Premierele săptămânii 10-16 octombrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 10 Oct 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

O săptămână explozivă ne aşteaptă pe marele ecran, cu Liam Neeson şi Pierce Brosnan în roluri de acţiune luptându-se pentru prima poziţie în topul încasărilor. Weekend-ul mai vine şi cu cel mai bun film românesc al întregului an, dar şi cu o reîntâlnire cu Daniel Radcliffe. Află-ne mai jos recomandările.

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Umblând printre morminte/A Walk Among the Tombstones
Sunt deja şase ani de când Liam Neeson a uimit cu eficienţa sa în rolurile de acţiune. Ieri l-am inclus într-un articol (click AICI) cu nouă seniori care, în ciuda vârstei de aproximativ 60 de ani, sunt convingători în filme de acţiune. În Umblând printre morminte Neeson este Matt Scudder, un fost poliţist din New York care acceptă să ajute un traficant de droguri (Dan Stevens din serialul Downton Abbey, care se reinventează cu mare succes la Hollywood), a cărui soţie a fost răpită şi ucisă cu brutalitate. O dată ce intră în acţiune Scudder, este clar că nu va fi unica moarte burta din acest film regizat de Scott Frank (The Lookout).

Nume de cod: Spionul de noiembrie/The November Man
Pierce Brosnan a avut parte de cele mai mari succese ale carierei în rolul eficientului James Bond şi revine la gen cu The November Man. În această producţie semnată de Roger Donaldson (Cocktail, Specii, Dante's Peak, The Bank Job) Brosnan este Devereux, un fost agent secret care revine în acţiune pentru a o proteja pe Alice, un martor important (pentru un plus de atracţie, acesta este interpretat de frumoasa Olga Kurylenko), dar misiunea sa îl va transforma în ţinta foştilor colegi. Printre urmăriri, explozii şi schimburi de focuri, Devereux va face tot posibilul să îşi dea seama cine este

Q.E.D.
Noi îl considerăm de departe cel mai bun film românesc al anului. Filmul lui Andrei Gruzsniczki ne proiectează în ultimul deceniu de comunism, când matematicianul Sorin Pârvu (Sorin Leoveanu) rămâne prins în angrenajul marii maşinării a sistemului. Autor al unei teoreme revoluţionare, Pârvu visează să fie publicat şi să-şi termine teza de doctorat, doar că superiorii îi refuză această ambiţie cu totul justificată şi-l obligă să improvizeze. O face cu ajutorul Elenei (Ofelia Popii, extraordinară), fostă colegă de facultate care i-ar putea duce manuscrisul teoremei în Franţa. Cei doi vor intra în curând în vizorul Securităţii... Q.E.D. explorează subtil presiunea statului în viaţa cetăţenilor de atunci, prezentând un portret convingător al unei ere gri, imobile, în care este greu să-ţi păstrezi umanitatea. Reamintim că filmul a fost recompensat cu Premiul special al juriului la festivalul de la Roma.

O cronică AICI.

Ce dacă/What If
Ne reîntâlnim de două ori cu Daniel Radcliffe în octombrie (a doua oară la sfârşitul lunii, când se lansează Horns/Coarne), în filme foarte diferite. What If este o comedie romantică despre Wallace, un tânăr care crede cu toată convingerea în dragoste şi visează la momentul când o va întâlni pe fata visurilor sale. Când o întâlneşte pe Chantry crede că misiunea a fost îndeplinită, doar că ea are deja pe cineva. Ca să o păstreze aproape tânărul acceptă doar o relaţie de prietenie, dar vor rămâne lucrurile la acest nivel?

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

A Walk Among the Tombstones, The November Man, What If, Q.E.D.

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 10 octombrie 2014 10:17
the november man
duncan_idaho pe 10 octombrie 2014 12:14
What if

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells