Tata în război cu... tata 2, lejer şi prea familiar

de Ştefan Dobroiu în 13 Nov 2017
Prima comedie de Crăciun a sezonului s-a lansat vineri pe ecrane

De câţiva ani de zile, vara cinematografică începe încă din aprilie, iar filme de Crăciun se lansează încă din prima jumătate a lui noiembrie. Un exemplu este Daddy's Home 2/Tata în război cu... tata 2, continuarea comediei văzute de aproape 90.000 de români în 2015. Iată mai jos ce ţi-ar putea plăcea la acest film care celebrează buna înţelegere în ciuda tuturor disensiunilor într-o familie.

Pentru fanii lui Will Ferrell şi Mark Wahlberg, a căror cea mai eficientă colaborare rămână în continuare The Other Guys/Agenţii de rezervă, reîntâlnirea cu personajele lor, Brad şi Dusty, ar putea fi o surpriză plăcută. Familiari deja din primul film, cei doi protagonişti au în continuare probleme să-şi negocieze poziţiile în sânul familiei. Unul tată vitreg, al doilea tată natural, competiţia lor pentru afecţiunea copiilor încalcă orice regulă de parenting. Când în scenă apar şi taţii lor, interpretaţi de John Lithgow şi Mel Gibson, şi stresul Crăciunului perfect îşi face simţită prezenţa, atmosfera devine incendiară.

Fără să spună nimic nou, comedia ar putea să amuze cu o serie de situaţii trăsnite, iar actorii nu se dau în lături de la nimic pentru a-şi face personajele mai ataşante. Din păcate scenariul este departe de a fi cel mai inventiv în a crea situaţii verosimile şi amuzante. Aşa cum se întâmplă de obicei în comediile în care scenariştii şi-au lăsat inspiraţia acasă, gagurile reuşite se repetă, tocindu-şi complet eficienţa. Este probabil şi motivul pentru care criticii s-au grăbit să desfiinţeze acest sequel pe care l-au etichetat drept nenecesar.

Întrebarea la care trebuie să răspundă o cronică este dacă filmul merită banii şi timpul (care uneori e chiar mai preţios). Dacă ai văzut primul film şi te-ai amuzat, probabil că şi sequelul o să te amuze. Dacă ai râs de câteva ori văzând trailerul, poate o să râzi şi în sala de cinema, deşi Tata în război cu... tata 2 este una dintre acele comedii care îşi folosesc cele mai bune poante încă din trailer.

Ce ne-a surprins pe noi la acest sequel este faptul că Mel Gibson, care se chinuie de mai bine de un deceniu să-şi cureţe imaginea de "rău" al Hollywood-ului, a acceptat unul dintre cele mai respingătoare personaje văzute în ultima vreme la cinema, pentru unicul său rol din 2017. Gibson îl interpretează pe tatăl lui Dusty, Kurt, un părinte neglijent, orgolios şi afemeiat, care profită de orice ocazie pentru a sugera că iresponsabilitatea şi tupeul sunt unicele cerinţe ale poziţiei de bunic în familia lărgită.

Pot transforma actori populari personajele dubioase din scenariu în unele cu lipici pentru public? Răspunsul cel mai sincer ar fi că nu. Dar Tata în război cu... tata 2 foloseşte eficient personaje pe care probabil niciunul dintre noi nu şi le-ar dori în propria familie împigându-le inexorabil către acea lecţie de viaţă pe care filmele de Crăciun se tot încăpăţânează să ne-o ofere, mai bine sau mai rău, încă din zorii cinema-ului. Fără să fie o premieră obligatorie, filmul ar putea fi atractiv pentru părinţii cu copii mici, mai ales pentru că e o succesiune de exemple "aşa nu" de parenting.

Exploreaza subiecte similare:

Daddy's Home 2 , The Other Guys, Mark Wahlberg, Will Ferrell, John Lithgow, Mel Gibson

Alte știri din cinema

Trailer-ul lui Avengers: Endgame a doborât recordul de vizionări în 24 de ore

Pelicula, ce-i are la cârmă tot pe fraţii Anthony şi Joe Russo, se lansează în cinematografele noastre pe 3 mai

Aquaman, debut record în China, înaintea lansării în Statele Unite

Pelicula a obţinut aproape 94 milioane de dolari doar la box office-ul chinez

Moș Crăciun în misiune: idei năstrușnice și umor

Alain Chabat în rolul principal nu e moșul tipic bonom și rotofei în acest film pentru copii

Kevin Hart nu va mai prezenta Oscarurile din cauza unor remarci homofobe anterioare

Starul a refuzat cerinţa Academiei Americane de Film de a-şi cere scuze pentru comentariile controversate, însă a făcut acest gest după ce şi-a anunţat retragerea

Părerea ta

Spune-ţi părerea
coptil_marius pe 17 noiembrie 2017 19:03
Dovedit si sigur!
Vei fi mai aproape de Hollywood!
Urgent spre Hollywood!
Promovam cel mai spectaculos subiect de film!
Un film unic! Castiga si tu bani!
Incredibil! Bani cu un subiect de film!
Avem o dorinta: Hollywood!
Trebuie sa ajungem la Hollywood!
Bani online, spre Hollywood!
Proiect B sigur iti aduce bani!
Cere acum detalii mai multe la adresa de email: maryus2222@yahoo.com

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells