Topul filmelor din franciza Furios și iute. De la cele mai proaste la cele mai bune

de Cinemagia în 9 Aug 2019
În clasamentul realizat de publicația Variety, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, abia lansat, se află pe la mijloc

Cu 18 ani în urmă, un mic film intitulat The Fast and the Furious, despre subcultura curselor de mașini underground din estul orașului Los Angeles, a devenit cel mai mare hit al verii, cumulând la box office 207 de milioane de dolari. Un angajament pe care și l-a asumat franciza a fost să poată susține interesul publicului cu un mix de neuitat de personaje, acțiune și poveste. După succesul zdrobitor al primului film din serie, din 2001, polițistul sub acoperire Brian O’Conner a primit în 2003 parteneri noi pentru 2 Fast 2 Furious; în 2006, o altă echipă de tineri furioși i se alăturau în The Fast and the Furious: Tokyo Drift.

Au urmat noi filme, până când, în octombrie 2013, starul francizei, Paul Walker, a murit într-un accident de mașină. Furios și iute 7 era filmul pentru care producătorii au avut nevoie de schimbarea scenariului şi de efecte speciale elaborate pentru a termina producţia în absența lui Paul Walker. Popularitatea filmului a venit, poate, și din nevoia publicului de a-și lua rămas-bun de la îndrăgitul actor, readus pe ecrane cu ajutorul tehnologiei CGI. În 2019, franciza cunoaște un nou moment de cotitură - lansarea unei povești de sine stătătoare, spin off-ul Hobbs & Shaw

Redăm topul în paginile de mai sus. Click pe galeria foto!

Această franciză înseamnă mai mult decît curse de mașini și mașini tunate - e centrată pe familiile și comunitățile de participanți la curse de mașini. Oricît de nebunești păreau scenele de acțiune dintr-un capitol al francizei, următorul capitol avea unele și mai spectaculoase. Teme precum familie, loialitate și sacrificiu nu au fost ignorate în filmele seriei. Cascadoriile au crescut în intensitate, peisajele au devenit tot mai exotice, dar cheia succesului o constituia faptul că spectatorul relaționa cu personajele.

Franciza și-a luat acest angajament, de a zăbovi asupra unor scene în care e vorba de sentimente, relații și evoluția unor personaje pe care le știm cu toții foarte bine. Rob Cohen, regizorul primului film, The Fast and the Furious, spunea: „Filmul nostru tratează câteva dintre cele mai importante teme ale western-ului clasic – loialitate, tradare, libertate. Dar in loc de cai avem cai putere.”

Pentru că filmele din serie au vorbit publicului tot despre ceea ce i-a impresionat în primul film, fanii au rămas loiali francizei pe măsură ce aceasta a evoluat de la un film cu curse de mașini la un thriller de acțiune spectaculos.

Prestigioasa publicație Variety a alcătuit un clasament al filmelor din franciză, incluzând și recent lansatul Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw.

Redăm topul, în paginile de mai sus. Click pe galeria foto!

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, The Fast and The Furious, The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Furious Seven, Rob Cohen, 2 Fast 2 Furious, Death Race

Alte știri din cinema

Elvis Presley devine super spion într-un serial de animație Netflix pentru adulți

Anunțul a marcat 42 de ani de la moartea regelui rock'n roll-ului

Gardienii Galaxiei 3 va începe filmările abia la finalul lui 2020

Filmul va deschide cea de-a cincea fază a Universului Cinematografic Marvel

Ivana cea Groaznică ia Premiul special al juriului „Cineasti del Presente” la Locarno

Scenariul şi regia sunt semnate de Ivana Mladenović

Premierele săptămânii

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Gandalf26 pe 12 august 2019 02:06
Hobs and Shaw peste Tokyo drift sau Fast4? Niciodoata.
Luk__ pe 12 august 2019 15:54
Topul meu: 1. 2Fast 2Furious 2. The fast and the furious (2001) 3. Fast & Furious Tokio Drift 4. Fast 5 5. Fast & Furious 4 6. Fast & Furious 8 7. Fast & Furious 7 8. Fast & Furious 6 Nu am vazut inca Hobbs & Shaw dar oricum nu are treaba cu Fast & Furious
Luk__ pe 12 august 2019 15:54
Topul meu:

1. 2Fast 2Furious
2. The fast and the furious (2001)
3. Fast & Furious Tokio Drift
4. Fast 5
5. Fast & Furious 4
6. Fast & Furious 8
7. Fast & Furious 7
8. Fast & Furious 6

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells