Premiile PGA 2024: Oppenheimer a făcut pasul decisiv spre victoria la Oscaruri

de Gloria Sauciuc în 26 Feb 2024
Premiul dat de Sindicatul producătorilor este un indicator al câștigătorului titlului suprem la Premiile Oscar, 15 dintre cei 20 de câștigători anteriori ajungând să câștige

Weekendul care tocmai s-a încheiat a fost unul aglomerat în gale și premii, cu trofeele PGA (Producers Guild of America Awards) decernându-se duminică, pe 25 februarie, imediat după Premiile Independent Spirit Awards 2024 și Screen Actors Guild (SAG), de sâmbătă.

Oppenheimer se îndreaptă cu pași repezi spre gloria Oscarurilor, obținând duminică premiul cel mare din partea Sindicatului producătorilor la Premiile „Producers Guild of America”. Cunoscută în mod oficial sub numele de Premiul "Darryl F. Zanuck" pentru cel mai bun producător de filme de cinema, categoria "Theatrical Motion Picture" a premiilor PGA a fost, din punct de vedere istoric, un indicator al câștigătorilor premiului pentru cel mai bun film, 15 dintre cei 20 de câștigători anteriori ajungând să obțină titlul suprem la Premiile Oscar, scrie IndieWire.

Premiile Producers Guild of America au dus sezonul premiilor cu un pas mai aproape de Oscaruri

Christopher Nolan, Emma Thomas, Chuck Roven și echipa lor de producători au luat acasă Premiul "Darryl F. Zanuck", ce recunoaște excelența în producția unui film de lungmetraj pentru cinematografe. Premiul a devenit poate cel mai important indicator pentru câștigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun film. .

Producătoarea Emma Thomas a spus participanților la gală că mulți poate nu știu că Nolan, scenaristul și regizorul filmului, a excelat cel mai mult în rolul său de producător: „Este absolut genial, am lucrat la 12 filme până acum”. Nolan însuși a remarcat că el și Emma Thomas nu au câștigat niciodată premiul Zanuck, în ciuda nominalizărilor anterioare.

Martin Scorsese, regizorul filmului Killers of the Flower Moon și producătorul filmului Maestro, a fost distins cu premiul „David O. Selznick Achievement Award” pentru activitatea sa de producător din ultima jumătate de secol. Câștigătorul premiului Oscar, Guillermo del Toro, i-a adus un omagiu emoționant lui Martin Scorsese. În timp ce a celebrat operele sale definitorii precum Taxi Driver și Goodfellas, del Toro a spus că Scorsese trăiește în prezent unul dintre cele mai transformatoare momente din viața sa profesională. „Spiritul unui artist nu poate fi îmblânzit”, a spus del Toro. „Va rămâne viu, sălbatic și chiar nedomesticit - chiar și în al patrulea sau al cincilea deceniu al unei cariere prestigioase”. Scorsese a ridicat sala în picioare cu ovații, scrie Variety. Scorsese și-a amintit de întâlnirea cu un câștigător anterior al premiului „Selznick”, regizorul Alfred Hitchcock, care a avut un sfat pentru producători în propriul său discurs de acceptare al PGA. „Când primești un astfel de premiu, îți vine să te ciupești ca să te asiguri că nu a fost acordat postum”, își amintește Scorsese că a spus Hitchcock. De asemenea, regizorul lui Psycho le-a ținut o lecție regizorilor despre „producțiile care fug”, adică filmele care durează prea mult și depășesc bugetul. Apoi: „Faceți ca producătorii și regizorii să fie mai fideli soțiilor lor”, a sfătuit Hitchcock mulțimea, potrivit lui Scorsese.

Premiul Independent Spirit, pe de altă parte, a mers la Jeffrey Wright, pentru interpretarea din American Fiction, iar Cel mai bun film a fost desemnat Past Lives, cu Anatomia unei prăbușiri premiat de  Independent Spirit Awards în categoria „Cel mai bun film străin”. 

Festivitățile din weekendul plin de premii au inclus, de asemenea, Premiile SAG/Screen Actors Guild, decernate pe 24 februarie. Cea de-a 30-a ediție a premiilor SAG a avut loc sâmbătă, la Shrine Auditorium & Expo Hall din Los Angeles.
Câștigătorii de sâmbătă seară nu au fost o surpriză pentru cei care au urmărit sezonul premiilor, scrie Variety, cu actorii din serialul Bear, Oppenheimer și Beef luând acasă statuete, așa cum era de așteptat. Lily Gladstone din Killers of the Flower Moon și Da'Vine Joy Randolph din The Holdovers au fost, de asemenea, premiate. The Bear, al platformei Hulu - a câștigat premiul „Danny Thomas” al PGA pentru seriale de comedie.


Exploreaza subiecte similare:

Oppenheimer, Christopher Nolan, Beef, The Bear, Lily Gladstone, Da'Vine Joy Randolph, Emma Thompson, Martin Scorsese

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells