Se redeschid toate cinematografele de miercuri, 14 octombrie!

de Marina Florea în 14 Oct 2020
În 25 de județe, cinematografele vor funcționa la jumătate din capacitate, iar în 17 județe - unde numărul de îmbolnăviri este mai mare - gradul de ocupare al locurilor din săli va fi redus la 30%

În pofida trendului ascendent de îmbolnăviri cu noul coronavirus - 3109 cazuri noi raportate marți în cele 41 de județe ale țării plus Municipiul București - și de prelungire a stării de alertă cu încă o lună, autoritățile iau măsuri de relaxare pentru cinematografe, teatre și restaurante.

Astfel, marți, 13 octombrie, s-a decis - în ședința Comitetului Național pentru situații de urgență - redeschiderea cinematografelor, a teatrelor și restaurantelor închise cu șapte zile în urmă. Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, și Secretarul de Stat Raed Arafat au anunțat decizia în cadrul unei conferințe de presă.

„Referitor la programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacol, a restaurantelor, cafenelelor, acolo unde incidența [de îmbolnăviri - n.red] este sub sau egală cu 1,5 la mie, [s-a decis - n.red.] să funcționeze cu capacitatea de 50%. Atunci când incidența depășește 1,5 și este până la 3 la mie, vor funcționa cu o capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la orele 23. Activitatea va fi sistată dacă incidența depășește 3 la mie”, a spus Seretarul de Stat Raed Arafat.

Aceste săli fuseseră închise în Municipiul București și județele Cluj-Napoca, Suceava, Iași, Râmnicul Vâlcea, Bacău și Galați pe data de 7 octombrie pentru o perioadă nedeterminată. „Când rata [de îmbolnăviri - n.red.] va reveni sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activități”, declara la acea dată Gheorghe Cojanu, Prefectul capitalei. De miercuri, 14 octombrie, iată că pragul de la care se consideră acceptabil să se permită funcționarea cinematografelor, teatrelor și cafeneler este mai lax.

17 județe au coeficientul infectărilor peste pragul de 1,5, dar până în 3 la mie, conform datelor oferite de Ministerul Afacerilor Interne. În aceste județe cinematografele sunt obligate să funcționeze cu un grad de ocupare de 30%. Este vorba despre București – cu indicele de îmbolnăviri de 2,69 (indicele este raportat la populația de 2.151.665 de locuitori), Alba – 2,53, Vâlcea -2,22, Iași – 2,07, Bacău – 2,12, Neamț – 2,01, Teleorman – 1,87, Sălaj – 1,89, Sibiu – 1,82, Caraș-Severin – 1,70,Cluj – 1,80, Brașov – 1,58, Timiș – 1,64, Vaslui – 1,57, Ilfov – 1,53, Harghita – 1,50, Prahova – 1,58. În restul județelor, cinematografele vor funcționa la o capacitate de 50%.

Vestea este îmbucurătoare pentru cinefili, care vor putea urmări pe marile ecrane cele mai noi filme. Totuși, producțiile cu potențial de blockbuster ale marilor studiouri s-au amânat pentru la anul, în program rămânând superproducțiile Tenet și Mulan, alături de filme independente precum Corpus Christi, The War with Grandpa și animații precum Animal Crackers.

Ava, La Belle Époque, Servants cu Vlad Ivanov, Trolii descoperă lumea intră din 16 octombrie în cinematografe.

Pe 4 decembrie este așteptată pe marile ecrane de la noi super-producția Monster Hunter, cu Milla Jovovich, iar pe 25 decembrie sunt așteptate animația Soul de la studiourile Disney-Pixar și Wonder Woman 1984, al studioului Warner Bros.

Redeschiderea cinematografelor scoate din șomaj tehnic personalul cinematografelor, dar și pe angajații firmelor de distribuție de film.

Exploreaza subiecte similare:

Tenet, Soul, Wonder Woman 1984, Ava, La Belle Époque, Vlad Ivanov, The War with Grandpa, Mulan, Boze Cialo, Monster Hunter

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
makomomo pe 15 octombrie 2020 00:49
Cred ca v-ati tampit, ce nebun se duce la cnema??
Phantom_sub pe 15 octombrie 2020 10:05
Abia aştept să vină luna decembrie să văd la cinema Monster Hunter, Wonder Woman 1984 şi FreeGuy!
AdrianSe pe 15 octombrie 2020 18:54
@Phantom_sub
Doar primul si ultimul o sa vezi in decembrie, poate, WW 1984 este amnat.

Phantom_sub pe 15 octombrie 2020 21:43
Vedem. Ştiu că sunt şanse mai mari să fie mutate. Toate 3. Dar vedem. Am văzut Mulan. Noii Mutanţi şi Tenet la cinema deja.
AdrianSe pe 15 octombrie 2020 18:57
@makomomo
La cat de multi merg la cinema esti mai in siguranta acolo decat pe strada ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells