Recomandări TV: de la crimă și film de război cu submarine, la musical și comedie

de Gloria Sauciuc în 12 Nov 2018
Unul dintre cele mai interesante filme despre ucigaşi în serie, o producție premiată cu Palme d'Or, unul dintre filmele antologice de război cu submarine, un musical motivațional, sport și comedie de acțiune, în filmele săptămânii

Așa cum v-am obișnuit, ziua de luni este a recomandărilor TV iar Cinemagia a ales cele mai interesante titluri din oferta canalelor TV de la noi. Nu exitați să consultați programul complet sau secțiunile dedicate exclusiv filmelor, respectiv serialelor.

Crimă. I se spunea Zodiac (2007)
Luni, 12 noiembrie, ora 19:30, AMC
Zodiac-ul lui David Fincher este unul dintre cele mai interesante filme despre ucigaşi în serie. „Nu e o capodoperă, nu va rămâne în neuitare, şi nici nu se compară cu Fight Club sau Se7en - dar e foarte bun, luat de sine stătător”, scria Cinemagia la data lansării filmului. Este un film de non-ficţiune, relatând virtualmente neromanţat unul dintre cele mai celebre cazuri din criminalistica americană. Reconstituirea e meticuloasă, la nivel de personaje, locuri, date, ore şi alte detalii. Zodiac se distinge în primul rând ca un film portret psihologic al ucigaşului în serie arhetipal.

Acțiune. Baywatch (2017)
Marţi, 13 noiembrie, ora 21:35, HBO
Mitch Buchannon (Dwayne Johnson), salvamarul șef, miroase o afacere cu droguri de miliarde pe plaja lui. Împreună cu echipa lui de salvamari, va încerca să desfacă încurcatele ițe ale traficanților, conduși de frumoasa Victoria Leeds (Priyanka Chopra). Cei mai mulți bani ai actualei producții s-au dat pe coregrafia scenelor de acțiune (care au ridicat mult ștacheta față de serialul omonim) și pe efecte speciale. Filmul a fost premiat cu Zmeura de Aur, dar pentru o zi mohorâtă de marți, plaja însorită, salvamarii amuzanți și sexy plus femeile frumoase e ceea ce am vrea să vedem pe micul ecran.

Musical. The Greatest Showman (2017)
Miercuri, 14 noiembrie, ora 21:00, HBO
Un film din categoria motivațională, care - dincolo de glamour - îți spune că, pentru a reuși, trebuie să ai curajul să îți urmezi visul. Mai mult, musicalul vorbește despre acceptare și integrarea celor defavorizați. O personalitate destul de controversată, dar foarte faimos în Statele Unite la mijlocul secolului XIX, P.T. Barnum este pentru unii părintele circului modern, însă pentru majoritatea este o combinaţie de antreprenor, om de spectacol şi politician: Barnum cel real s-a ocupat neobosit de toate acestea, fiind o celebritate a epocii (deşi nicidecum una de prima mână), şi în esenţă, un om de vânzări strălucit într-o societate aflată în plină dezvoltare. Musicalul cu Hugh Jackman coase o poveste uşor diferită, a unui om de spectacol carismatic, un maestru al iluziilor şi - mai mult - un fabricant de fericire. În film, circul lui modern - pentru vremea lui, cu acrobaţi şi curiozităţi (oameni cu diverse atribute ieşite din comun sau particularităţi fizice ieşite din comun) - nu e doar o afacere, dar e şi o premisă a integrării sociale a celor defavorizaţi: duşmanii lui Barnum sunt oamenii mărginiţi şi membrii unei societăţi prea rigide.

Sport. Rush: Rivalitate și adrenalină  (2013)
Joi, 15 noiembrie, ora 20:30, Paramount Channel
Acțiunea filmului Rush: Rivalitate și adrenalină are loc în epoca de aur a curselor Formula 1 și relatează povestea adevărată a doi dintre cei mai cunoscuți piloți din această competiție, rivali: James Hunt versus Niki Lauda, dar și lupta dintre echipele lor, McLaren și Ferrari.Filmul urmărește viețile celor doi, iubirile lor, dar și extraordinarul sezon de Formula 1 din 1976, în timpul căruia ambii șoferi au fost dispuși să riște totul pentru a fi campioni.

Dramă. Dheepan (2015)
Vineri, 16 noiembrie, ora 23:10, TVR 2
Ca să scape de războiul civil din Sri Lanka, un fost soldat, o tânără și o fetiță se dau drept o familie. Filmul vine pe micile ecrane din România cu Palme d'Or-ul obținut la Cannes 2015. Filmul se deschide cu Dheepan (Antonythasan Jesuthasan) în mijlocul celorlalți luptători tamili, atunci când așterne frunze uscate de palmier pentru un rug funerar, înainte de a-și arde propriile însemne militare. Camera lui Jacques Audiard sare apoi la Yalini (Kalieaswari Srinivasan), o tânără care caută cu disperare, într-o tabără de corturi, un copil orfan. Ea găsește acolo o fetiță de nouă ani, Illayaal (Claudine Vinasithamby) pe care o duce la Dheepan. Acum sunt o familie. Pot părăsi cu acte Sri Lanka. După care îl revedem pe Dheepan vânzând nimicuri, noaptea, pe străzile din Paris: întreaga lui transplantare culturală a fost surprinsă în doar câteva minute. Cu ajutorul unui traducător care inventează, pe loc, o poveste cam neconvingătoare, Dheepan și Yalini reușesc să treacă de un interviu și să capete un loc de muncă pentru a deveni îngrijitorii unui ansamblu degradat de blocuri de locuit, undeva la marginea orașului.

Război. Das Boot/Submarinul (1981)
Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 22:00, TV1000
Das Boot este o incursiune în lumea întunecată a amintirilor de război, pentru a descoperi o nobleţe aparte. Lupte şi căutări de-a v-aţi ascunselea între submarinul german şi navele Aliaţilor, tensiunea claustrofobică, respectul pentru un duşman curajos. Noutatea, aici, este perspectiva din partea germană: Das Boot ştie să ţină publicul în tensiune. Nu în ultimul rând, elementul istoric este important: dintre cei 40.000 de oameni care au lucrat ca echipaj în submarinele germane în timpul războiului, 28.000 şi-au pierdut viaţa în acţiune, iar filmul subliniază acest sacrificiu inutil. Filmul reuşeşte, de asemenea, să dea o lecţie publicului american obişnuit să vadă pe germani ca pe un inamic bestial: ne arată că mulţi dintre cei răi erau, de fapt, băieţi buni.

SF.  Blade Runner 2049 (2017)
Duminică, 18 noiembrie, ora 22:45, HBO
La trei decenii de la evenimentele din Blade Runner (1982), agentul K (Ryan Gosling), de la Departamentul de Poliţie al Los Angeles, porneşte într-o anchetă pe cont propriu pentru investigarea unui caz ce ar putea schimba pentru totdeauna dinamica relaţiilor dintre oameni şi replicanţi dar şi pentru a găsi un răspuns legat de propria identitate.

Exploreaza subiecte similare:

Zodiac, David Fincher, Fight Club, Se7en, Baywatch, The Greatest Showman, Hugh Jackman, Rush, Dheepan, Das Boot, Blade Runner 2049, Ryan Gosling, Jacques Audiard, Priyanka Chopra

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells