Premierele săptămânii 21-27 octombrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 21 Oct 2016
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Un weekend în care îţi recomandăm să nu te uiţi doar la Tom, ci şi la Toni. Noul film cu Jack Reacher se va bucura cu siguranţă de atenţia publicului, dar o mare satisfacţie ţi-ar putea oferi şi candidatul Germaniei la Oscar, un film în regia lui Maren Ade realizat aproape în întregime în România. Ultimul weekend al festivalului Les Films de Cannes à Bucarest aduce filme premiate la Cannes, dar şi o unică proiecţie, vineri, a celui mai nou film al lui Nae Caranfil, 6,9 pe scara Richter. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Toni Erdmann
Este fără îndoială unul dintre cele mai bun filme ale anului, în stare să amuze şi, în egală măsură, să ridice semne de întrebare. Filmată la noi în ţară, dramedia de familie ne-o arată pe nemţoaica Ines (Sandra Hüller), consultantă pentru o mare corporaţie din domeniul petrolier, care are parte de o imensă surpriză când tatăl ei (Peter Simonischek) apare pe neaşteptate la Bucureşti, provocându-i o adevărată furtună în viaţa anostă şi calculată până la ultima secundă. Cu perucă şi dantură falsă (şi o pernă cu pârţuri), tatăl se prezintă tuturor drept Toni Erdmann, cucerindu-i pe toţi cei din jur cu umorul său absurd şi situaţiile imposibile pe care le provoacă. Mai întâi excedată de giumbuşlucurile imperturbabilului Toni, Ines îşi va asuma treptat lecţia de viaţă, făcându-ne şi pe noi, spectatorii, să ne recalculăm priorităţile.

Jack Reacher: Never Go Back/Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!
Fanii seriei Jack Reacher a lui Lee Child nu au fost foarte încântaţi de primul film cu impozantul personaj interpretat de mărunţelul Cruise, dar iată că patru ani mai târziu avem parte de o nouă ecranizare după un bestseller marca Child. Filmul îi oferă lui Cobie Smulders (How I Met Your Mother, filmele Marvel) şansa unui rol principal, cel al maiorului Susan Turner, care, după ce este acuzată de spionaj, va fi ajutată să-şi spele numele de către eficientul Jack Reacher. Cronicile avertizează că filmul suferă din cauza reţetei evidente, dar conchid că o vizionare ar putea fi distractivă mai ales pentru fanii genului action.

Five
O comedie franceză care arată că nu doar Hollywood-ul este influenţat de filmul european, ci şi invers. Five ne arată un grup de prieteni care se mută într-un costisitor apartament din Paris, după ce unul dintre ei, Samuel, promite că va acoperi chiria. Dar când Samuel rămâne fără ajutorul de acasă, viitorul la comun al celor cinci amici este pus sub semnul întrebării. Evident, există soluţii care vor ridica o mulţime de probleme eroilor. Filmul a fost asemănat cu succesele americane Marea mahmureală, Vecini de coşmar şi Super-răi.

În weekend mai vedem animaţia Gruffalo şi prietenii lui, o serie de patru scurtmetraje dedicate celor mai mici dintre spectatori şi inspirate de cărţile scrise de Julia Donaldson, dar şi Cinema, mon amour, documentarul lui Alexandru Belc despre greutăţile înfruntate de Victor Purice, directorul cinematografului Dacia din Piatra-Neamţ, pentru a-şi menţine sala pe linia de plutire. Ignorat de RADEF, Regia care administrează toate cinematografele de stat din ţară, şi fără venituri, Purice improvizează din plin pentru a mai putea proiecta film la cinema Dacia. Documentarul este relevant pentru situaţia dezastruoasă a cinema-urilor de provincie din România şi dezvăluie detalii dureroase despre starea reţelei de cinematografe de stat, care înainte de revoluţie număra peste 400 de locaţii, dintre care acum mai supravieţuiesc doar câteva zeci.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Five, Toni Erdmann , Jack Reacher: Never Go Back, Cinema mon amour, Gruffalo şi prietenii lui, 69 pe scara Richter

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 21 octombrie 2016 16:28
Voi alege animatia de data aceasta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells