« Înapoi la pagina festivalului

Essential Killing susţinut să participe în toate categoriile Premiilor Oscar

de Gloria Sauciuc in 15 Sep 2010
Essential Killing susţinut să participe în toate categoriile Premiilor Oscar

După ce Essential Killing a câştigat Premiul Special al juriului la Veneţia, Institutul Polonez de Film anunţă că  va încerca să îl introducă pe Jerzy Skolimowski în circuitul distribuţiei de film  din Statele Unite, pentru a putea concura pentru Oscar la toate secţiunile, anunţă Film New Europe.

La categoria Film străin, candidatul polonez este All That I Love, în regia lui Jacek Borcuch, produs de de Prasa& Film.

Totuşi, în condiţiile în care Essential Killing e un film fără dialog, ar putea concura în secţiunile principale la Oscar.

"Essential Killing e o capodoperă", declară Odorowicz, e "un film de la un regizor care creează filme de artă. Merită menţionat că Vincent Gallo a primit premiul pentru cel mai bun actor [Coppa Volpi la Veneţia - n.red], chiar dacă filmul nu are dialog. E o poveste universală despre un om care, înspăimântat, luptă pentru viaţa lui".

Essential Killing a fost finanţat de către Institutul Polonez de Film, fiind produs de Skopia Film (Polonia), Mythberg Films (Ungaria), Element Pictures (Irlanda) şi Cylinger Productions (Norvegia). Hanway Films se ocupă de vânzările internaţionale.

Puteţi citi o cronică a filmului Essential Killing, făcută la cald, chiar la Veneţia, aici, şi un interviu cu regizorul Jerzy Skolimowski - aici.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Piratu pe 15 septembrie 2010 22:27
o sa incerc sa fac rost de film sa-l vizionez,sper sa n fie o pierdere de timp

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Cel de-al optulea film al prolificului regizor Kim Ki-duk, care a precedat cu un an mai cunoscutul Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring , este Hae anseon / The Coast Guard...
Dintre regizorii coreeni de azi, in momentul actual Hong Sang-soo pare cel mai „pe val”, cel putin pe plan international. 2010 este cu siguranta anul sau: la a sasea participare la Festivalul de la Cannes...
Chingu / Friend (2001), al treilea lungmetraj al cineastului Kwak Kyung-taek (si cel mai iubit film al sau de pana acum), a fost campion de box-office in Coreea, cu aproape 8,2 milioane de spectatori platitori, mai bine de doi si jumatate, pana cand a fost detronat de Silmido de Kang Woo-suk, care l-a intrecut cu vreo 3 milioane de bilete vandute...
jinglebells