul este despre modul în care se găsesc și negociază cum vor exista împreună”, spune Tom Hardy

Unul din cele mai complexe și enigmatice personaje din universul Marvel intră în scenă ca Eddie Brock (Tom Hardy), devenind gazdă pentru simbiotul extraterestru Venom. Ca jurnalist, Eddie a încercat mulți ani să-l demaște pe faimosul om de știință al Life Foundation, Carlton Drake (Riz Ahmed) – o obsesie care i-a ruinat cariera și relația cu prietena sa, Anne (Michelle Williams). Atunci când unul din experimentele lui Drake – extraterestrul Venom – se contopește cu corpul lui Eddie, acesta a căpătat brusc noi superputeri incredibile, și șansa de a face aproape tot ceea ce dorește. Pervers, întunecat, imprevizibil și alimentat de furie, Venom îl lasă pe Eddie să se lupte pentru a controla abilitățile periculoase care-i dau putere și-l intoxică în același timp. Pe măsură ce Eddie și Venom au nevoie unul de celălalt pentru a obține ceea ce vor, ei devin din ce în ce mai interconectați – unde se termină Eddie și unde începe Venom?

Noi… suntem… Venom!

Există un motiv pentru care Venom este unul din cele mai populare personaje din istoria Marvel. Este periculos, înfricoșător, imprevizibil, spiritul său întunecat este egalat numai de predilecția pentru violență … și totul este ambalat într-un fizic cu ochi uriași, albi, cu o gură plină de dinți ascuțiți ca briciul, cu o limbă lungă și musculoasă.

Venom are la bază nu unul, ci doi antieroi într-un singur corp: Eddie, jucat de Tom Hardy – reporterul egoist, obsesiv, condus de dorința de a-i demasca pe cei puternici și corupți – și Venom, simbiotul extraterestru rătăcitor, cu superputeri incredibile, care se contopește cu Eddie.  Împreună, sunt capabili de orice – o propunere cu adevărat terifiantă, având în vedere că Venom este alimentat de furie.  Într-o relație de simbioză reală, se vor influența unul pe celălalt, pentru a face mai bine sau mai rău …

După spusele producătorului Matt Tolmach, ceva despre Eddie Brock, un reporter condus de ego pe un curent rău, și dualitatea oferită de Venom – puterea de a vedea potențialul fizic permanent al cuiva – s-au simțit relatabile ca un concept antierou.  „Eddie Brock este la fel cu mulți dintre noi,” spune Tolmach, în caietul de presă oferit jurnaliștilor de către distribuitorul în România al filmului, Intercom. „Eddie era apărătorul nevinovatului care aștepta o minune. Dar din nefericire, a făcut-o în modul propriu. A folosit scurtături. Are ego și temperament. Este impetuous. Acest film este despre a fi o versiune mai bună a celui care a fost înainte, și singurul mod în care devine mai bun este întâlnindu-se cu Venom.”

Producătorul Avi Arad spune că Venom este complicat, dar întreținerea amestecului de tonuri i-a oferit șansa de a face un film care a răsturnat convențiile filmelor cu supereroi.  „Eddie influențează partea bună a lui Venom.  Venom devine ca și conștiința lui Eddie.  El ia tipul bun și tipul rău pentru a se influența unul pe altul și a-i salva pe ceilalți.”

Atunci când regizorul Ruben Fleischer – care a avut o poveste de succes la Sony Pictures cu Zombieland – a preluat conducerea ca regizor al Venom, producătorii au știut că au pe cineva care deține controlul asupra modului în care cel mai extraordinar personaj Marvel ar putea face ca nimeni altul un film violent. Dar realizatorii filmului Venom au realizat de asemenea că ar fi nevoie de un actor talentat pentru a oscila între personalitățile lui Venom și Eddie Brock.

Au obținut mai mult decât au sperat atunci când controversatul actor Tom Hardy – omul din spatele unora din cele mai complicate personaje din filmul modern – a semnat contractul.

Fleischer îl vede pe Hardy ca om al momentului, un actor al timpurilor sale. Fleischer spune, „Tom este permanent un actor mare, atât de inerent talentat și captivant în film. Este un star de cinema real și acum este în prim-plan, cu motoarele la maxim, și aducând atât de mult fiecărei priviri, fiecărui moment, fiecărui detaliu, fiecărui cuvânt”...

Tom Hardy spune că ideea de simbioză – nevoia unuia de celălalt pentru a supraviețui – este încorporată în caracterele lui Eddie și Venom.  „Niciunul din ei nu se descurcă fără celălalt, iar filmul este despre modul în care se găsesc și negociază cum vor exista împreună”, spune Hardy. „Ei scot în evidență ce este foarte bun și foarte rău în fiecare dintre ei”. „Nu există eroi în acest film”, continuă Hardy.  „Este plin de personaje care sunt întunecate, perverse și neliniștite.  Eddie nu-și descoperă puterile pentru ca apoi să ducă o viață eroică – este complicat. După mine, această viziune este mai interesantă...”

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Venom, Tom Hardy, Riz Ahmed, Avi Arad, Ruben Fleischer, Michelle Williams

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells