« Înapoi la pagina festivalului

Monica Bârlădeanu sechestrată de banditul romantic Vallanzasca, în filmul fostului comandant Corrado Cattani

de Gloria Sauciuc in 6 Sep 2010
Monica Bârlădeanu sechestrată de banditul romantic Vallanzasca, în filmul fostului comandant Corrado Cattani

După ce a văzut sâmbătă seară La passione, de Carlo Mazzacurati, Monica Bârlădeanu a călcat din nou pe covorul roşu veneţian, luni, de la 19.30, de data aceasta cu ocazia filmului Vallanzasca - gli angeli del male, unde are o partitură de câteva minute, jucând rolul uneia dintre victimele inamicului numărul unu în Italia anilor '70, Renato Vallanzasca. În film ea este răpită de acest bandit cu veleităţi romantice, transformat de regizorul Michele Placido dintr-un gangster într-un antierou irezistibil. Bobby Păunescu de asemenea a păşit pe covorul roşu, din partea Mandragora, casă care a coprodus filmul, alături de Twentieth Century Fox Italia.

Monica Bârlădeanu, într-o rochie albă, a fost una dintre cele trei muze ale serii, alături de Paz Vega (Lucía y el sexo), în negru, şi Valeria Solarino, în albastru, ultimele două jucând rolurile celor două soţii ale lui Renato Vallanzasca. Chiar dacă personajul Monicăi are doar o replică, întrebându-l pe Vallanzasca cine este, atunci când o sechestrează în propria casă, numele actriţei apare pe generic, iar personajul ei are chiar un nume, Nicoletta.

Filmul lui Michele Placido (Comisarul Corrado Cattani în La Piovra) şi-ar merita locul într-o secţiune competiţională, dar e proiectat la Festivalul veneţian în afara competiţiei.

Gli Angeli este o radiografie a criminalităţii în Italia anilor '70, cu bandele epocii şi cu atmosfera epocii: culori, haine, maşini, arme de epocă. În Italia anilor '70 două bande devin celebre: banda Magliana – criminali implicaţi în terorism şi corupţie politică ("anii de plumb" ai Italiei, marcaţi de conflicte violente între extrema stângă şi extrema dreaptă politică - n.red.) şi banda Vallanzasca, condusă de un bandit carismatic, senzual, ce a stârnit o adevărată isterie în rândul părţii feminine a Italiei atunci când a fost încarcerat - fanele îi trimiteau în închisoare mii de srisori, dintre ele Vallanzasca alegându-şi a doua soţie.

Filmul este inspirat din confesiunile lui Vallanzasca – "Floarea răului", povestite de Carlo Bonini. Producţia a fost criticată de asociaţia victimelor lui Vallanzasca.  Şi, pe drept cuvânt, pentru că Placido face din acest personaj real un erou extrem de atrăgător. La conferinţa de presă, fostul comandant Cattani spune că sunt parlamentari care au făcut lucruri chiar mai rele decât Vallanzasca, şi că acest personaj real a luat asupra lui responsabilitatea unor crime pe care alţii din banda lui le-au făcut. "Vallanzasca nu ar trebui iertat, dar ar trebui înţeles", concluzionează Placido.

Kim Rossi Stuart face un rol excepţional ca Renato Vallanzasca, şi s-ar fi ales cu o Coppa Volpi dacă producţia nu rula în afara conpetiţiei.

De menţionat este faptul că Vallanzasca - gli angeli del male e unul din puţinele filme italiene care nu a fost susţinut de o televiziune, ci de studiourile Fox. Costul producţiei s-a ridicat la 7 milioane de euro.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 7 septembrie 2010 11:02
se pare ca Monicai ii merge bine in Italia...
alexp12 pe 7 septembrie 2010 15:58
wow....are o replica si e mare vedeta pe covoru rosu? :)))
alex pe 15 septembrie 2010 12:17
Cat de mult a evoluat Kim Rossi Stuart de la printul Fantaghiro,de la copilul de 4 ani care juca cu Catherine Deneuve in filmul lui Bolognini!
Pacat ca nu prea avem unde vedea filme cu acest actor.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Cel de-al optulea film al prolificului regizor Kim Ki-duk, care a precedat cu un an mai cunoscutul Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring , este Hae anseon / The Coast Guard...
Dintre regizorii coreeni de azi, in momentul actual Hong Sang-soo pare cel mai „pe val”, cel putin pe plan international. 2010 este cu siguranta anul sau: la a sasea participare la Festivalul de la Cannes...
Chingu / Friend (2001), al treilea lungmetraj al cineastului Kwak Kyung-taek (si cel mai iubit film al sau de pana acum), a fost campion de box-office in Coreea, cu aproape 8,2 milioane de spectatori platitori, mai bine de doi si jumatate, pana cand a fost detronat de Silmido de Kang Woo-suk, care l-a intrecut cu vreo 3 milioane de bilete vandute...
jinglebells