Premierele săptămânii 10-16 mai 2013

de Ştefan Dobroiu în 10 Mai 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

O săptămână extraordinar de bogată în filme de gen. Avem horror, animaţie pentru copii, film psihologic, comedie de familie, action cu Jason Statham, dar şi film câştigător anul trecut la Cannes. Iată mai jos detalii despre premierele săptămânii şi argumentele noastre pentru o vizionare. Atenţie, de azi Star Trek Into Darkness va rula în avanpremieră în mai multe cinematografe, cu premiera oficială programată pentru vinerea viitoare.

Nuntă cu peripeţii/The Big Wedding
E imposibil să prevezi cine ar putea ocupa locul I in box office-ul weekend-ului, dar e de ajuns să arunci o privire pe afişul lui The Big Wedding ca să-ţi dai seama că această comedie este un pretendent de nădejde de la podium: Robert De Niro, Diane Keaton, Susan Sarandon, Robin Williams, Katherine Heigl şi alţii sunt protagoniştii unei nunţi cu surprize, căci socrii mari sunt divorţaţi de mult şi doar se prefac a fi în continuare jumătăţile unui mariaj reuşit.

Legea străzii/Hummingbird
Jason Statham într-un rol mai nuanţat decât cele cu care ne-a obişnuit în ultima vreme. El este Joey, un veteran din războiul din Afganistan ce are probleme să se reintegreze în societate după ce revine în ţară. Evenimente tragice din viaţa sa îl vor face să ia decizii dure, pentru a-şi asigura un viitor fericit, dar soarta pare să-l bântuie necontenit. Faptul că regizor este Steven Knight, scenaristul nominalizat la Oscar pentru Eastern Promises, poate da indicii despre tonul aventurilor lui Joey, care va ajunge la un moment dat să lucreze pentru mafia chineză.

Trance/Capcana minţii
Danny Boyle revine în atenţie cu acest film ce traversează multiple genuri, cu James McAvoy, Vincent Cassel şi Rosario Dawson. Simon (McAvoy), un conducător de licitaţii de artă fină, îşi uneşte forţele cu o bandă de infractori pentru a fura un tablou în valoare de milioane de dolari, dar după ce primeşte o lovitură în cap în timpul jafului, se trezeşte fără să-şi mai amintească unde a ascuns tabloul. Când ameninţările fizice şi tortura nu dau niciun rezultat, şeful bandei (Cassel) angajează un hipnoterapeut (Dawson) pentru a cerceta cele mai întunecate cotloane ale minţii lui Simon.

Evil Dead/Cartea morţilor
În 1981 Sam Raimi făcea istorie cu originalul său film independent despre cinci prieteni care, aflaţi într-o cabană din pădure, readuc la viaţă cumplite forţe malefice. La mai bine de trei decenii de la premieră, iată o actualizare foarte în spriritul originalului, dar mult mai arătoasă din punctul de vedere al efectelor speciale. Remake-ul este fidel şi pentru că regizorul Fede Álvarez (acesta este din Uruguay şi l-a impresionat pe Raimi cu un scurtmetraj realizat în Montevideo) a folosit mai multe efecte speciale clasice şi nu CGI pentru a înfăţişa ororile de pe ecran. Filmul este interzis minorilor, desigur.

Zarafa
Cei mici ar putea încerca Zarafa, o animaţie franţuzească despre prima girafă protagonistă a unei călătorii intercontinentale. Cadou al Egiptului către Franţa, Zarafa va zbura cu balonul la Paris, dar aventurile sale îl au în centru şi pe micul Maki, un puşti vânat de traficanţii de sclavi care leagă o prietenie pe viaţă cu frumosul animal. Regizorii Rémi Bezançon şi Jean-Christophe Lie dau animaţiei lor un suflu asemănător producţiilor Disney clasice, iar cei mici vor putea învăţa multe despre adevărata prietenie, dar şi despre promisiunile care trebuie întotdeauna respectate.

Halt auf freier Strecke/Oprit din drum
Câştigător al premiului Un Certain Regard la Cannes, filmul lui Andreas Dresen explorează o zonă sumbră a existenţei umane: lui Frank Lange (Milan Peschel) i se spune că are o tumoare pe creier şi că nu va mai trăi mult. Înconjurat de familie, Frank va încerca să descopere sens în ceea ce i se întâmplă, în timp ce mintea şi trupul suferă inevitabila deteriorare cauzată de boală.

Exploreaza subiecte similare:

Hummingbird, The Big Wedding, Evil Dead, Trance, Zarafa, Halt auf freier Strecke, Star Trek Into Darkness

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 10 mai 2013 12:31
Evil dead poate
Theodor2011 pe 10 mai 2013 15:28
Hummingbird si Evil Dead sunt doua filme, cred eu interesante
cosmin_kedii pe 10 mai 2013 17:06
Star Trek Into Darkness mi se pare cel mai interesant ,: dar bineinteles nici celelalte filme nu sunt de aruncat
AndreBlack pe 10 mai 2013 22:15
Evil Dead , Hummingbird , Trance si poate si The Big Wedding .
alex_il_fenomeno pe 18 iunie 2013 19:46
Am vazut Evil Dead si Star Trek, celelalte isi asteapta randul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells