Intrigi polițiste în filme ce aparțin diferitelor genuri, joi seara la TV

de Cinemagia în 9 Apr 2020
Zootropolis (Antena 1, 20:30), No Country for Old Men (CineMAX, 22:40), Drive (TNT, 02:05) sunt programate seara aceasta

Joi seara, Zootopia are toate şansele să ofere distracţie pe cinste familiilor, incluzând chiar o investigaţie poliţistă ce îi conferă animaţiei aspecte de neo-noir. Seara continuă cu sângerosul No Country for Old Men, în care șeriful Ed Tom Bell (interpretat de Tommy Lee Jones) încearcă să oprească inevitabilul, în calitate de om al legii. Însă rămâne mereu în urmă; de modă veche, genial odată, e depășit de aceste noi timpuri, într-un ținut care nu mai este pentru el, pe care nu-l mai poate apară... Noaptea târziu se difuzează filmul Cursa/Driven, un heist movie american cu urmăriri de maşini şi mafioţi sângeroşi. 

Cinemagia oferă, alături de programul complet al posturilor TV de la noi, rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

Antena 1 difuzează solara animație Zootopia, ce ne arată o lume fictivă în care animalele au depăşit de mult relaţia pradă-prădător şi trăiesc în bună înţelegere într-o lume similară cu a noastră. Chiar şi aşa, o carieră nu e deloc lipsită de provocări, iar animația ne arată ce se întâmplă atunci când refuzi ca altcineva să-ţi stabilească locul în lume şi lupţi pentru visurile tale. După Tangled şi Frozen, mesajul feminist continuă şi în Zootopia, pentru că în centrul atenţiei este Judy Hopps (Ginnifer Goodwin), o iepuroaică din Bunnyburrow (a se citi Cuca Măcăii sau Cucuieţii din Deal) care visează să devină poliţistă în Zootropolis, gigantică metropolă unde totul pare posibil. Resemnaţi în faţa deciziei idealistei lor fiice, părinţii o conduc la expresul pentru Zootropolis, iar Judy va afla curând că socoteala de la sat nu prea se potriveşte cu cea de la oraş... Zootopia are toate şansele să ofere distracţie pe cinste familiilor şi să atragă cu o combinaţie interesantă de genuri. Avem şi o investigaţie poliţistă ce îi conferă animaţiei aspecte de neo-noir: un neo-noir aşa de colorat, mai rar! Curajul, perseverenţa şi ingeniozitatea o vor ajuta să se facă remarcată în secţia de poliţie din Zootropolis, chiar dacă printre colegii ei se află numai patrupede impozante precum elefanţi, rinoceri şi hipopotami. Mărimea nu contează, iată unul din mesajele îmbucurătoare ale filmului, care vorbeşte, printre glume şi replici amuzante, şi despre discriminare, în timp ce rezolvă un mister mai captivant şi imprevizibil decât te-ai putea aştepta de la o animaţie pentru întreaga familie.

No Country for Old Men (CineMAX, 22:40) îl urmărește pe Llewelyn Moss (Josh Brolin), care da peste o grămadă de cadavre, heroină, și 2 milioane de dolari cash, în deșertul Texasului. Hotărât să dispară cu banii, își da seama că cineva e pe urmele lui; acest „cineva” se întâmplă să fie tocmai psihopatul asasin Anton Chigurh (Javier Bardem). Șeriful Ed Tom Bell (interpretat de Tommy Lee Jones) încearcă să oprească inevitabilul sfârșit sângeros, în calitate de om al legii. Însă rămâne mereu în urmă; de modă veche, genial odată, e depășit de aceste noi timpuri, într-un ținut care nu mai este pentru el, pe care nu-l mai poate apară. Având un simt remarcabil al locului, al momentului, și al personajelor, frații Coen ne aruncă într-o acțiune similară unui joc logic, cu umor negru și suspans insidios, subversiv. Un cowboy oportunist, un asasin care are - totuși – propriul cod al moralei, plus un șerif senior, depășit de situație.

TNT programează noaptea târziu filmul Cursa/Drive. Șoferul (Ryan Gosling) e un cascador profesionist ziua şi şofer al lumii interlope pe timp de noapte. Ajunge să fie implicat într-un jaf de bancă ieşit prost, având acum mafia pe urme. Regizorul de origine daneză Nicolas Winding Refn a fost prezent la Cannes 2011 cu primul său film american, Drive, selecţionat în competiţia oficială a Festivalului, cu o distribuţie de zile mari: Alături de Ryan Gosling, joacă Carey Mulligan, Ron Perlman, Oscar Isaac, Bryan Cranston. Un heist movie american cu urmăriri de maşini şi mafioţi sângeroşi în care, totuşi, s-a acordat o atenţie deosebită personajelor, care nu mai sunt simple marionete, ce aleargă de colo până colo cu pistolul în mână, şi milioanele de euro la subbraţ, ci au o viaţă interioară, şi spun o poveste dincolo de acţiunea propriu-zisă. Filmarea urmăririlor s-a făcut într-un stil proaspăt, care te pune, ca spectator, pe scaunul copilotului.

Exploreaza subiecte similare:

Drive, Zootopia, No Country for Old Men, Recomandări TV, Josh Brolin, Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Ryan Gosling

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells