Recomandări TV, cinema și streaming: ce e nou în săptămâna 26 -31 ianuarie

de Gloria Sauciuc în 26 Ian 2024
Cinemagia revine la seria de recomandări săptămânale de filme și seriale noi, lansate la cinema, pe platformele de streaming sau la TV

Săptămâna aceasta vom vedea cum abordează Sofia Vergara un rol dur, opus celui din Modern Family, cum Nicole Kidman îți explorează suferința în extrem de aglomeratul Hong Kong, cum Jenna Ortega face o pauză de la Wednesday și seria Scream pentru un romance semi-erotic, și cum Jodie Foster încarnează un detectiv meticulos, aflat pe urmele unui criminalul ascuns între ghețuri, ajutat de nopți polare lungi. Este o săptămână a protagonistelor pe micul și marele ecran. Cinemagia revine la seria de recomandări săptămânale, atrăgându-vă atenția asupra celor mai interesante lansări de la cinema, de pe platformele de streaming și de la TV.

Griselda (25 ianuarie, Netflix)
Griselda Blanco a fost o forță ce nu putea fi ignorată. Responsabilă pentru peste 200 de crime în timp ce făcea trafic de droguri din Columbia în Miami, dar și New York și California, Griselda a insuflat teamă marilor figuri ale criminalității prin violență nemiloasă, în anii 1970-1980 și tot ea l-a introdus pe Pablo Escobar în afacerea cu droguri din Statele Unite. A inspirat personajul lui Al Pacino, "Tony Montana", din Scarface, mulți comparându-i atitudinea de șefă a cartelului drogurilor din Medellin cu cea a lui Vito Corleone din celebrul film Nașul.

Din 25 ianuarie, miniseria Griselda, cu Sofía Vergara în rol titular, se poate urmări pe platforma de streaming Netflix.
„Am avut în vedere un serial mai degrabă psihologic, în care Griselda să se lupte permanent cu propriii ei demoni și să fie nevoită să ia decizii complicate din punct de vedere moral, adică un serial axat pe personaje, în care acțiunea se derulează într-un oraș dominat de traficul și consumul de cocaină, așa cum era Miami în anii '80”, a declarat Andrés Baiz, care a semnat regia tuturor celor șase episoade și care, anterior, a regizat serialul Narcos.

Expats (26 ianuarie, Prime Video)
Nicole Kidman conduce un ansamblu de expați americani privilegiați și deconectați de țara natală, care trăiesc în Hong Kong.
Kidman o interpretează pe Margaret, un arhitect peisagist. Când o cunoaștem, Margaret pare să fie în ceață, abia dacă se implică în relația cu fiul și fiica ei sau cu soțul ei, Clarke (Brian Tee).

Slujba lui Clarke este motivul pentru care familia a venit de la New York la Hong Kong, iar la începutul serialului, el caută în secret alinare într-o biserică, deoarece s-a întâmplat ceva rău. Când o întrebare nevinovată despre un copil pe nume Gus o face pe Margaret să fugă dintr-o cameră, natura acelui ceva rău începe să iasă la iveală.

Miller's Girl (26 ianuarie, cinematografe)
Între Wednesday și franciza Scream, o putem vedea pe Jenna Ortega în Miller's Girl, o dramă psihologică și semi-erotică despre tânără scriitoare talentată (Jenna Ortega) care devine eroina unei odisei atunci când profesorul său de scriere creativă (Martin Freeman) îi propune să lucreze la un proiect care îi va apropia periculos pe cei doi.

În această țesătură densă, profesorul și protejata sa ajung să-și înfrunte cele mai sumbre temeri, fiecare încercând disperat să nu se abată de la scopul său și să nu renunțe la ceea ce are mai prețios. Miller's Girl a fost multă vreme pe lista neagră a scenariilor neproduse de la Hollywood, dar acum avem ocazia să-i vedem părțile bune și cele mai puțin reușite.

The Doll Factory (28 ianuarie, Epic Drama)
Epoca Londrei victoriene, ce ni-i dădea pe Jack Spintecătorul, pe Frankenstein, pe Dr. Jekyll și Mr. Hyde, revine în atenția noastră odată cu lansarea serialului The Doll Factory/Fabrica de păpuși, cu noi episoade în fiecare duminică, de la ora 23:45, pe canalul Epic Drama. Serialul, construit pe acest background întunecat și plin de mister al Londrei victoriene, se relevă ca un cristal cu multe fațete, căci îmbină o emoționantă poveste de dragoste, cu un plot polițist despre o crimă și o răpire, în cele din urmă vorbind despre ascensiunea unei femei în lumea artistică prerafaelită - Iris (jucată de Esmé Creed-Miles).

Dornică să devină o artistă cu drepturi depline, ceea ce - pentru o femeie fără posibilități financiare din Londra anului 1850 - nu era decât un vis, Iris speră să facă un târg cu Louis (George Webster): dacă îi permite să o picteze, el o va învăța tot ce știe. Dar femeile continuă să dispară în Londra, iar Louis și sora lui, Clarissa, par suspecții implicați în acest caz. Iris ar putea intra în gura leului apropiindu-se de Louis în acest serial difuzat de Epic Drama. Serialul se bazează pe best-sellerul cu același nume, scris de scriitoarea britanică Elabeth Mcneal.

True Detective, sezonul 4 (29 ianuarie, HBO)
Una dintre cele mai cunoscute serii poliţiste ale ultimului deceniu revine pe micile ecrane cu sezonul patru. Pe 29 ianuarie se difuzează episodul 3 al noului sezon True Detective pe platforma de streaming HBO Max, iar la TV noi episoade se difuzează în fiecare seară de luni, de la ora 20.

„Night Country” se apropie mult de horrorul supranatural, nelipsind nici tropii specifici intrigii polițiste. Asemenea personajului meticulos al lui Jodie Foster, un detectiv „hârșit”, trecut prin toate, cazul ni se dezvăluie în ritm și cadență implacabile; atmosfera, momente de mare intensitate și coloana sonoră dau fiori reci, tonul este sumbru, din flashback-uri este prezentat cazul din trecut, legat acum de dispariția din prezent a oamenilor de știință ai unei staţii de cercetare din Alaska.

Plasat in cel mai inospitalier mediu natural din Statele Unite (sute de kilometri la nord de Cercul Polar, în Alaska), sezonul debutează cu un motto ce vorbeste despre „Lucruri care ii scapă lui Dumnezeu”. Miza este mai mult decât o poveste polițistă cu criminali. E vorba despre o poveste cu elemente supranaturale. Între ghețuri, cu sute de kilometri de pustietate și nopți polare lungi, sunt puține locuri unde un criminal s-ar putea ascunde. Cel puțin nu un criminal uman.

Exploreaza subiecte similare:

Griselda, Expats, The Doll Factory, Miller's Girl, True Detective, Nicole Kidman, Jodie Foster, Jenna Ortega, Sofía Vergara, Esme Creed-Miles

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells