Premierele săptămânii 16-22 februarie 2018

de Ştefan Dobroiu în 16 Feb 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Este weekend-ul când testăm dacă unul dintre cei mai iubiţi supereroi Marvel este la fel de popular în România ca în Statele Unite, dar şi când îl vedem pe Daniel Day-Lewis pentru ultima oară într-un principal (dacă e să credem declaraţiile actorului). O animaţie stop motion, cel mai nou film al lui Jim Jarmusch şi un horror cu o câştigătoare de Oscar în rolul principal completează oferta cinematografelor. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Black Panther/Pantera neagră
Înainte de desfăşurarea de forţe din Avengers: Infinity War (premiera pe 27 aprilie), pe gigantica tablă de şah a Universului Cinematografic Marvel se mai deplasează câteva piese pentru o mai eficientă înfruntare dintre Răzbunători şi redutabilul Thanos. Publicul îl reîntâlneşte pe T'Challa (Chadwick Boseman) şi îl vede înfruntând obstacolele ce îl separă de tronul regatului african Wakanda, care i se cuvine de drept. Un film care reuşeşte să îşi depăşească statutul de simplă producţie cu supereroi şi să transmită un mesaj care are dreptul să se propage în lumea întreagă. Evident, nu lipsesc spectacolul, cascadoriile şi înfruntările pe viaţă şi pe moarte.

Cronica noastră, aici.

Early Man: Tare ca piatra
Nick Park, creatorul personajelor Wallace şi Gromit şi maestru al animaţiei stop motion, revine în atenţie cu Early Man, care explorează aventurile unui trib de oameni primitivi, trib nevoit să înfrunte un invadator a cărui tehnologie dă startul Epocii Bronzului. Dug (Eddie Redmayne) şi prietenii săi trăiesc bine merci într-o vale ferită de primejdii, dar de pacea comunităţii se alege praful când aceasta este atacată de lordul Nooth (Tom Hiddleston). Pentru a restabili echilibrul şi a se putea întoarce acasă, bucurându-se în continuare de Epoca Pietrei, Dug şi prietenii săi îl provoacă pe Nooth la... un meci de fotbal. Vocea personajului principal feminin, Goona, care îl ajută pe Dug în iniţiativa sa, este oferită de Maisie Williams (Game of Thrones).

Phantom Thread/Firul fantomă
O nouă colaborare între regizorul Paul Thomas Anderson şi unicul actor de la Hollywood de trei ori laureat cu Oscarul pentru Cel mai bun actor principal, Daniel Day-Lewis, Firul fantomă ne poartă în Londra anilor '50, în reşedinţa nesuferitului creatorul de modă Reynolds Woodcock. Rutina acestuia şi preocuparea deplină pentru rochiile pe care le creează pentru celebrităţile londoneze este dată peste cap când Woodcock o cunoaşte pe Alma (excelenta Vicky Krieps), o simplă chelneriţă dintr-un mic restaurant de provincie. Alma va deveni muza creatorului de modă, dar acesta îşi va da seama curând că noua iubită nu poate accepta statutul de muză-bibelou, aşa cum el şi-ar dori, iar între cei doi va începe curând un bizar tango al emoţiilor.

Cronica noastră, aici.

Paterson
Lansat în România la aproape doi ani de la debutul său în competiţia festivalului de la Cannes în 2016, cel mai recent film al lui Jim Jarmusch îi oferă tot mai cunoscutului Adam Driver unul dintre cele mai sensibile roluri principale din ultimii ani. Driver este Paterson, şofer de autobuz şi poet, care îşi notează într-un carneţel versurile adorate de soţia sa, Laura (Golshifteh Farahani). Un film despre fragilitatea artei şi a artistului, despre vulnerabilitate, dar şi despre frumuseţea rutinei vieţii de zi cu zi. Deşi a fost ignorat de juriului festivalului de la Cannes (a primit doar anecdoticul Palm Dog, pentru căţelul din film), Paterson a entuziasmat criticii, ajungând unul dintre filmele cel mai bine primite ale deceniului.

Winchester: Casa spiritelor
După ce a câştigat un Oscar pentru magistralul The Queen, Helen Mirren s-a distrat ba cu filme de acţiune, ba cu filme de comedie, iar acum îşi încearcă puterile cu horror-ul. Winchester se inspiră din bizarele decizii ale lui Sarah Winchester, o femeie care, convinsă că familia ei este bântuită, a purces la construirea unui conac gigantic, de sute de camere. Ceea ce pentru restul comunităţii părea comportamentul unei femei nebune, pentru Sarah nu este decât o încercare de a ţine captive fantomele care îi ameninţă familia. Dar, desigur, la un moment dat acestea vor evada, gata să o distrugă complet pe Sarah. Criticii nu s-au grăbit deloc să laude Winchester (coeficient de 10% pe Rottentomatoes), dar probabil că fanii genului vor considera filmul acceptabil.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Phantom Thread, Black Panther, Winchester, Paterson, Early Man

Alte știri din cinema

Moș Crăciun în misiune: idei năstrușnice și umor

Alain Chabat în rolul principal nu e moșul tipic bonom și rotofei în acest film pentru copii

Kevin Hart nu va mai prezenta Oscarurile din cauza unor remarci homofobe anterioare

Starul a refuzat cerinţa Academiei Americane de Film de a-şi cere scuze pentru comentariile controversate, însă a făcut acest gest după ce şi-a anunţat retragerea

Black Panther şi Avengers: Infinity War sunt filmele cu cele mai multe comentarii pe Twitter

Printre serialele cele mai discutate pe reţeaua de socializare se află Game of Thrones şi The Walking Dead

Globurile de Aur 2019. Vice, cu Christian Bale, conduce nominalizările

„Hollywood Foreign Press Association” a fost fondată în 1943 de un corespondent al jurnalului britanic Daily Mail, scopul său principal fiind promovarea producțiilor de la Hollywood în întreaga lume

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells