„Perfecțiune pură”. Primele reacții la Wonka îl elogiază pe Timothée Chalamet

de Gloria Sauciuc în 12 Dec 2023
Filmul Wonka, cu Timothée Chalamet, Hugh Grant și Rowan Atkinson, în cinematografe din 15 decembrie

Primele reacții la filmul Wonka, ce se va lansa în cinematografele noastre pe 15 decembrie, îl elogiază pe Timothée Chalamet, numindu-l „infinit de fermecător”, „o prezență amețitoare”, „pur și simplu perfect”, notează publicația Variety.

Wonka, regizat de Paul King, regizorul filmelor Paddington 1 și 2, îl interpretează pe Chalamet într-o versiune mai tânără a celebrului ciocolatier. Acțiunea filmului este plasată cu ani înainte ca Wonka să își deschidă fabrica de ciocolată de renume mondial și îl urmărește pe tânăr în timp ce se luptă pentru a-și deschide primul magazin. Din distribuția secundară fac parte Calah Lane, Keegan-Michael Key, Matt Lucas, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Olivia Colman și Hugh Grant.

Criticul de film Courtney Howard de la Variety a scris despre Wonka că este „o invenție câștigătoare, plină de farmec, fantezie și emoție, alimentată de imaginație pură și de numere muzicale strălucitoare și agile. Timothée Chalamet este o fabrică de carismă. Implicarea sa totală este amețitoare. Iar Hugh Grant este excepțional cu abordarea sa de tipul 'mă doare la bască`”.

Germain Lussier, reporter senior la Gizmodo, l-a lăudat pe Chalamet, spunând că numai pentru el și tot ar trebui să vedem filmul. „Este infinit de fermecător și o bucurie să îl privești, a scris Lussier, deși a adăugat: „Filmul din jurul lui nu este la fel de bun, dar este plăcut. Povestea și tonul se luptă unul împotriva celuilalt, lăsând filmul un pic confuz. Și, totuși, radiază bucurie molipsitoare iar cântecele sunt încântătoare”.

„Wonka este o încântare, alimentată și de o interpretare excepțională, perfectă a lui Timothée Chalamet”, a scris și Perri Nemiroff pentru publicația Collider. „Poate deveni destul de prostesc și există câteva puncte ale intrigii cam subțiri, dar asta nu-l împiedică să rămână un film atât de imposibil de dulce, cu o doză mare și foarte eficientă de sinceritate, capabil să îmi încălzească inima”.

Warner Bros. se află în spatele filmului acestui prequel, Wonka, pe care și-a dorit de mult timp să-l aducă pe marele ecran. De-a lungul anilor au apărut informații potrivit cărora Donald Glover, Ezra Miller și Ryan Gosling au fost curtați pentru a interpreta o nouă versiune a lui Willy Wonka, însă numai Timothée Chalamet a primit propunerea pentru musicalul lui Paul King. Iar Chalamet nici măcar nu a fost nevoit să dea o audiție. Regizorul Paul King a declarat pentru Rolling Stone, la începutul acestui an, că este un fan al lui Chalamet - știa că actorul are calitățile de cântăreț și dansator necesare pentru a-l interpreta pe Wonka.

„I-am propus direct, pentru că el este grozav și era singura persoană care, în mintea mea, putea să o facă”, a spus King. „Spectacolele sale muzicale din liceu sunt pe YouTube și au sute de mii de vizualizări. Așa că am știut că poate cânta și dansa foarte bine”. King a continuat: „Știam că asta face parte din arsenalul lui, dar nu știam cât de bun era. Când am vorbit cu el, a fost destul de entuziast. Făcuse step în liceu și mi-a spus: `Mi-ar plăcea foarte mult să le arăt oamenilor că pot face asta`...."

Wonka îl are în prim-plan pe Timothée Chalamet în rolul tânărului ciocolatier Willy Wonka. Acțiunea este centrată asupra poveștii de viață a lui Willy și a întâmplărilor predecesoare faimoasei povești „Charlie și fabrica de ciocolată”. El este un tânăr visător, plin de idei, determinat să schimbe lumea demonstrând că cele mai bune lucruri din viață încep cu un vis, iar dacă ai norocul să încerci dulciurile lui, orice este posibil. Realizatorii spun că au pregătit un spectacol magic, cu muzică, emoții intense, dar și umor, perfect pentru întreaga familie. Acest spectacol irezistibil și inventiv de pe marile ecrane va dezvălui publicului cum Willy a devenit Wonka și provocările care au stat în calea îndeplinirii visului său.

Wonka, cel mai nou film de aventură, comedie și familie, în regia lui Paul King (Paddington), va fi distribuit de Vertical Entertainment în cinematografe începând cu 15 decembrie. Lungmetrajul aduce pe marile ecrane o mulțime de nume mari ale entertainment-ului, spre deliciul publicului. Astfel, iarna aceasta îi vedem în filmul Wonka pe Timothee Chalamet (Dune), Hugh Grant (Notting Hill), Rowan Atkinson (Mr. Bean), Calah Lane (The Day Shall Come) și mulți alții. Filmul va rula atât în variantă subtitrată, cât și dublată în limba română. Printre artiștii care pun voce pentru Wonka se numără Nicoleta Nucă, Radu Ștefan Bănică și Sofia Maria Bănică, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Exploreaza subiecte similare:

Wonka, Timothée Chalamet, Rowan Atkinson, Hugh Grant, Sally Hawkins, Calah Lane, Keegan-Michael Key, Olivia Colman

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells