Premierele săptămânii 7-13 martie 2014

de Ştefan Dobroiu în 7 Mar 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

Nu credem să fi văzut weekend cu un potenţial mai mare de la începutul anului încoace. Pe ecrane putem vedea o violentă şi sângeroasă premieră IMAX, cel mai aşteptat film românesc al ultimilor ani, un film triplu premiat la Oscaruri şi unul dintre cele mai lăudate filme belgiene din toate timpurile. Iată mai jos recomandările Cinemagia. Consultă programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de weekend.

Closer to the Moon
Cu greu poţi găsi un proiect mai atractiv decât cel mai recent film al lui Nae Caranfil, Closer to the Moon. Regizorul aduce pe ecran un episod inedit din istoria României, povestea aşa-numitului "mare jaf comunist" care a uimit întreaga ţară în 1959, subliniind că iniţiativa unui minuscul grup de oameni poate înţepeni rotiţele sistemului comunist. Ca lucrurile să fie şi mai interesante, această intrigă pur românească este interpretată de actori cunoscuţi de la Hollywood, precum Vera Farmiga şi Mark Strong. După o producţie de mai bine de cinci ani de zile, cea mai consistentă colaborare a României cu Hollywood-ul se lansează de vineri pe marile ecrane din ţară, noi de-abia aşteptând încasările anunţate marţi, pentru că premiera are toate şansele să fie primită cu interes de publicul din România.

Iată AICI o cronică a filmului.

300: Ascensiunea unui imperiu
Mulţi au apreciat 300 pentru stilul vizual sugerat de romanul grafic al lui Frank Miller şi reprodus cu fidelitate pe marele ecran de Zack Snyder. Încasările primei părţi au fost suficient de mari pentru ca Miller să mai semneze un roman grafic, iar noi să vedem o continuare adusă de vineri pe ecrane. Evenimentele au loc simultan cu bătălia de la Termopile, unde regele Leonidas şi cei 300 de viteji ai săi au ţinut piept armatei "câtă frunză, câtă iarbă" a împăratului-zeu Xerxes (Rodrigo Santoro). În timp ce Xerxes încerca să-l convingă pe Leonidas, cu statura-i impunătore şi vocea cavernoasă, să i se alăture, Artemisia (Eva Green), conducătoarea flotei persane, încerca să facă aproximativ acelaşi lucru cu generalul grec Temistocle (Sullivan Stapleton, cunoscut din Animal Kingdom). Scurt, intens şi spectaculos din punct de vedere vizual, filmul are cu ce să-ţi ia ochii, iar aici au contat şi efectele speciale, nu doar nurii Evei.

Pentru o cronică click AICI.

Dallas Buyers Club
Primul weekend al lui martie vine şi cu Dallas Buyers Club, de trei ori premiat la gala de duminică noaptea a Oscarurilor. Matthew McConaughey şi Jared Leto apar în roluri antologice în fantastica aventură a lui Ron Woodroof (McConaughey), aflat într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu sistemul de sănătate american şi maleficele companii farmaceutice, după ce în 1986 este diagnosticat cu HIV şi i se mai dă doar o lună de trăit. Energicul, afemeiatul, imprevizibilul Ron nu-şi acceptă sfârşitul şi începe o adevărată odisee pentru a găsi în afara Statelor Unite medicamente experimentale pentru a-şi prelungi viaţa. Datorită îndrăznelii sale, zeci şi sute de persoane seropozitive din Dallas, oraşul de baştină al eroului, au trăit în continuare, în ciuda indiferenţei crase a sistemului de sănătate american. În rolul principal străluceşte Matthew McConaughey, în plin apogeu al uimitoarei sale evoluţii de la etern îndrăgostitul la bustul gol din comediile romantice de acum 15 ani la unul dintre cei mai apreciaţi actori americani din prezent.

Paradisul spulberat
Weekend-ul plusează cu Paradisul spulberat/The Broken Circle Breakdown, care a reprezentat Belgia la Oscar 2014. Deşi a pierdut în faţa italianului La grande bellezza, producţia belgiană se afla printre favoriţi. În orice caz, filmul lui Felix Van Groeningen nu a fost ocolit de premii prestigioase (a primit César-ul pentru Cel mai bun film străin, de exemplu). O poveste despre cât de fragilă este fericirea, Paradisul spulberat are în centrul atenţiei un cuplu de tineri îndrăgostiţi. El, Didier (Johan Heldenbergh), cântă la banjo într-o trupă de bluegrass, ea, Elise (Veerle Baetens), are propriul salon de tatuaje. El este un ateu convins, dar şi un romantic naiv; ea are corpul acoperit de tatuaje, dar e o fire foarte raţională, cu picioarele pe pământ. Viaţa fericită le este brusc pusă la grea încercare după descoperirea unei maladii grave de care suferă fiica lor în vârstă de numai şase ani.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

300: Rise of an Empire, Closer to the Moon, Dallas Buyers Club, The Broken Circle Breakdown, Eva Green

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 7 martie 2014 16:36
Dallas Buyers Club l-am vazut si a fost incredibil de bun mai ales performanta celor doi actori (se stiu care) . O sa vad Closer To The Moon si poate si 300 : Rise of an Empire .
Rippa pe 8 martie 2014 14:57
300 ...cred ca o sa ma duc sa l vad...ala da film
spiritul pe 8 martie 2014 20:16
Toate sunt bune saptamana asta :)
tyby007 pe 8 martie 2014 23:14
Vazut azi 300, merita, este peste primul film, pacat ca tine prea putin
alex_il_fenomeno pe 30 octombrie 2016 13:17
Filme foarte atractive in acea saptamana, fara doar si poate :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells