Nominalizări Globurile de Aur 2024. Barbie și Succession, în frunte

de Gloria Sauciuc în 12 Dec 2023
Decernarea Globurilor va avea loc pe 7 ianuarie

Filmul Barbie al Gretei Gerwig, un fenomen feminist care își are originile pe rafturile magazinelor de jucării, a dominat nominalizările pentru premiile Globul de Aur 2024. Cele 10 nominalizări ale sale fac din Barbie al doilea film cu cele mai multe nominalizări din istoria de 81 de ani a galei, la egalitate cu Cabaret, scrie Variety.

Barbie a fost urmat îndeaproape de Oppenheimer, perspectiva lui Christopher Nolan asupra lui J. Robert Oppenheimer și a făuririi bombei atomice, ce a obținut opt nominalizări. Oppenheimer a fost lansat în același weekend cu Barbie, o suprapunere rară de blockbustere, ce a inspirat meme-uri și, mai târziu, costume de Halloween, în timp ce au încărcat box office-ul, notează Variety.

Spre deosebire de premiile Oscar, Globurile onorează cele mai bune filme și emisiuni de televiziune și nu recunosc excelența în cele mai multe meserii, cum ar fi montajul sau imaginea. Categorii interpretative pentru roluri secundare în film de televiziune sau miniserie au fost eliminate începând cu această ediție. De asemenea, Globurile fac distincție între genurile de film, recunoscând cele mai bune comedii și musicaluri separat de cele mai bune drame. Astfel, Oppenheimer va concura pentru premiul cel mare în categoria dramă, alături de Killers of the Flower Moon, Maestro, Anatomy of a Fall, The Zone of Interest și Past Lives. La rândul său, Barbie va concura pentru cea mai bună comedie sau musical alături de Air, American Fiction, Poor Things, May December și The Holdovers.

Succession, serialul HBO despre familia în război a unui mogul media, a obținut nouă nominalizări pentru ultimul sezon. The Bear, al FX, și Only Murders in the Building, al Hulu, au fost pe locul doi ca număr de nominalizări în secțiunea seriale, cu câte cinci nominalizări fiecare.

Pe lângă Succession, în cursa pentru cea mai bună dramă TV mai participă 1923, The Crown, The Diplomat, The Last of Us și The Morning Show.

The Bear și Only Murders in the Building se vor duela pentru cea mai bună comedie cu Abbott Elementary, Barry, Jury Duty și Ted Lasso.

Netflix, producătorul unor seriale și filme precum Maestro, The Crown și The Diplomat, a obținut cele mai multe nominalizări dintre toate companiile media, anume 28. A fost urmată de Warner Bros. Discovery, cu 27 - palmaresul său a inclus nominalizări pentru Barbie, Succession și Barry.

Nu toată lumea a avut motive să sărbătorească anunțul de dimineață. Origin, de Ava DuVernay, și Ferrari, de Michael Mann, au fost excluse, deși au primit recenzii entuziaste, în timp ce The Color Purple nu a reușit să obțină o nominalizare pentru cel mai bun musical sau comedie, iar rebootul serialului Frasier a fost - de asemenea - ignorat.

Ediția din acest an a Globurilor prezintă câteva schimbări notabile. Fiecare categorie are acum șase nominalizări, în loc de cinci. În plus, Globurile au introdus două noi premii pentru a celebra realizările din box office și performanțele de stand-up comedy. Asta a însemnat că filme precum Taylor Swift: The Eras Tour, John Wick: Chapter 4 și Guardians of the Galaxy Vol. 3 sunt recunoscute pentru vânzările record de bilete, în timp ce artiști precum Trevor Noah, Amy Schumer și Ricky Gervais (o fostă gazdă a Globurilor) primesc atenție pentru spectacolele lor speciale de stand-up.

Globurile, care sunt votate de aproximativ 300 de jurnaliști, nu se aliniază întotdeauna cu alegerile Academiei de Arte și Științe Cinematografice, care este formată din 10.500 de profesioniști din industria cinematografică. Anul trecut, cele mai bune Globuri au fost acordate filmelor The Fabelmans și The Banshees of Inisherin, în timp ce Oscarurile au ales Everything Everywhere All at Once drept cel mai bun film.

Ceremonia Globurilor va avea loc pe 7 ianuarie și va fi transmisă în direct pe CBS, noua rețea de televiziune ce găzduiește ceremonia de decernare a premiilor. Ceremonia va fi transmisă, de asemenea, pe Paramount+ și pe aplicația CBS. Globurile au fost difuzate pe NBC timp de decenii, dar acest parteneriat s-a încheiat odată cu transmisiunea din 2023.

Exploreaza subiecte similare:

barbie, Oppenheimer, Succession, 1923, The Diplomat, The Last of Us, The Morning Show, The Bear, Only Murders in the Building, Air, Past Lives, The Zone of Interest, Maestro, Killers of the Flower Moon , The Holdovers, cabaret, Poor Things

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells