Star Wars: Ahsoka, între nostalgia Rebels și revelația Rosario Dawson

24 Aug 2023
„O Jedi rătăcitoare, asemănătoare unui samurai, care face fapte bune ori de câte ori are ocazia”

Serialul Star Wars: Ahsoka a avut premiera pe 23 august pe Disney+. Lucasfilm a lansat, astfel, una dintre cele mai așteptate serii ale anului, spin-off-ul The Mandalorian cu Padawan-ul lui Anakin Skywalker, Ahsoka Tano, în rolul principal. Aventurile acesteia vor surprinde atât fanii celebrei saga, cât și pe cei care descoperă acum universul Star Wars.

Ahsoka Tano, femeia ce emană forță și ambiție prin toți porii, este interpretată de Rosario Dawson și a cucerit deja publicul din întreaga lume în doar 24 de ore de la lansarea seriei pe Disney+. Ea se va alia cu câțiva dintre eroii rebeli pentru a neutraliza amenințarea iminentă a generalului Thrawn, care convoacă un consiliu imperial clandestin. Seria capătă rapid o tonalitate intensă, scotocește prin mitologie și simboluri, și ne încântă cu secvențe de acțiune în care sabia laser este elementul central și în care sunt expuse, pas cu pas, valorile și crezul noii luptătoare Star Wars. Coloana sonoră, pe cât de sensibilă, pe atât de intensă, potențează încărcătura narativă și centrează atenția pe noile aventuri ale protagoniștilor.

Fostul cavaler Jedi, Ahsoka Tano, ce a fost, gândva, Padawan-ul lui Anakin Skywalker în timpul războiului clonelor, este acum un lider și un războinic respectat, devenită o luptătoare formidabilă înainte ca domnia Imperiului să schimbe cursul istoriei galactice. Deși a plecat din Ordinul Jedi, ea a continuat să-i susțină pe cei care luptă pentru pace și dreptate în galaxie, mult după căderea Republicii. Ahsoka devine în această nouă serie un mentor pentru Padawan-ul ei, Sabine Wren și transmite mesaje general valabile și lecții de viață. Ne învață că uneori e bine să acționezi rapid pentru a evita conflicte majore, că a fi lider poate fi o adevărată povară dacă nu știi să gestionezi această ipostază, că nu trebuie să-ți fie niciodată teamă să-ți spui punctul de vedere, iar atunci când nu mai crezi în ceea ce faci e OK să renunți.

Creatorul seriei, Dave Filoni, explică cum o descoperim pe Ahsoka de această dată: „Este o Jedi rătăcitoare, asemănătoare unui samurai, care face fapte bune ori de câte ori are ocazia și care veghează mereu în fața unor pericole mult mai mari care ar putea amenința tot ceea ce este bun în Noua Republică”.

Aducerea unuia dintre cele mai populare personaje din „Războiul Stelelor” din animație în centrul acțiunii seriei nu a fost o sarcină ușoară, însă a fost un pariu câștigat de către Lucasfilm, deoarece colegii lui Rosario Dawson sunt de acord că nu exista o opțiune mai bună pentru acest rol. Producătorul executiv, Kathleen Kennedy, declară despre ea: „Rosario Dawson este o actriță incredibil de puternică și iubește acest personaj. Tot ceea ce reprezintă Ahsoka - acea tensiune interesantă care există între bine și rău, între întuneric și lumina, dar și relația ei anterioară cu Darth Vader (Anakin Skywalker) - ea a adus la viață într-un mod în care aproape nimeni altcineva n-ar fi reușit”.

Întrebată fiind despre personaje și despre povestea la care telespectatorii Disney+ se pot aștepta, Dawson a povestit că: „Avem de-a face cu oameni formidabili, tenace, dinamici, capabili, excelenți. Sunt provocați, provoacă la rândul lor, luptă pentru principii reale, au valori, au defecte - totul este atât de dinamic și te poartă în locuri pe care nu ți le poți imagina. Este provocator, incitant, distractiv și amuzant și abia aștept ca oamenii să-l urmărească.”

Noua serie Star Wars: Ahsoka poate fi urmărită numai pe Disney+ din 23 august.

Exploreaza subiecte similare:

Ahsoka, Dave Filoni, Rosario Dawson, Kathleen Kennedy

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vyydo pe 27 august 2023 22:52
si putin din bufanoria obi want si cartea lui boba fett
xerses pe 1 septembrie 2023 14:02
Recomand The good doctor. La inceput nu ma atragea, dar jocul actoricesc a facut sa merite fiecare secunda.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells