Cabaret

(1972)

Cabaret

Poster Cabaret Postere Cabaret

Sinopsis Cabaret

Studentul Brian Roberts ajunge la Berlin în 1931 pentru a-și termina studiile de limba germană. Fără posibilități financiare, stă într-o clădire cu camere de închiriat, unde se împrietenește cu americanca Sally, o altă chiriașă. Entuziastă și veșnic plină de bună dispoziție, Sally este cântăreață la decadentul club Kit Kat, unde apare în spectacole de cabaret. Sally îl atrage pe Brian în lumea ei, încercând să-l transforme într-unul din numeroșii săi iubiți...

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
8 premii şi 2 nominalizări Oscar, 3 premii şi 5 nominalizări Globul de Aur, 6 premii şi 2 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Liza Minnelli Liza Minnelli Sally Bowles Michael York Michael York Brian Roberts Ralf Wolter Ralf Wolter Herr Ludwig
Marisa Berenson Marisa Berenson Natalia Landauer Joel Grey Joel Grey Maestru de ceremonii Helmut Griem Helmut Griem Maximilian von Heune
Helen Vita Helen Vita Fräulein Kost Fritz Wepper Fritz Wepper Fritz Wendel Oliver Collignon Oliver Collignon Hitler youth singer
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

American Broadcasting Company

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Allied Artists Pictures Corporation

Distribuit in Romania de

Audio Visual Romania

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 16 Martie 2017 08:33
Atmosfera decadentă a Berlinului interbelic
Sumbru și fără happy-end, „Cabaret” își introduce spectatorii în atmosfera încă decadentă a Berlinului interbelic, urmărind viața mai multor personaje în contextul politic determinat de trecerea relativ bruscă de la democrație la totalitarismul nazist. Suntem în anul 1931 și, deși vântul schimbării începe să se simtă tot mai pregnant, puțină lume poate să-și imagineze că omenirea va intra în mai puțin de un deceniu într-un război nimicitor născut din semințele urii. Până atunci, viața continuă aparent calm, nu există conflicte majore, iar lumea nu și-a pierdut încă speranța într-un viitor mai bun.

Atmosfera anului 1931 este plină de ispite de tot felul, încărcată de sexualitate, dominată de hedonism și de vise de înavuțire. Decadența, pasiunea lipsită de inhibiții, cinismul, toate sunt prezentate într-un mod… citeşte

8 2
eduard_stratan pe 28 februarie 2018 22:27
Draga site cinemagia, fac propunerea ca nu numai filmele sa primeasca note, ci si comentariile (comentatorii)! Astfel cezarika21 ar putea primi nu numai like-uri , ci si multe note de 10!
Marie_Antoinette pe 19 Noiembrie 2010 19:44
mi-a placut enorm muzica. si...in mod deosebit cum a jucat Joel Grey. pentru acest rol a primit un binemeritat Oscar.
5 1
aurelvirlan pe 24 februarie 2011 08:59
Yep! Muzica superba, iar Joel Grey a fost o aparitie fantastica! (a fost primul lui rol mare ca actor, el fiind la vremea acea 'maestru de ceremonii', adica in film a interpretat ce facea in real life! :))
aurelvirlan pe 7 ianuarie 2012 05:35
28 de ani mai tarziu, Joel Grey va apare dansand step in "Dancer in The Dark" (2000) al lui Lars von Trier! (personajul Oldrich Novy).
aurelvirlan pe 24 Februarie 2011 09:03
Cabaret dincolo de muzical
Este un film care merita vazut si revazut! :)
Muzical de exceptie, paralele cinematografice rare, regie si coregrafie de nota 10.
Dincolo de toate aceste merite, eu personal am fost impresionat de cea mai interesanta si expresiva redare a ascensiunii nazismului in acea secventa de la terasa cand un tanar se ridica sa cante ceva la o bere... efectiv ma trec fiori doar la aducerea aminte a secventei!!
Clar, trebuie sa-l revad!! :)

5 2
dido pe 07 Septembrie 2011 22:22
Trebuie vazut!
Film foarte bun,numerele de cabaret sunt pur si simplu speciale si au avut meritul de a ma introduce perfect in lumea anilor '30(...cea cu ,,doua cu unul" e avangardista),iar dramatismul emana aproape din fiecare secventa...Liza Minnelli e pur si simplu naucitoare in acest rol,cu o voce splendida,i se potriveste personajul!Am revazut de curand filmul si il recomand tuturor!
4 2
nathalie_dinu pe 07 Ianuarie 2020 23:09
''And if thou gaze long into an abyss, the abyss will also gaze into thee.”
Cabaretul este despre publicul lui, este spectacolul asurzitor si colorat care acopera goliciunea sufletului uman decazut. Oamenii, sufocati de neputinta si de banalitatea existentei, evadeaza in aceasta lume, care imbraca in paiete, cele mai violente dorinte si instincte. ''Panem et circenses'', sampanie, caviar si lupte in noroi pentru o lume tinuta in adormire si deformata de popria ignoranta. O lume care stagneaza, o lume care este usor de controlat, o lume beata, o lume moarta, o lume atat de actuala.
2 1
cosmin742000 pe 23 Ianuarie 2013 00:20
Unul din ultimele musicaluri reusite...............
2 6
balta67verde pe 15 Martie 2017 13:25
Un film bun care merita vazut. Liza Minelli si Joel Grey joaca foarte bine.
1 1
White.Lily pe 07 Februarie 2011 12:16
N-am avut eu rabdare sa vad intreg filmul insa n-am putut sa nu remarc prestatia Lisei Minelli care a fost pur si simplu magnifica. Toata admiratia!
1 5
aurelvirlan pe 24 februarie 2011 08:55
Sper ca va veni o zi cand rabdarea iti va permite sa vezi minunatie de film, dincolo de jocul LiseI Minelli...
Iulidesprefilme pe 10 Martie 2013 21:26
Un muzical care merită atenţia oricărui iubitor de film...Muzica şi vocea Lizei Minnelli rămân incomparabile!
0 0
lili22 pe 28 Februarie 2018 22:36
Un film foarte bun .Nu credeam ca e atat de fresh .Poate pentru ca e filmat in Berlinul de Vest ,nu in obositoarele studiouri americane.
0 1
MrJuVe pe 03 Septembrie 2013 13:13
Sub atmosfera relaxată, de muzical, cu o poveste de dragoste pe cât de frumoasă, pe atât de încâlcită, e atacat nazismul. Latura politică cred că a adus filmului atât de multe premii, pentru că e cunoscut faptul că americanii oferă Oscarul şi pe alte considerente decât cele artistice, unde oricum Cabaret excelează. Complexitatea acestei lucrări e remarcabilă.
0 1
cosmin_kedii pe 10 Ianuarie 2013 13:04
Joel Grey este perfect, Liza Minnelli este perfect, numerele muzicale sunt, de asemenea, perfecte. Povestea în sine poate fi obositore, dar filmul întreg este o capodopera.
0 1
Tim22 pe 31 Iulie 2015 14:07
Filmul asta se poate numi cu usurinta "monument de prostie".
0 9
serban_ionescu pe 19 decembrie 2017 01:44
Mai mult ca sigur ca ai confundat acest film cu... PROPRIA TA PERSOANA !

Spune-ţi părerea despre Cabaret

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Cabaret
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells