Recomandări TV. Filme noi și clasice de neratat

de Gloria Sauciuc în 7 Ian 2019
Cele mai bune filme programate de luni până duminică pe micul ecran

Micul ecran ne propune săptămâna aceasta o serie de filme pe care - dacă le-ați pierdut la cinema în ultima perioadă - merită să le vedeți acum în tihna propriului cămin, plus un clasic de proporții epice de la Bernardo Bertolucci și cel mai bun film din 2018, conform multor clasamente.

Dramedie. Gringo: Amator în misiune (2018)
Luni, 7 ianuarie, ora 21:45, Film Now
Protagonistul (David Oyelowo) este un corporatist cu principii, bărbat de culoare de origine nigeriană, căruia îi plac lucrurile făcute ca la carte şi nu acceptă compromisuri cu legea. Ajunge în Mexic într-o companie mai puţin fericită: adică aceea a unor afacerişti veroşi care produc în Mexic produse farmaceutice interziste în Statele Unite. Mai rău decât atât, în jurul lor bântuie organizaţia Panterei Negre, un cap mafiot aşa cum ni-i imaginăm pe cei mai răi din această „breaslă”.

Acțiune. Four Brothers (2005)
Marţi, 8 ianuarie, ora 23:45, Pro Cinema 
Frații Mercer – doi negri, doi albi – sunt uniți de mamă lor adoptivă. Când o pierd, în timpul unui jaf la un magazin, pe această femeie care a încercat doar să facă bine în viață și singură persoană care a avut încredere în ei – se hotărăsc să răzbune uciderea
ei. Vor plănui răzbunarea perfectă.

Biografic. Il ultimo imperatore (1987)
Miercuri, 9 ianuarie, ora 11:00, TNT
Iată o ocazie rară de a vedea filmul care l-a făcut celebru în întreaga lume pe cineastul Bernardo Bertolucci, stins din viață la finalul lunii noiembrie a anului trecut. Filmul este bazat pe viața reală a lui Pu Yi, ultimul împărat al Chinei, este prima producție occidentală făcută vreodată despre China. Filmul a avut suportul guvernului chinez și a câștigat ulterior nouă premii Oscar. Bertolucci rămâne singurul cineast italian cu Oscar pentru regie.

Thriller. Baby Driver (2017)
Joi, 10 ianuarie, ora 21:00, CineMAX
Baby (Ansel Elgort) este un şofer cu figură inocentă, care conduce maşina cu care trebuie să scape infractorii după comiterea jafurilor. El are un fler teribil şi se ajută înfigându-şi bine căştile în urechi, ca să audă mai bine muzica lui favorită. Şi asta pentru că şi-a acordat rutele de fugă după ritmul si lungimea pieselor muzicale. Filmul e o combinaţie ucigătoare de viteză şi muzică, cât şi cea mai modernă sursă de adrenalină pe care regizorul şi scenaristul Edgar Wright o transformă într-un action - thriller ca nimeni altul.

Biografic. Jackie (2016)
Vineri, 11 ianuarie, ora 21:10, TVR 1
Natalie Portman joacă rolul celei mai populare prime doamne a Statelor Unite. Scenariul lui Jackie a fost plasat în noiembrie 1963, în timpul celor patru zile dintre asasinarea celui de-al 35-lea preşedinte al Americii, John F. Kennedy, şi înmormântarea
sa. O vedem pe eroina înnebunită de durere după pierderea violentă a soţului aratându- i-se practic uşa de ieșire din Casa Albă.

Dramă. The Lovely Bones (2009)
Sâmbătă, 12 ianuarie, ora 20:00, Diva
Filmul regizat de Peter Jackson se concentrează în jurul unei tinere ucise (Saoirse Ronan), care veghează asupra familiei sale și a criminalului ei. Filmul ni-l prezintă pe Stanley Tucci în cele mai înfricoșătoare ipostaze ale sale, iar pe Susan Saradon probabil în unul dintre cele mai „alcoolice” roluri, având în vedere scenele frecvente în care bea și fumează.

SF. A Quiet Place (2018)
Duminică, 13 ianuarie, ora 20:00, HBO
Văzut de unii comentatori ca o metaforă a sistemelor opresive, dictatoriale, în care ești condamnat să taci, pentru că altfel îți riști libertatea sau viața, A Quiet Place impresionează prin modul în care se folosește de tăcere pentru a crea tensiune. Este unul dintre cele mai bune filme lansate în 2018.

Exploreaza subiecte similare:

Gringo, Four Brothers, Il ultimo imperatore, Baby Driver, Jackie, The Lovely Bones, A Quiet Place

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells