Nominalizări Globurile de Aur 2024. Barbie și Succession, în frunte

de Gloria Sauciuc în 12 Dec 2023
Decernarea Globurilor va avea loc pe 7 ianuarie

Filmul Barbie al Gretei Gerwig, un fenomen feminist care își are originile pe rafturile magazinelor de jucării, a dominat nominalizările pentru premiile Globul de Aur 2024. Cele 10 nominalizări ale sale fac din Barbie al doilea film cu cele mai multe nominalizări din istoria de 81 de ani a galei, la egalitate cu Cabaret, scrie Variety.

Barbie a fost urmat îndeaproape de Oppenheimer, perspectiva lui Christopher Nolan asupra lui J. Robert Oppenheimer și a făuririi bombei atomice, ce a obținut opt nominalizări. Oppenheimer a fost lansat în același weekend cu Barbie, o suprapunere rară de blockbustere, ce a inspirat meme-uri și, mai târziu, costume de Halloween, în timp ce au încărcat box office-ul, notează Variety.

Spre deosebire de premiile Oscar, Globurile onorează cele mai bune filme și emisiuni de televiziune și nu recunosc excelența în cele mai multe meserii, cum ar fi montajul sau imaginea. Categorii interpretative pentru roluri secundare în film de televiziune sau miniserie au fost eliminate începând cu această ediție. De asemenea, Globurile fac distincție între genurile de film, recunoscând cele mai bune comedii și musicaluri separat de cele mai bune drame. Astfel, Oppenheimer va concura pentru premiul cel mare în categoria dramă, alături de Killers of the Flower Moon, Maestro, Anatomy of a Fall, The Zone of Interest și Past Lives. La rândul său, Barbie va concura pentru cea mai bună comedie sau musical alături de Air, American Fiction, Poor Things, May December și The Holdovers.

Succession, serialul HBO despre familia în război a unui mogul media, a obținut nouă nominalizări pentru ultimul sezon. The Bear, al FX, și Only Murders in the Building, al Hulu, au fost pe locul doi ca număr de nominalizări în secțiunea seriale, cu câte cinci nominalizări fiecare.

Pe lângă Succession, în cursa pentru cea mai bună dramă TV mai participă 1923, The Crown, The Diplomat, The Last of Us și The Morning Show.

The Bear și Only Murders in the Building se vor duela pentru cea mai bună comedie cu Abbott Elementary, Barry, Jury Duty și Ted Lasso.

Netflix, producătorul unor seriale și filme precum Maestro, The Crown și The Diplomat, a obținut cele mai multe nominalizări dintre toate companiile media, anume 28. A fost urmată de Warner Bros. Discovery, cu 27 - palmaresul său a inclus nominalizări pentru Barbie, Succession și Barry.

Nu toată lumea a avut motive să sărbătorească anunțul de dimineață. Origin, de Ava DuVernay, și Ferrari, de Michael Mann, au fost excluse, deși au primit recenzii entuziaste, în timp ce The Color Purple nu a reușit să obțină o nominalizare pentru cel mai bun musical sau comedie, iar rebootul serialului Frasier a fost - de asemenea - ignorat.

Ediția din acest an a Globurilor prezintă câteva schimbări notabile. Fiecare categorie are acum șase nominalizări, în loc de cinci. În plus, Globurile au introdus două noi premii pentru a celebra realizările din box office și performanțele de stand-up comedy. Asta a însemnat că filme precum Taylor Swift: The Eras Tour, John Wick: Chapter 4 și Guardians of the Galaxy Vol. 3 sunt recunoscute pentru vânzările record de bilete, în timp ce artiști precum Trevor Noah, Amy Schumer și Ricky Gervais (o fostă gazdă a Globurilor) primesc atenție pentru spectacolele lor speciale de stand-up.

Globurile, care sunt votate de aproximativ 300 de jurnaliști, nu se aliniază întotdeauna cu alegerile Academiei de Arte și Științe Cinematografice, care este formată din 10.500 de profesioniști din industria cinematografică. Anul trecut, cele mai bune Globuri au fost acordate filmelor The Fabelmans și The Banshees of Inisherin, în timp ce Oscarurile au ales Everything Everywhere All at Once drept cel mai bun film.

Ceremonia Globurilor va avea loc pe 7 ianuarie și va fi transmisă în direct pe CBS, noua rețea de televiziune ce găzduiește ceremonia de decernare a premiilor. Ceremonia va fi transmisă, de asemenea, pe Paramount+ și pe aplicația CBS. Globurile au fost difuzate pe NBC timp de decenii, dar acest parteneriat s-a încheiat odată cu transmisiunea din 2023.

Exploreaza subiecte similare:

barbie, Oppenheimer, Succession, 1923, The Diplomat, The Last of Us, The Morning Show, The Bear, Only Murders in the Building, Air, Past Lives, The Zone of Interest, Maestro, Killers of the Flower Moon , The Holdovers, cabaret, Poor Things

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells